Jag har just vart iväg till ÅVC med två flyttkartonger fyllda med fula prylar som jag sparat uppe på vinden, jag har börjat rensa ut allt som jag vet att jag inte kommer vilja ha varken framme eller skräpandes i en låda eller i ett förråd. Jag vill inte bära en enda grej i onödan den dagen jag och Kristoffer hittat ett hus som passar oss. Då ska bara sånt som vi vill ha kvar få följa med. Förstå då vad snabbt man ska lyckas packa upp alla lådor, när även de sista prylarna på botten är sådant man vill ha kvar.


Jag tänker att det är bäst att ta tag i sådant långt innan så att det inte blir ett måste senare, och heller inget stressmoment. Jag gillar att vara steget före helt enkelt. Och nu känns det väldigt bra, jag blir så himla nöjd när jag fått rensa.


Igår fick jag några blommor av farmor, hon har verkligen förmågan att få det att växa ordentligt. Jag tror faktiskt att det är persienner som är det hemliga receptet, men dessvärre gillar jag själv inte att hissa ner mina.

I veckan har vi planterat, nu har vi satt frön utav krasse, gräslök och citronmeliss i små planteringskärl. Drömmen är ju att kunna använda något som man odlat själv till matlagning. Kanske är det ett önsketänkande, men man måste försöka iallafall.

Sedan har vi satt ner sötpotatisar i krukor, de ska tydligen också bli något häftigt resultat utav det. Så vi var tvungna att prova även det. 


Igår gjorde vi avokado & fetaostkräm, den är så jäkla god till det mesta (kyckling, sallad, kött) och den kommer bli helt fantastisk när grillsäsongen börjar. Jag tycker att kalla röror är det godaste man kan ha till grillat.


Utifall någon vill testa så provar jag skriva receptet här:

• 1 avocado
• 1 paket zeta fetaost (150g)
• 1 paket naturell crémefraiche (200g)
• 1 eller 2 vitlöksklyftor
• Några droppar citron (så att avocadon inte blir brun)
• Salt efter smak

Pressa vitlöken och mixa ihop allt med en mixerstav, klart!

Den räcker generöst åt 4 pers och är god dagen efter trots att den mörknat lite.