Tacopaj

Det är redan torsdag och jag har spenderat oerhört med tid inne i kontorsprojektet, det var nog 4-5 lager med gammal tapet på väggarna och på en vägg lite mer. Under projektets gång hann vi ändra oss lite, vilket ledde till att en vägg faktiskt kommer bli inklädd i kork. Tänk er en hel vägg som anslagstavla, hur prefekt är inte det i ett kontor.


Igår lagade vi tacopaj och ordnade upp i våran bunker, ett rum som fått sitt namn då den ligger längst bort i huset och längst ner. Rummet har heller inga fönster och är helt enkelt en bunker. Där inne ska vi iallafall förvara alla säsongsprylar överskådligt så att man lätt hittar det man söker och så att allt är i ordning. Kristoffer har visat sig vara en riktig husgubbe som far omkring och fixar allt och speciellt sånt som har med el och upp- och nerskruvningar att göra.


Kom ledigvecka

Det är galet vad jag längtar till ledigveckan, jag hoppas verkligen att jag har mer ork när jag får vända tillbaka dygnet från nattskiftet. För den här veckan har skallen känts otroligt såsig. Det ska bli riktigt mysigt att kunna sova med kärleken igen och att få stanna hemma på kvällen istället för att dra till jobbet. Självklart önskar vi oss bra väder så att vi kan sticka iväg med cyklarna. Men sen hoppas jag verkligen att vi lyckas bli färdiga med kontoret innan nästa helg, så att vi kan åka bort ifall vi vill.


Så här ser rummet ut just nu iallafall, imorgon ska jag tömma det och börja slipa och spackla vars det behövs. Troligast behöver jag nog grundmåla med en snarlik färg som den nya tapeten precis vars skarvarna hamnar. Nu ska grundarbetet vara perfekt för allt vi satsar på nu ska se proffsigt ut, inget slarv. Verkstaden!

Det här är nog vårat favoritrum, en verkstad. Fy fasen vad jag längtar tills vi kan vara kreativa i detta utrymme, en förhoppning att kunna tillverka presenter istället för att köpa något panikinköpt och opersonligt till någon. 


Här har vi ett skruvstäd, ett gammalt kök i plåt och en diskbänk full med torkad gammal målarfärg. Precis som en verkstad ska se ut, här kan man såga en bräda utan att sopa upp spånen, man kan hamra och skruva ända in på natten utan att någon störs utav det. Tack vare detta rum kunde vi  acceptera att huset inte hade ett garage, för det duger väldigt bra med bara carport och en verkstad. Men vi har ändå möjligheten att kunna bygga om carporten till ett garage ifall vi verkligen behöver ett i framtiden.

Här inne ska vi placera ett arbetsbord mitt i rummet så att man kan gå runt det, jag tror nämligen att kreativiteten dör om man sitter mot en vägg och jobbar. Kontoret

Det blev ändrade planer i uppiffningen av huset, egentligen skulle vårat sovrum vara prio nummer 1. Men vi sover så bra i vårat tillfälliga sovrum så vi ska ta tag i kontoret först, där behövs endast tapet, fönsterlister och fönsterbräda bytas. Till skillnad från sovrummet som behöver nytt golv och väggarna behöver troligtvis ett större underarbete. Kontoret ska vara ett snabbt jobb, men vi får väl se. Rummet är bara 3.1x2.5 meter, så det är väldigt litet och vi har nästan alla möbler färdigt. Det känns ganska viktigt att få ett ordnat rum vars man kan förvara alla viktigheter. 


Jag har hittat helt fantastiska kyllkonsoler från Maze, som jag verkligen hade velat ha någonstans i huset. 

Tapeten är beställd och troligtvis hinner jag tapetsera på Ledigveckan. Jag tror det kommer bli hur fint som helst! Här har jag satt ihop lite bilder för att se hur min tanke ser ut i verkligheten.Hall #2

Det är rätt bra med två ingångar i hemmet känner jag nu när vi brukar dem båda, en som är mer "grov entré" än den andra. Denna bruna ytterdörr är ganska gräslig och sliten, vilket gjort att den är ganska högt prioriterad att byta då Kristoffer har en liten fobi för fula dörrar. Men jag har en tanke på måla den vit på både in-och utsidan tills vidare, när vi ändå har fått över en del dörr- och fönsterfärg från lekstugan så skadar det ju verkligen inte. Men då måste vädret vara stabilt, det får ju inte komma regn när man målar med vattenlöslig färg.

Som tur var fick min garderob precis plats i detta lilla skrymsle, ett utrymme som annars vart svårt att få in någonting på. Men ibland har man tur med måtten, och i andra fall inte alls.Under uppehållet

Trots att det regnade en del igår så blev det också uppehåll en bra stund, så sista varvet blev målat med den svarta färgen och Kristoffer hann dra el så att utelampan fungerar och så att vi fick ett eluttag dit in. 


Vindskivorna ska fortfarande målas vita och dörren som också blev vit ska torka och sättas på plats, men jag tycker faktiskt att stugan är riktigt fin med den gröna färgen kvar också. 

Anledningen till att lekstugan blev ett så tidigt projekt är för att man inte kan undgå att se den från vardagsrummet, och vi störde oss på den då den verkligen inte passade ihop med huset.

Trallen framför lekstugan ser som ny ut efter att jag borstat den med såpavatten, nu klarar den sig kanske i något år till. Svart

Projektet med lekstugan tog fart ordentligt igår, det är väl tur att man har torktider att vänta på så att man inte har för bråttom. Idag regnar det så det blir att endast måla dörren och fönstret inne i verkstaden.


Efter att vi i nästan två veckor flängt omkring här hemma så har vi nu saktat ner med allt, det får ta den tid det tar och alla resultat blir så mycket bättre av att få lite tid på sig. Men det är mycket man vill göra direkt, men man får hålla i tyglarna. De som bott här innan har ju faktiskt vart nöjda som det är, så ingenting är ju något måste. Det har bara att göra med hur kräsen man själv är. Fast ett undantag är ju att jag faktiskt älskar att måla, inreda och ändra om. Jag vill ju få känslan av att det är våran smak och våra val som man ser omkring sig.Projekt lekstuga

Ett av flera krav som vi hade i jakten på hus var att vi skulle kunna gå runt huset på vår egen gård. Alltså inget hus som står med någon vägg direkt mot en gata. Vårat hus uppfyllde det kravet men på ett ställe är det trångt intill grannen. Denna mur har säkert under lång tid börjat säcka ihop och lutar in mot våran carport och gård, den har vart full med högt gräs och bråte men igår rensade vi upp den medans vädret var soligt och skönt. Tanken är att vi på något sätt ska få den att fungera som passage men drömmen vore ju en helt ny snygg mur men den tillhör grannen. 


Vi var och köpte färg till lekstugan igår, och jag började skrapa och slipa det väldigt flagnade fönstret. Lekstugan ska bli mattsvart med vit dörr, vitt fönster och vita vindskivor samt underspikning. Vi ska fixa lekstugan så som vi om några somrar vill fixa huset, alltså mattsvart med liggande panel med vita fönster och dörrar. Svart är verkligen snyggt till tegel. Sedan ska vi riva räcket på lekstugan och bygga om det till liggande räcke för ett mordernare uttryck.


Den gröna färgen

Eftersom vi tänkt ha ett genomgående grönt "tema" i huset spanar jag efter kulörer som vi vill ha. Jag har mycket kvar av den gröna färgen som jag målade med i vardagsrummet i min lägenhet. En färg som jag valde ut noggrant och som jag tillslut blev väldigt nöjd med. Vi har tänkt att den kanske slängs upp på väggen i huset också, men vi får låta den tanken mogna lite.


Något man ska tänka på när man väljer färg är hur ljuset tar sig in i rummet. Om man har morgonsol eller kvällssol etc. Det är extremt stor skillnad på färgens utseende beroende på dag-och kvällsljuset.

På första bilden är det dagsljus, på andra bilden är det kvällsljus. Kvällsljuset är mycket varmare vilket gör att färgen som redan har en varm ton ser ännu varmare ut. Hatthyllan

Här är våran hatthylla, det kostade oss ca 420kr att skruva ihop denna. Ett ganska billigt alternativ med tanke på att man faktiskt kan göra den precis hur man vill.


Flyttkartongerna börjar bli färre och vi börjar få bättre koll på vars vi har alla grejer. Jag gillar faktiskt denna stökiga process, det är en härlig känsla när man hittar den rätta ordningen och den rätta platsen för allt. 

Min helt fantastiska stuvagarderobs-kombination som jag haft i min hall i min lägenhet passar inte i våran hall här i huset, lite ledsamt faktiskt då de var grymt rymliga. Tillsvidare får iallafall lådorna vara kvar, men de känns lite väl stora för den lilla hallen. Men jag gillar att man kan slänga i hur många skor som helst i lådorna. Garderoben som jag hade tillsammans med lådorna passade iallafall perfekt i vår nedre hall. Jag tror nog det blir att byta ut Stuva mot Nordli i framtiden, då Nordli är mindre djup.Hall #1

Bland det första vi såg till att få ordning på i huset var våra hallar, man vill mötas av ett ordnat första intryck med gott om krokar. Jag vet att jag själv alltid får lite problem om alla krokar är fulla i någons hall så att jackan glider ner flera gånger. 


En helkroppsspegel är också ett måste, det är viktigt att kunna göra en sista check innan man tar sig hemifrån. 

Den guldiga golvlisten ska vi byta ut till en svart så småning om så att de olika golven "flyter" ihop bättre. Vi skapade en egen hatthylla också, jag är inte alls förtjust i hatthyllor annars. Jag tycker de kan se ganska röriga ut, jag får visa den senare.

Jag la ner en del tid på att putsa tapeten från mörka fläckar, det gjorde stor skillnad men i framtiden lär vi måla eller tapetsera om. Stugbygge och trädgårdsarbete

I lördags började vi pussla ihop stugan, att sätta ihop en timring lär bli ett roligt projekt. Vi började med vårat 1000-bitars pussel, vidare till ett 1500-bitars pussel och nu bygger vi ihop en stuga. Det ska bli kul att ro hela detta projekt i hamn och att i all framtid vara stolt över att det är jag och Kristoffer som byggt detta med stor hjälp av andra.


Vi hann även utföra en del trädgårdsarbete vid huset i helg, 6 stora sopsäckar fyllde vi med ogräs och nu ser gården väldigt fin ut. Jag kommer nog stortrivas ute på gården, jag gillar verkligen det här med hushållsarbete. Det enda jag besväras av är att jag vill vara överallt samtidigt, jag måste tagga ner och göra färdigt en sak i taget.Go go go

Men att det hänt mycket de senaste 7 dagarna, vi har kört go go go varje dag sent in på nätterna. Förra lördagen byggde vi ihop utedasset på stugplatsen som pappa från början byggt färdigt i sektioner åt oss. Vi stod där tillslut mitt i natten med pannlamporna på för att få dasset så färdigt som möjligt. 


Sen fick vi husnycklarna i måndags och även det har vi haft fullt upp med, vi har försökt hitta en plats för alla våra grejer men man får nog inse att det tar mer än 5 dagar att komma i ordning. Lägenheten på Lappgatan vart igår helt tom och färdigstädad, vilket gör att vi nu kan fokusera på bara huset och stugan. 

Vi lever och mår bra och stortrivs i huset, igår kväll testade vi bastun och vi är så jäkla nöjda. Bilder kommer när vi kommit i bättre ordning. Listor

Jag är troligast besatt av att skriva listor, jag skriver listor till allt. Jag anser att jag blir mindre stressad av att ha allt klart och tydligt framför mig på ett papper, men såklart glömmer man ju mindre utav det också. Just nu skriver jag en lista på allt som ska göras på måndag, vi ska hämta öl som vi beställt från Systembolaget, hämta våran nya säng från möbelhuset, packa bussen och min bil med det mest viktiga, möta upp hussäljarna och sedan börja flytta in. 


Jag tror vi båda fått lite flyttfeber nu, det är såklart läskigt att satsa allt. Men vi gör ju detta av rätt anledning, många kanske skaffar hus i hopp om att en knakig relation ska bli bättre, vi skaffar hus för att få mer tid och ha varann ännu närmare. Jag längtar tills allt jag gör gynnar han jag bryr mig mest om, att man gör saker för inte bara sin egen skull. 

Här visar jag vardagsrummet och köket, vi har lite planer på hur vi ska få till det så det passar oss. Och vi ska var supernoga med att ta före- och efterbilder. Hoppas ni också tycker det blir roligt med lite mer inredningsinlägg. 


Drar fingrarna genom håret

Efter att ha haft hairtalk extentions i 1,5år tog jag igår bort dem hos frisören och klippte av håret nästan 1dec. Det känns otroligt skönt att kunna dra fingrarna genom hårbotten, att kunna borsta håret normalt och rengöra det på ett mycket lättare sätt än innan. Nu kan jag dessutom använda vilket schampo som helst då jag inte har några fästen att oroa mig över. Men det är klart att det känns ovant, tunnt och lite naket nu. Men jag ska ge mig fan på att ta hand om mitt eget hår och låta det växa sig lagom långt och fint. Jag får ha i åtanke att frisörbesöken kommer bli extremt mycket mindre kostsamma nu och att det kommer vara lite glesare mellan dem. 


Sen kan det ju hända att jag får panik och vill slänga i några extentions igen, man vet aldrig.

Jag har haft en paus i semestern, och har nu jobbat 2 av 4 skift innan semestern fortsätter en stund till. Snart är jag och kärleken lediga i 10 dagar tillsammans, det blir den längsta ledighet vi haft med varandra. Troligast sticker vi till Alhamn i helg och paddlar kajak, men vi får se vad vädret kan erbjuda.


RSS 2.0