31 augusti 2017

Tacopaj

Alla inlägg!

Det är redan torsdag och jag har spenderat oerhört med tid inne i kontorsprojektet, det var nog 4-5 lager med gammal tapet på väggarna och på en vägg lite mer. Under projektets gång hann vi ändra oss lite, vilket ledde till att en vägg faktiskt kommer bli inklädd i kork. Tänk er en hel vägg som anslagstavla, hur prefekt är inte det i ett kontor.


Igår lagade vi tacopaj och ordnade upp i våran bunker, ett rum som fått sitt namn då den ligger längst bort i huset och längst ner. Rummet har heller inga fönster och är helt enkelt en bunker. Där inne ska vi iallafall förvara alla säsongsprylar överskådligt så att man lätt hittar det man söker och så att allt är i ordning. Kristoffer har visat sig vara en riktig husgubbe som far omkring och fixar allt och speciellt sånt som har med el och upp- och nerskruvningar att göra.

Det är galet vad jag längtar till ledigveckan, jag hoppas verkligen att jag har mer ork när jag får vända tillbaka dygnet från nattskiftet. För den här veckan har skallen känts otroligt såsig. Det ska bli riktigt mysigt att kunna sova med kärleken igen och att få stanna hemma på kvällen istället för att dra till jobbet. Självklart önskar vi oss bra väder så att vi kan sticka iväg med cyklarna. Men sen hoppas jag verkligen att vi lyckas bli färdiga med kontoret innan nästa helg, så att vi kan åka bort ifall vi vill.


Så här ser rummet ut just nu iallafall, imorgon ska jag tömma det och börja slipa och spackla vars det behövs. Troligast behöver jag nog grundmåla med en snarlik färg som den nya tapeten precis vars skarvarna hamnar. Nu ska grundarbetet vara perfekt för allt vi satsar på nu ska se proffsigt ut, inget slarv. 


Det här är nog vårat favoritrum, en verkstad. Fy fasen vad jag längtar tills vi kan vara kreativa i detta utrymme, en förhoppning att kunna tillverka presenter istället för att köpa något panikinköpt och opersonligt till någon. 


Här har vi ett skruvstäd, ett gammalt kök i plåt och en diskbänk full med torkad gammal målarfärg. Precis som en verkstad ska se ut, här kan man såga en bräda utan att sopa upp spånen, man kan hamra och skruva ända in på natten utan att någon störs utav det. Tack vare detta rum kunde vi  acceptera att huset inte hade ett garage, för det duger väldigt bra med bara carport och en verkstad. Men vi har ändå möjligheten att kunna bygga om carporten till ett garage ifall vi verkligen behöver ett i framtiden.

Här inne ska vi placera ett arbetsbord mitt i rummet så att man kan gå runt det, jag tror nämligen att kreativiteten dör om man sitter mot en vägg och jobbar.