Jag saknar våra stora projekt litegrann och längtar tills vi ska ta tag i walk-in-closeten och pysselrummet. Men det måste vänta för idag ska mamma dyka upp från Askersund och även hon ska bo här i några dagar, så vi har nästan fullt hus kan man säga. Men det ska bli riktigt mysigt att få hänga med familjen i några dagar.

Sen när mamma och syrran lämnar oss och vi blir helt själva igen, vilket är 7-8 Januari om jag minns rätt. Då ska vi skruva ihop köksön och riva ut allt i walk-in-closeten. MEN jag tog äntligen tag i golvbytet inne i skrubben, det tog inte ens en timme och var ett riktigt roligt projekt. 


Efter bild
(null)
(null)
Jag började med att riva ut plastmattan och bryta bort kvartsstavarna som suttit som golvlister.

(null)

Sen fick jag kapa dörrfodren med vårat multiverktyg som man får lock i öronen av.

(null)

Där efter var det bara att börja klicka.

(null)

(null)

Sen var det klart, nu ska bara några golvlister köpas och sen är jag nöjd med denna skrubbs make-over. 

För den var ju turkos från början.

(null)

(null)

Men nu är den grön och passar vårat hem mycket bättre.

(null)

Jag kom över en intressant blogg igår under mitt morgonswipande. Det var ett par som levde minimalistiskt, alltså med enbart det man behöver och inte mer än så. Jag blev grovt intresserad av detta och känner ett behov av att försöka skapa våran egna version utav det (inte lika strikt). På sätt och vis lever jag mer minimalistiskt nu än jag gjorde för kanske 3-4 år sedan, för 4 år sedan jag var en grov konsument som bara köpte för köpandets skull. Jag hade liksom prylmani, men det har jag inte längre. Jag tror att jag dämpade nån slags inre tristess genom att köpa saker jag inte behövde. Jag köpte skor, massor med skor. Jag köpte flertalet olika skönhetsprodukter. Jag köpte flera små inredningsprylar som jag sen lyfte upp på vinden då jag en kort tid senare hade tröttnat på dem. Jag beställde kläder som jag aldrig använde och som jag aldrig skickade tillbaka. På detta sätt flög värdefulla pengar iväg på helt onödiga saker.

Under speciellt de två senaste åren har jag verkligen tänkt flera gånger innan jag köpt det som fallit mig in. Jag tycker det är mycket roligare att köpa saker när man verkligen behöver dem, istället för att köpa för att köpa. Kravet jag har nu när jag köper prylar är att de ska ha ett starkt syfte, det ska användas flera gånger och det ska vara av bra kvalitét.  Ännu bättre är det om sakerna kan användas till flera olika syften, de får helt enkelt inte bli liggande i en låda.

Jag har alltid gillat att organisera bland mina papper och prylar, men bara för att man har saker organiserat så kan det ändå bli ett onödigt samlande. Ett organiserat samlande. Och det vill jag heller inte ha. 

Under flytten till huset så har vi rensat nåt fruktansvärt bland alla våra saker, det mesta har hamnat på tippen men mycket kläder lämnade jag på röda korset och en del saker lämnade vi på "fyndbordet" på ÅVC. 

Det jag ville komma fram till är att vi, trots vårat väldigt organiserade och uppmärkta förråd, kan göra oss av med ännu fler saker. Och att vi kan bli ännu mer noggranna vid alla våra inköp, för att spara på jordens resurser, spara våran tid, plats och våra pengar till annat. Exempelvis till fler upplevelser och sådant som kan generera glädje en längre tid. Jag vill helt enkelt prylbanta.

(null)


Det måste väl vara okej att säga att det är skönt att julen är över, det är roligt när den kommer men skönt när den är över. Vi har haft en väldigt bra jul, med uppsittarkväll hos pappa och Cristin med ballongknytartävling och Bingolotto, sen hade vi även julaftonsfrukost hos pappa, jag och Kristoffer promenerade dit klockan sju på morgonen med pannlampor efter skoterleden. Det var så himla mysigt. Sedan firade vi resten av julafton i vårat hus med kristoffers föräldrar, han & jag stod i köket i 6 timmar och tillagade all sorts julmat. Även det var riktigt härligt. Vi rullade köttbullar, tillagade julskinkan, gjorde Janssons frestelse, potatisgratäng, sallad, ägghalvor och stekte prinskorvar och skar upp gravad lax och allt annat gott. Så nu vet vi att vi kan vi bemästra ett helt julbord, och att man icke ska ta julmaten förgivet.

Juldagen blev en lugn kväll framför Tvn och på annandagen bjöd farmor och farfar oss alla på julmat. Trots fet mat och några nya finnar i ansiktet så har vi ändå fått ihop nån mil på fötterna under alla dessa dagar, vilket känns väldigt bra för samvetet.

(null)

(null)

(null)

(null)