Helgen gick med stormsteg men vi har hunnit med så otroligt mycket, skotrarna har tagits fram och lastats med till Kiruna. Vi har besökt ikea och fyllt hela bilen ända till taket. Och så har vi gjort det viktigaste på hela helgen, fixat julklappen vi planerat i flera månader. Vi har gjort om ett relaxrum utanför en bastu, och det var så jäkla roligt att gå från tanke till handling. Men tyvärr räckte inte tiden till att hämta en julgran från skogen, det ser just nu ut som att första julen i huset blir granlös.

Rummet vi har gjort om har borstats rent med rengöringsmedel och vi har verkligen haft alla "störningsmoment" i åtanke under denna väldigt simpla uppiffning. Tillexempel har vi jobbat bort kondensdroppar som droppat från taket genom att isolera vattenledningen, satt plastgolv för att slippa gå på kall betong, fixat krokar att hänga kläder och handdukar på, skapat mer utrymme och mysigare belysning. Satt upp en vit gardin vid ingången för att slippa insyn. Detta rum behövde verkligen mer trivselkänsla, i ett relaxrum ska man ju verkligen kunna mysa mellan bastuomgångarna.

(null)
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Detta projekt kostade ca 1800kr men mycket saker har vi både återanvänt och hittat när vi rotat i förråden. 

Vi har klätt in det kalla betonggolvet med plastplattor (Hestraplattan) som man enkelt klickar ihop. Det är luftigt och passar utmärkt i källare, garage och andra liknande utrymmen. Vi köpte 7,5 kvm för ca 1100kr

Vi köpte en stoleksmässigt perfekt matta för 200kr från rusta. Perfekt att gå med blöta fötter på och den är enkel att dammsuga (det är viktigt att det blir lätt att städa)

Ljusslingan fyndade vi när Clas Ohlsson hade 50% rabatt på ljusslingor, 100kr. (Så himla mysigt ljus)

2-pack trippelkrokar fyndade på rusta för 29kr

Gardinstång till gardinen vid ingången, 60kr från Jysk.

2 st plastblommor för ca 70kr/styck (rummet är i en kall källare så inga levande växter trivs där)

2 meter rörisolering ca 60kr

Men det viktigaste av allt, som resultat fick vi två väldigt glada människor och glädjetårar. Det är så roligt när man lyckas med en perfekt och väldigt uppskattad överraskning. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress