Jag kom över en intressant blogg igår under mitt morgonswipande. Det var ett par som levde minimalistiskt, alltså med enbart det man behöver och inte mer än så. Jag blev grovt intresserad av detta och känner ett behov av att försöka skapa våran egna version utav det (inte lika strikt). På sätt och vis lever jag mer minimalistiskt nu än jag gjorde för kanske 3-4 år sedan, för 4 år sedan jag var en grov konsument som bara köpte för köpandets skull. Jag hade liksom prylmani, men det har jag inte längre. Jag tror att jag dämpade nån slags inre tristess genom att köpa saker jag inte behövde. Jag köpte skor, massor med skor. Jag köpte flertalet olika skönhetsprodukter. Jag köpte flera små inredningsprylar som jag sen lyfte upp på vinden då jag en kort tid senare hade tröttnat på dem. Jag beställde kläder som jag aldrig använde och som jag aldrig skickade tillbaka. På detta sätt flög värdefulla pengar iväg på helt onödiga saker.

Under speciellt de två senaste åren har jag verkligen tänkt flera gånger innan jag köpt det som fallit mig in. Jag tycker det är mycket roligare att köpa saker när man verkligen behöver dem, istället för att köpa för att köpa. Kravet jag har nu när jag köper prylar är att de ska ha ett starkt syfte, det ska användas flera gånger och det ska vara av bra kvalitét.  Ännu bättre är det om sakerna kan användas till flera olika syften, de får helt enkelt inte bli liggande i en låda.

Jag har alltid gillat att organisera bland mina papper och prylar, men bara för att man har saker organiserat så kan det ändå bli ett onödigt samlande. Ett organiserat samlande. Och det vill jag heller inte ha. 

Under flytten till huset så har vi rensat nåt fruktansvärt bland alla våra saker, det mesta har hamnat på tippen men mycket kläder lämnade jag på röda korset och en del saker lämnade vi på "fyndbordet" på ÅVC. 

Det jag ville komma fram till är att vi, trots vårat väldigt organiserade och uppmärkta förråd, kan göra oss av med ännu fler saker. Och att vi kan bli ännu mer noggranna vid alla våra inköp, för att spara på jordens resurser, spara våran tid, plats och våra pengar till annat. Exempelvis till fler upplevelser och sådant som kan generera glädje en längre tid. Jag vill helt enkelt prylbanta.

(null)


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress