En del är lite oroliga över att vi tagit på oss mycket projekt samtidigt, för vi har både hus och stuga på gång. Men planen är att resa upp timringsstugan med bara skalet i år för att sedan låta den stå till nästa sommar, då vi tänkt lägga tid och semester för att fixa den på insidan med isolering, golv och övrigt. Stugan ska vara ett långsamt gående projekt, som säkert ändå kommer gå snabbare eller långsammare än vi planerat. Det är tur att pappa tillverkat ett utedass åt oss som vi ska skruva ihop på stugplatsen, så att hela ligan kan gå på dass när stugan ska monteras ihop om några veckor. 

Helgen gick fort och det känns faktiskt bra trots att vi i helg haft livets roligaste cykelturer i Juoksengi och Lampisenpää. Skogarna där är helt magiskt fina och vi lyckades hitta helt perfekta stigar att följa. Jag är bara så sjukt glad över min cykel och jag har nu hittat min grej, jag kommer nog fortsätta att cykla i skogar resten av livet för jag älskar det.

I och med att helgen rusat förbi innebär det att vi bara har en vecka kvar tills vi får flytta in i huset, vi är så himla exalterade inför denna stora livsförändring som det ju faktiskt innebär. Från att vi bara bott i varandras hem med varann, kommer vi nu att bo i vårat hem vars vi ska kompromissa och äga allt tillsammans. Jag ser verkligen fram emot att ha "våra" saker, något som är helt nytt för oss båda. Jag anser inte att samboliv i en hyresrätt är i närheten av att äga ett hus tillsammans. Det ska bli så roligt men garanterat väldigt svettigt också.

Vi började tälja trähandtag till vårat utedass och övriga dörrar på stugplatsen, det är så himla roligt att tillverka saker själv och framförallt att tälja. 


Äntligen packar vi för avfärd till Lampisenpää! Cyklarna tar vi med oss, det är massor med grusvägar och stigar som vi vill se mer utav. Jag blir alltid så jäkla sprallig och glad när jag får åka till paradiset, det är ju faktiskt där jag spenderat alla mina barndomssomrar. Och dessutom får man hänga med farmor och farfar, något jag verkligen värdesätter.


I vårt hus har vi tänkt ha ett genomgående tema av natur, vi gillar kombinationen av grönt, ljusgrått och naturmaterial så som betong, kork, sten, korgar och växter. Och små gulddetaljer som ger lite bling. 


Här har jag gjort ett slags moodboard för att skapa känslan vi eftersträvar i hela huset men nu specifikt sovrummet. Nu är det bara 13 dagar kvar och jag är så lättad över att vi har samma smak och är så överens.