I lördags hoppade vi i bilen på morgonen och åkte bort till stugplatsen, det återstår fortfarande mycket jobb efter att förra stugan rivits ner. När det kommer till att riva, så är det säkert 10 gånger mer jobb än man tror. När allt är borta återstår ju all sortering för att sedan bli av med allt det gamla materialet, vi har i helg packat över 20 sopsäckar med isolering och ytterliggare ett 10-tal sopsäckar med bara sågspån. Dock fick vi inte upp allt eftersom att säckarna inte räckte till. Sedan har vi hela tiden haft igång en eld vars vi bränner allt gammalt virke, en skräphög som är så stor att det kommer ta veckor att bli av med den.

När vi kom fram till stugan i lördags möttes vi av en ovanlig syn, vägen var under vatten så vi fick vada den sista biten, med vatten ända upp till knäna. Det var tur att vi fick låna en båt som vi kunde åka med fram och tillbaka mellan stugplatsen och bilen för att transportera alla verktyg och all isolering som skulle med för att återvinnas. Vi trodde att vattenflödet var så högt det kunde bli när vi anlände på dagen på lördag, men det fortsatte stiga under hela lördagen och in på säkert hela söndagen. 

 

 

 

 

Nu, efter allt slit och mindre roliga pyssel, längtar vi enormt mycket tills man får börja se resultat. Men det återstår väldigt mycket jobb ännu. Och efter det höga vattenflödet måste vi se över grunden till stugan väldigt mycket noggrannare. Enligt andra stugägare har det inte varit så här högt vatten sedan 2001.

Här ser ni några före- och efter bilder på lördagens rivning, man ser hur vattnet kommer allt närmre och tillslut är det framme vars nya stugan ska stå. 
 
 
 
 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress