Lyckosam

Idag har jag hälsat på farmor och farfar som kommit hem till stan igen efter sitt rutinmässiga halvår i tornedalens paradis. Farfar har tyvärr brutit smalbenet under älgjakten, så det blir några besvärliga veckor framöver under läkandets gång. Det är klart man oroar sig för varje år som går, när ens gamlingar blir äldre att något ska hända. Men jag är verkligen lyckosam som har dem, friska, pigga och väldigt glada.


Den här helgen ska jag bara jobba, och även passa på att planera ledigveckan som kommer. Framförallt längtar jag tills jag får sova med Kristoffer igen, mina nattveckor är ingen favorit. 

Jag är så himla sugen på att sätta färg på väggarna i vardagsrummet, jag tycker nämligen att vitt är så himla tråkigt i vårat enorma vardagsrum. Jag menar, kolla på bilden och jämför hur allt kommer till liv med färg på väggen.Den där tiden

Det är så frustrerande när tiden inte räcker till allt man vill göra, eller så vill man helt enkelt göra så mycket att det är omöjligt för tiden att räcka till. Tidsmängden kanske är doserad precis som en perfekt dessert, som tar slut exakt när den är som godast så att man fortfarande cravear efter mer. Ändå är jag glad att allt jag och Kristoffer vill göra bara ligger och väntar på rätt tillfälle. Men att längta efter något gör ju att arbetstimmarna känns ännu långsammare.


Just nu längtar jag mest efter en riktigt basic helg, en helg vars vi tar sovmorgon och bara kan fixa alla roliga projekt i huset. Lite hustid helt enkelt, tid för bastu och matlagning. Tid att bara göra det man vill och inte det man måste. Kontorets tur

Nu börjar det ta sig i kontoret, jag måste säga att det var lite nervigt att sätta upp korken när man aldrig jobbat med varken limmet eller ett liknande material tidigare. Man vill ju att allt ska bli perfekt, speciellt nu när allt fixas för att hålla länge både resultatmässigt och stilmässigt. 


Vi köpte hyllsystemet från Clas Ohlson, vi gillar att man kan ändra både mängden och höjden på alla hyllplan efter behov. Det ska bli roligt att fylla hyllorna för att sen komma igång med all papperssortering. Sen ska jag leta upp en fin matta till rummet och piffa till det så det blir riktigt mysigt och inbjudande. Lekstugan

Idag färdigställdes lekstugan helt och hållet, ruttna brädor har bytts ut och takspikarna har spikats ner och förhindrar nu att det lilla läckage som fanns ska fortsätta göra skada. Det här var ett roligt projekt, allt förutom fasadtvätten. Man är alltid så ivrig på att börja måla men tyvärr tar allt förarbete otroligt mycket tid, och är oftast riktigt jävligt. I det här fallet visade det sig att knotten älskade medlet som man rengjorde fasaden med, och vid detta tillfälle hade vi inte hunnit fixa så att vi hade en fungerande vattenkran utomhus. Så jag fick spola lekstugan genom att doppa en handduk i vatten och skölja av den på så vis. Även några liter rann ner i t-shirten när man skulle rengöra alla brädor högst upp, men skam den som ger sig. 


Fönstret var nog det som var roligast, den var i sämst skick och fick skrapas och slipas ända ner till träet. Fönstret fick störst lyft och blev den där lilla masterpiecen som gjorde att hela stugan såg som ny ut. Även de gamla ruttna räckena rev vi bort, bara det gjorde stor skillnad. Vi har en liten tanke på att sätta dit nya i en annan stil, men vi får se.Vardagarna

Helgens älgjakt slutade med noll skott, där emot har vi sett tre älgar totalt och haft det jäkligt bra i skogen. Jag blir så fascinerad hur skogen kan se så varierande ut, på nåt ställe är det bara träskmark och på ett annat kan det se ut som en riktig sagoskog. Jag har nu sett mitt första jordgetingbo någonsin och hunnit fota lite daggdroppar med kameran.


Idag har vi äntligen fått ha vanlig vardag tillsammans i huset igen, jag räknade ut att det var tre veckor sen sist som vi kunnat laga mat ihop och pyssla hemma. Vi har ju vart på vift den senaste tiden och så har vi jobbat om varandra. Man ska inte ta vardagarna förgivet, det är ju dem dagarna som tar upp den mesta tiden av livet. 

Jag hade feeling idag och planterade om en del av våra krukväxter, så jäkla skönt att solen också kikade fram och att det var så varmt och skönt ute.Så långt borta

Snart får jag en ledig helg och jag hoppas att ingen förkyldning bryter ut, jag har nämligen fått känningar i halsen och det är väldigt olämpligt. Jag ska ju åka till Satta och va med kärleken i skogen, jag måste helt enkelt klämma i en massa c-vitamin och hoppas på det bästa.


Jag har haft besök hela veckan och idag kommer mamma, jag har inte sett henne på 5 veckor så det ska bli roligt. Mamsi bor ju nu mer i Askersund, och syrran i Australien. För mig är det väldigt tråkigt när halva familjen är så långt borta, man vill ju ha deras sällskap. Inte nog med att familjen är borta, jag har ju ingen hund kvar heller. Det är mycket som förändrats det senaste året, väldigt mycket har blivit bättre men jag saknar ju familjen och min hund såklart. 

Kolla in vårat kontor, det är så fint. Pluttigt

Då var skrubben klar, jag tycker det blev mer ombonat med det gröna och så passade hyllplanen in mycket bättre. Ja, även skrubben passar bättre ihop med resten av rummen nu. Det var kul att ta tag i ett väldigt pluttigt projekt, ibland vill man se resultaten snabbt.Premiär

Ett av mina pressade löv fick ta plats i köket, jag hoppas växterna kan behålla en liten sommarkänsla i mig när minusgraderna börjar komma. Idag blev det kupévärmar premiär, det är så himla oskönt att kliva upp 04.50 på morgonen, med svullna morgonögon, mörker, extrem trötthet och en jäkla kyla.  

Igår lyfte jag ut allt innehåll ur våran lilla skrubb som hör till pysselrummet, där inne ska vi förvara allt man behöver i ett pysselrum. Tidigare var väggarna i en gräslig turkos färg målat med väldigt slarvig finish, men nu har jag målat första varvet med den överblivna gröna färgen som jag hade i min lägenhet. Jag tror det kommer bli riktigt fint, och så hoppas jag att vi får över en bit av korken (som ska användas i kontoret) så att vi kan sätta antingen korkgolv i skrubben eller så köper man lite extra golv när vi ska byta i sovrummet.


Här är några bilder på hur det såg ut innan jag började göra om.Prylfynd

Det är så roligt att söka små fina detaljer att inreda huset med, och ju "billigare" man kommer undan med vissa saker desto mer pengar kan man satsa på de saker man verkligen vill köpa som är lite mer pricey. 


Vi har haft chansen att leta bland Kristoffers farmor & farfars gamla grejer, och vi hittade en hel del prylar som enbart behövde putsas upp och få lite omsorg innan de passar fint in hos oss
(En häftig gammal stol, en jordglob, en cigarrask, ljusstakar, en bricka, en massa fina lerkrukor och mycket mer). Som jag sagt tidigare så vill vi verkligen få hemmet personligt, vi vill omringa oss av saker som bär på minnen, sådant som är ärvt och andra annorlunda fynd.

Det kan såklart vara svårt att hitta små guldkorn i ett förråd bland damm, spindelnät, gamla kartonger och allmänt stök. Men man måste föreställa sig varje liten pryl på en plats någonstans i ens hem vars man tror den kan passa. Och även ha i åtanke att allt ser mycket finare ut när det är rengjort, bortom allt stök och i ett bättre ljus. Och det är så jäkla roligt. 

Här på bilden ser man tydligt skillnaden när prylarna fått lite kärlek. Bygget

Då var jag tillbaka och vi har överlevt en otroligt intensiv vecka, vi har gått flera mil i skogen men ingen älg har synts till. Där emot har vi sett en tjädertupp, renar och ett rävgryt. Och en jäkla massa älgbajs. Bättre lycka hoppas jag att dem får i skogen denna vecka, själv ska jag jobba 4 skift innan jag kan följa med igen. 


I helg började stugbygget, och vi hann med precis så mycket som vi hade hoppats på. Vi hade en liten svacka i fredags då vi insåg hur mycket vi faktiskt skulle hinna med innan bygget kunde börja och hur mycket vi var tvungna att bygga ihop för att hinna få taket på plats. Nu kan vi andas ut, skalet är på plats och taket borde vara på plats imorgon. Detta projekt har legat tungt på våra axlar då vi har haft sådan tidspress att få upp den innan snön, vi har även varit tvungna att ha massa hjälp på plats och en lastbil tillgänglig. Att planera så att flera saker ska klaffa ihop tidsmässigt har verkligen varit svårt, men vi lyckades och vi har ändå fått in en hel del skratt under byggets gång. Men nu växlar vi ner och ska börja njuta av allt vi åstadkommit de senaste månaderna. 
Mot skogen

Snart är det färdig jobbat och dags för min ledigvecka. Vi ska spendera tiden i älgskogen och till helgen ska stugan börja monteras ihop. Vi kommer ha en del att göra om man säger så, men det ska bli riktigt skönt att få vara ledig en hel vecka tillsammans. 


Igår kväll klämde vi i oss laxtacos och tog en bastu, det är underbart när vi lyckas göra dagarna lite extra bra hemma i huset. När det vi hoppats på och förväntat oss, faktiskt blir av. Och då menar jag att få vardagarna lyxigare, att inte behöva störa sig på grannar, kunna basta när man vill, alltså denna frihet som man får. Redan har man hunnit glömma bort många av alla störningsmoment som lägenheterna gav oss, och det är så jäkla skönt. En bagatell

Tillbaka till kontoret, just nu ser det ut så här på den sista väggen i väntan på att korken ska komma med posten. Det blir en inte för liten och inte för stor korkyta, den lär bli perfekt helt enkelt som anslagstavla. 


Lite synd är det att tapeten inte var så grön som jag trodde den skulle vara. Den är mer en blandning av blå, grön och grå. Men det är en liten bagatell, vi är svin nöjda med vår nya tapet. Det blir roligt att få till det här rummet, och jag är glad att vi valde en tapet med färg. Berget

Igår tog jag vara på vädret och spanade in några av alla stigar som finns på sandtensberget, det är så jäkla vackert och man ser så långt där ifrån. Jag är så otroligt glad över att vi köpt huset och att vi bor på höjden, det känns centralt men ändå som att vi är en bra bit från stimmet. 

Tänk att solen kan göra så himla mycket för en, plötligt vaknar alla utflyktsideer till liv och jag bara längtar bort till Trollsjön, Ädnamvaara, Aptas och alla andra turer vi änn en gång vill göra. Det tog mig ändå 21 år för mig att inse att hösten är en fantastisk årstid, och man vill ju få ut så mycket som möjligt av den korta perioden. 
Vistas

Ledigveckan gick otroligt fort, jag har rivit så mycket tapet, och lyckats se hur varenda gammalt lager sett ut. Det här underarbetet har jag rekord kämpat med, men då blev resultatet också riktigt riktigt bra. Det känns skönt när man svept igenom hela rummet, det är rent bakom varenda list och alla gamla skruvhål är borta. Nu kan vi känna att det är våran smak vi bor i.


I lördags packade vi ihop våran nyinköpta dubbelkajak och for till Vistas, jag hade inte förväntat mig det perfekta vädret för paddling. Men när vi parkerade bilen var vattnet spegelblankt och det var helt tyst. Solen visade sig flera gånger och vi lyckades få en riktigt bra dag trots att jag hade legat vaken 3 timmar mitt i natten och trots att Kristoffer hade huvudvärk till en början. Men man blir inte förvånad, naturen kan verkligen göra vem som helst pigg och glad.Säkerhet

Den här veckan har vi säkrat upp oss i hemmet, vi har skaffat oss brandlarm som kommunicerar med varandra. Det är riktigt bra att ha sådana när vi har 4 olika våningsplaner. Sedan har vi skaffat oss safety timers till alla våra mobilladdare, med dessa förhindrar vi brand och så sparar vi på telefonernas batterier då de endast kan ladda mellan 15 minuter och 1h. 


Vi har gjort många prio-listor och vi tycker det är absolut smartast att börja i rätt ände när vi köpt huset. Alltså att börja fixa sådant som annars förfaller utan åtgärd, och sådant som underlättar vardagen men såklart att jobba bort de besiktningsanmärkningar som vi fått. Men mitt i alla "tråkigare" åtgärder belönar vi oss med att göra lite roligare åtgärder emellanåt.

Kontoret har börjat få tapeter igen och jag längtar tills jag får kila iväg och köpa pärmar till alla viktiga papper. När det kommer till inredning och organisering så blir jag extremt speedad, det är så jävla roligt.RSS 2.0