Klippa buskar och blåsa uppfart

Det är så efterlängtat att få gården att smälta fram, jag ser så himla mycket fram emot att få lägga lite krut på utsidan av huset. Putsa teglet vars det behövs, klippa buskar, kratta gräs och blåsa rent hela uppfarten. Vi måste även sätta vårat husnummer på fasaden, siffrorna 25 ska borras upp så att mindre förvirring sker när folk ska hälsa på. Det ska bli kul, oftast är det dem små detaljerna som gör den stora skillnaden och hur bra är inte det? ☺️

Och nu är det redan 1 år sedan vi monterade ner våran timring inför avflytten till stugplatsen 😻 tiden har gått så fort!

(null)
Återbruk

Återbruk är så himla roligt, oftast blir jag som mest nöjd när vi gör något klockrent i inredningsväg av något gammalt. Som i detta exempel, ett draperi av trä som är mormor & morfars gamla. Den har säkert legat länge i förrådet då den låg i en gammal BP- mack plastpåse. Men nu ser den solljuset igen och är bland det första man ser när man kommer in i vardagsrummet.

Kolla på den, det är ett perfekt insynsskydd framför altandörren, men ett skydd som ändå släpper in allt ljus. Dessutom ökade trygghetskänslan i rummet när det nu finns något som skärmar av litegrann. 

(null)


Inte allt här i världen?

Jag är inne på sjukdag nummer 17 🤭 och jag börjar tröttna på att snyta mig hela tiden, på att tappa rösten på kvällen och att hosta på nätterna. Vad är detta för något eländigt? 🤧

Under helgen har vi staplat ved hela dagarna, och jag har märkt att tall luktar allra godast. Jag hade faktiskt velat ha en korg med färsk tallved i vardagsrummet som kan sprida godaste doften hemma 😍👌🏼 

Här står jag på trappen i Sattajärvi i mina favvo stövlar och morsans gamla jacka. Rena sneakers är väl inte allt här i världen eller? 

(null)

Idag har jag suttit på vinsidan i solen och lyssnat på Skäringer & Mannheimer och sett att det växter blommor på våran gård, så fint!

(null)


Växter å de

Nu är den här, min fantastiska kruka 😍

Idag är det onsdag vilket innebär blomvattning, just nu har vi 64 blommor i huset vilket tar sin lilla tid att bevattna och vårda. Därför sker det alltid på onsdagar för att hålla koll på varenda liten växt. Vissa är törstigare än andra och behöver vattnas på söndagar också, vi har liksom lärt känna dem ganska bra 😆

(null)

Vi älskar blommor (inte blommande blommor, bara gröna blommor). Jag hade lätt klarat mig utan tv, men aldrig utan växter. Och visst kan det vara ganska dyrt att köpa, men om man är lite lyhörd så lär man sig vad varje växt behöver. Och får man dem att må väldigt bra så kan en blomma snabbt bli två om man delar på den. Självklart har vi råkat få en och annan blomfluga, men de försvinner bara man torkar ut de krukor som blivit för blöta.

Dock är murgröna den krångligaste blomman att hålla vid liv enligt mig, den dör typ i hemlighet. De är ganska så värdelösa och jag har ännu inte fattat vad dem vill ha. Vi har faktiskt två stycken, en i hallen och den har lyckats klara sig trots en näradödenupplevelse, och så har vi en vid spisen och den är nog snart död. Så köp inte! 

Mitt bästa tips är att köpa ganska tjockbladade och mörkgröna blommor, de håller bra och är inte speciellt känsliga 👍🏼

Och garderobsblommor är typ odödliga 👇🏼

(null)Oproportionerlig säng

Det är så kuuuul att finslipa på detaljerna hela tiden, och det kostar verkligen ingenting.

"Det är inte de stora inkomsterna man blir rik av, det är dem små utgifterna" väl sagt av okänd person, men det stämmer 💪🏼

Iallafall, jag har tyckt att våran nya säng har sett väldigt oproportionerlig ut. Jag har med det sagt tyckt att den har sett ut att vara 2,5 meter lång när sänggaveln varit så låg tidigare. Men nu har vi höjt upp den 15cm med hjälp av två träklossar och volá! En helt annan säng blev resultatet. Nu ser den ut att vara 2 meter lång som en vanlig säng och dessutom snäppet mer magnificent 👌🏼

(null)

Det syns ju inte så mycket på bild som vanligt men man kan ju jämföra mellan avståndet på översta hyllplanet ☝🏼

(null)     

(null)

Bye 👋🏼

Entrén

Jag tänkte visa våran huvudentré i huset vårat.

I hallen finns ett titthål in till köket så att man ser när besökarna gör entré, men jag är tyvärr för kort för att se igenom 🤭

Det var väldigt lyckat att det enda vi behövde köpa till hallen var materialet till hatthyllan, allt annat fanns redan i våra ägor. Så hallen har kostat oss ca 440kr + en skvätt väggfärg. Så alltså knappt en tusing totalt. (Jag tycker det är skit intressant att hålla koll på vad varje rum har kostat oss)

(null)

(null)

(null)

(null)

Före bild innan vi målade:
Väggarna var gul-vita med en del fläckar och hål (det syns dock inte på bild)

Det är väl en smaksak ifall man gillar färg eller inte, vi tycker iallafall att hallen fick ett trevligare utseende med lite mindre vitt.

(null)

(null)


8:e dagen

Inne på sjukdag nummer 8, hela ledigveckan har jag varit sjuk och idag är jag till och med hemma från jobbet. Det brukar inte vara så populärt att gå dit som smittbärare, för vem vill bli sjuk den här årstiden? Inte då jag 🤭

Vi har trots min förkyldning åkt 46km skidor förra veckan, det gick inte att ligga hemma och titta ut. När man är ledig och sjuk, då får man göra som man vill. Vi har även haft en helt fantastisk helg med kristoffers syster på besök, på lördag åkte vi skidor direkt från huset till Jukkasjärvi och på söndag åkte vi skidor direkt från huset till Kurravaara. Två turer, 2 mil vardera. Helt fantastiskt. ☀️

(null)

Vi följde bara skoterlederna till både Jukkas & Kurra, väldigt fint men lite guppigt på de mindre breda partierna 👌🏼

(null)

Vi tog en fika på ön i Laxforsen vid öppet vatten 🤗

(null)

Och sen hade vi årets första grillning på "vinsidan" som vi kallar vårat söderläge 😍

(null)

Magisk helg hemma i stan helt enkelt 🙌🏼

När jag ändå kurerar mig

Jag måste få snacka lite städning 🙋🏼‍♀️

Jag har suckat åt detta element sen vi flyttade in i huset, dammigt, smutsigt och TJORVIGT har jag tänkt. Sen har jag skjutit upp det mååånga gånger. Men idag, när jag håller på att kurera mig från min förkyldning så passade det bra att sitta skräddare vid elementet och få det överstökat - tillslut.

När jag ändå hade kommit igång så rengjorde jag fönstret ovanför och cilikonerade runt elementrören som går genom golvet (det var en besiktningsanmärkning ✅)

(null)

Man fattar liksom inte hur många skrymslen smutsen kan ta sig in i, men en tandborste funkar till typ all städning i små utrymmen 👍🏼

Hoppas ni inte snarkar av städnings inlägg, det kan dyka upp fler 🤭

Lindrar lite iallafall

Naaaae vad nu då 😳 En extrem halsont dök upp plötsligt igår, och inatt har jag sprungit upp och kraxat upp snor från svalget. Mega äckligt.

Jag testade dricka whiskey igår kväll i hopp om att det skulle fungera, men icket.

Jag har druckit C-vitamin i hopp om att bromsa insjuknandet, funkade inte.

Jag har druckit kokhett honungsvatten, det lindrar lite iallafall.

Jag har käkat ganska rivigt bröd för att plåga mig lite extra och ätit en blåbärssmoothie för att fylla på med lite nyttigheter. 

Jag vill inte 😩 jag har ju ledigvecka och vädret ska vara skit bra, vi skulle åka skidor och så är Enzo hos oss till onsdag. Jag hoppas jag mår bättre om några timmar 🙏🏼

Men jag har iallafall lyckats slänga in två plåtar i ugnen med tunnt skivade äpplen, hoppas det blir gott 🙌🏼

(null)


Ett test

(Till er som gillar svartvitt rekommenderar jag att titta bort)

Jag var tvungen att prova måla över tapeten i gästrummet, jag har såååå himla länge velat se hur resultatet blir när man målar på en strukturtapet. (Dvs. att tapeten inte är helt slät) Mönstret i tapeten gillar jag nämligen, men jag gillade inte att den var svartvit, den var liksom för "plottrig".

Så i och med att detta gästrum ska rivas och  göras om totalt inom en snar framtid så kunde jag experimentera med lite färg som blivit över från ett tidigare projekt.

Efterbild (det blev grönt 😍)

(null)


(null)

(Tyvärr syns inte mönstret på bild lika bra som i verkligheten)👇🏼

(null)


Före: (Det var liksom för mycket svartvitt tyckte jag)

(null)

(null)

Tips! När man ska måla bakom elementrör kan man "maskera" med plastfolie.

(null)

Det här var kul 👋🏼 och jag blev skit nöjd, hoppas gästerna också kommer trivas 🌿
Krukor 🙏🏼

Jag är lite besatt av krukor, rätt kruka till rätt blomma kan verkligen bli riktigt fint. Jag är liksom och spanar efter krukor hela tiden, och vi har några kvar att byta ut (enligt mig 👀). Jag föredrar främst lite speciella krukor så för någon dag sedan gjorde jag ett andra försök att beställa denna kruka, den tar slut direkt den kommer in 👇🏼 Visst är den underbar.
(Den är från fine little day)

(null)

Men så seglade jag in på Jotex, de har verkligen börjat sälja fina saker. För några år sedan slängde man jotexreklamen direkt den kom då de enbart hade skottrutiga gardiner och gardiner med tulpaner på som de dessutom matchade ihop med en duk, kuddar och mattor i samma mönster.

Men se på krukorna 😍 jag vill ha allt 🙌🏼

(null)

(null)


Super viktigt

Ååååh (börjar jag ofta så? 🤔) vad härligt det var igår att få lite tid med snubben min 😍  vi är utan varann väldigt mycket när vi jobbar om varann och när jag jobbar helger. För mig är tiden med Kristoffer SUPER viktig, jag älskar att höra om hans dagar och att bara få dela några timmar med honom. Och igår fick vi tid, nåt som är väldigt sällsynt annars på mina eftermiddagsveckor (vilket betyder 7 dagar då vi knappt hinner prata med varann 😑). Åter till igår, vi hann köpa nya skidor till honom, laga tacos, spela pingis och basta för att sen råka babbla lite för länge i sängen med tanke på att mitt larm var ställt på 04.45 för uppstigning. Men jag har haft massor med energi hela mitt 12 timmars skift idag tack vare det.

Snart kommer ledigveckan och den kommer säkerligen bli kanonbra! Jag önskar bara en sak, och det är att jag någon dag eller kväll ska ha tid att göra torkade äpplen, eller "äppelchips". Det verkar som att det kan ta upp till 5 timmar att torka dem i ugnen, jag vill verkligen 👏🏼 det är så mycket barndomsminnen från när jag gick hos min dagmamma Anki, där fanns det ofta torkade äpplen. Och det är väldigt gott 👌🏼

Ha en bra helg!

(null)Jag finner det mest intressant

Här är ett hörn av vårat vardagsrum 👏🏼 det enda hörnet jag är riktigt nöjd med faktiskt. Resten är så vitt och platt. Jag blir aldrig tillfreds, jag flyttar omkring på allting hela tiden, provar på olika sätt och kliar mig i huvudet. Och jag vet inte vad det är som saknas förutom att soffan är ett objekt som jag verkligen vill byta ut för att den är svart, väldigt låg och har en divan. 

Det finns verkligen inget som är bra med divaner, det är aldrig någon som vill sitta där ändå. Antingen hamnar man längst in mot ryggstödet vilket känns som en alldeles för nerburrad sittställning, eller så hamnar man vid kanten på divanen vars man sitter som en säck potatis och saknar ryggstödet. Och så ser divanen ut som en lång typ tandläkarstol och om man slänger en filt över den så blir det som att man framhäver den ännu mer. Vi blir aldrig sams, jag och soffan.

MEN kolla på mina fantastiska piedestaler som jag precis köpt, jag har velat ha ett par i evigheter så jag tog tag i saken tillslut. När det kommer till små inredningsprylar så åker min börs upp, eftersom det är jag som finner det mest intressant. Men när det köps möbler och större investeringar då köper vi allt tillsammans. Jag tycker det funkar bra så, för jag förstår att han inte vill köpa sängkläder varje månad bara för att jag älskar sängkläder till exempel. Its in my interest.

(null)


NÄÄE

Nu är jag helt matt och besviken, det här skulle bli en skit bra dag. Men NAE! Det blev det inte! Jag skulle på en repetitionsutbildning och få sluta kl 16, och där med kunna hänga heeela eftermiddagen med kärleken och laga god mat och basta. Men den utbildningen blev tydligen framflyttad till imorgon istället. Vilket innebär att jag får jobba till 22 idag och får där av ingen tid alls med min snubbe (som vi räknat med hela veckan 🙄)

Nu, efter att ha druckit min första kaffe för dagen, fått se fina sneakers i nyhetsmorgon och sett ett gäng med hundar så känns det lite bättre. Tänk om jag hade haft min Ozzy, vad all min ensamtid hade varit förgylld av hans närvaro. Jag saknar att få nosa honom på huvudet. Alla solfläckar som lyser in, han skulle ha legat där och stekt så hans nakna mage hade blivit alldeles brun. Fotändan är tom, solfläckarna är tomma, soffan är tom och det är ingen som reagerar när jag kör med sodastreamern. USCH för det här. 

Och jag bara skjuter bort sorgen hela tiden, håller mig så sysselsatt så att jag inte hinner reflektera eller känna efter. Jag bara kör på, och direkt jag är ensam och det blir lugnt så rasar jag. 
(null)

Förrästen, när jag ser den här bilden så inser jag att även detta par med sängkläder blev stulna av någon under flytten till huset 😣

Ingen vidare glans

Jag har alltid haft ett krångligt förhållande till mitt hår, det är tunnt och frissigt, skört och innehåller även en del självfall som endast dyker upp cirka 2 gånger om året ifall jag lagt mig med blött hår och sovit som en björn. Mitt hår har heller ingen vidare glans 😬

Jag vårdar det iallafall genom att nästan aldrig använda värmeverktyg, det har har väl åtminstone gjort att det känns lite fylligare i topparna nu mera. Ibland bastar jag med en olaplex inpackning utan att märka någon skillnad. Men jag tror liksom inte på hårvårdsprodukter, det finns inget revolutionerande, jag har inte hittat något iallafall. 

Jag har väl de senaste 6 åren endast använt frisörprodukter och endast färgat håret där med. Visst, kanske är det lite bättre nu än på den tiden när man köpte fructis eller elvital schampo och dessutom färgade håret brunsvart hemma på toaletten direkt utväxten kom fram. Men på den tiden plattade jag även håret kanske 2 gånger om dagen i 220 graders värme, använde volumaster, tuperade och sprayade väldigt mycket hårspray. Så egentligen borde jag ha världens finaste svall just nu ifall alla dyra produkter jag testat hade fungerat 🤔

(null)

(Jag har precis lärt mig göra en inbakad fläta på mig själv) 😎

Svart kaffe och en fluga

Nu äntligen sitter jag i soffan och pustar ut, jag har som vanligt kört fullt ös ända fram till den sista kvarten innan jag ska åka till jobbet. En fluga har tinat fram och säkert tagit sig in i huset igår när jag glömde stänga altandörren helt 🤭 och den surrar nu och studsar mot fönstret, det låter verkligen som vår. Våran golvfläkt blåser på och sätter den otroligt varma luften i rörelse, det blir stekhett i vardagsrummet när solen lyser in (gratis värme, ja tack) Jag dricker en stor kopp svart kaffe, jag föredrar det så. Ibland tillsätter jag mjölk bara för att kunna dricka snabbare. 

Lill-Babs har gått bort, jag förstod nästan det när jag hörde radion spela en av alla hennes låtar. Jag tycker det händer hela tiden nu, att stora fantastiska artister eller skådespelare går bort. Jävla cancer. Michael Nyqvist var också en riktigt bra skådis! Jag älskar filmen Grabben i graven bredvid. Ingen lever förevigt, men vi får banne mig försöka göra det bästa av våran tid. 

(null)


Påsken osv

Åå herregud vad intensiv påsken varit 😅 men på ett bra sätt. Vi har flängt omkring överallt och fått ihop cirka 2.5 mil på längdskidorna. Inte alls tokigt!

Jag måste tipsa om att åka skidor efter rallarvägen i Björkliden, vi var där i lördags, och det var ett helt fantastiskt fint beläget skidspår med fin utsikt över träsket, lapporten och fjällvärlden där uppe. Lätt värt alla mil i bilen för att åka skidor där 😍 

(null)

Vi har grillat korv och jag har äntligen hittat ett smarrigt alternativ istället för potatissallad (som jag inte är så förtjust i) coleslaw är ju istället asa gott till typ allt. Hallelujah!

(null)

Faktiskt så har vi turistat en del hemma i stan också, utsikten från parkeringen vid luossabacken är ju faktiskt väldigt fin. Och även utsikten på dem som kollar på utsikten. 

(null)

Och Icehotel fick ett ordentligt besök 👍🏼 

(null)

Och slutligen besökte vi Láddjujárvi under blå himmel och solsken, vi hade sån otrolig tur med vädret den här påsken. Nu ska jag bara bearbeta alla upplevelser och njuta utav allt vi gjort tillsammans med syrran & Jakob, farsan & Kristin, farmor & farfar och kusinerna! Bye 👋🏼

(null)

(null)


RSS 2.0