Kompissvartsjuka

Jag trivs allra bäst med mig själv som jag är nu, och har varit de senaste året - Det är svårt att dra gränsen exakt (detta gäller inte bara det ytliga, det gäller även allt jag skapat på insidan). Men det slog mig i bilen på väg hem från jobbet förra veckan, att jag är sjukt STOLT över mig själv. Det är en känsla jag inte känt i mina tonår direkt. 

Och jag strävar hela tiden efter att bli ÄNNU bättre, mot alla jag möter och mot mig själv. För jag har varit min största kritiker och undervärderat mig själv i flera år, jag har helt enkelt varit skit taskig mot MIG. 

Inte så konstigt att jag aldrig blommat ut. JAG MÅSTE TA FÖR MIG MER.

Men nu vill jag vill FATTA allt, förstå dem jag inte kan förstå och bara acceptera alla (som inte gör något ont mot någon såklart) och såklart acceptera mig själv. Jag är rolig, jag är snäll, jag är omtänksam och jag vill att alla ska må bra. Men dessvärre är det skitsvårt att lära känna mig, och jag tror att det har att göra med att det tar SKITLÄNGE för mig att anse att jag känner någon, och ännu längre innan jag börjar kalla någon för min VÄN. Och det har fortfarande att göra med att jag inte tycker jag är värd nån, och för att jag alltid tar flera steg tillbaka för att inte trampa någon annan på tårna.

För jag har upplevt SÅ mycket kompissvartsjuka (ett fenomen som jag tror bara finns i tjejvärlden) och jag vill inte råka stampa på någons "bästis" tår. 

Är det ingen annan som upplevt detta?

Tack vare denna jäkla svartsjuka så har jag i alla mina år bara låtit mig bli påverkad av någons svartsjuka och där av inte tagit för mig i kompisvärlden (jag tänker inte tävla). Och jag har ju bara förlorat på det egentligen, men så är det när man är högkänslig. Jag märker väl det som ingen annan märker.

Och nu är jag väldigt utlämnande igen, men jag vill faktiskt dela med mig av sånt man typ aldrig pratar om! ☝🏼

(null)


Små detaljer

Idag tänkte jag att jag skulle tvätta alla skjortor och blusar, jag älskar ju att tvätta men jag är otroligt FEG när det gäller att tvätta våra finkläder. Men nu luktar dem öl osv. så jag har inget val. De svarta jeansen ligger i ett ättiksbad och skjortorna väntar på sin tur att kastas i tvättmaskinen. Om jag för en gångs skull följer tvättrådet till punkt så kanske detta inte är nåt att oroa sig över?

Jag tänkte även att jag skulle fixa detaljer idag, det lär bli skåpsluckor som behöver justeras, hyllor som ska dammtorkas och annat sånt som man i vardagen ser men aldrig tar tid att fixa.

Som till exempel att skrapa bort detta färgkladd 👇🏼 allt får ett mycket finare intryck när det är lite "putsat"

(null)
Det kommer ta några dagar

Å herre! Vilken helg, med bröllop och fest i två dagar långt in på natten (inte alls något jag längre är van vid 🙈) i lördags var vi i gång i exakt 12 timmar, inte konstigt att jag först kom upp från sängen vid 16-tiden dagen efter och Kristoffer vid 17.30 🙈

Åter till bröllopet, det var Kajsa och Samuel som gifte sig 🙌🏼 och jag är säker på att många vill ha det som dem tillsammans har. Kärlek av deras slag är så fint att se, och vilken trygghet det ska vara att alltid ha sin man eller fru vid ens sida genom livet. Det är ju drömmen.

Jag är jätteglad att jag fått delta på deras stora dag, och festen var helt otroligt välarrangerad. Vänner som höll tal som man blev berörd av, det var några som sjöng en sång och det var bara så fint 😍🙏🏼

(null)
(null)
(null)

(null)

(null)

Men nu ska jag återhämta mig från alla intryck i några dagar, jag vet inte varför min skalle inte klarar av att hantera sådana här grejer som alla andra. För mig blir det så mycket att ta in, att det blir blackout efter en viss nivå, och för att jag ska komma ihåg allt jag sett så krävs det några dagar innan jag greppat allt 🕺🏼

Nå jävla brows on fleek

Jag blir faktiskt provocerad när människor bara ska visa upp alla bra jävla sidor av livet! När allt är som ett möblerar instagramkonto, DÖTT och "perfekt" mainstream, "härligt underbart" FINNS det NÅT som är så OÄKTA som det? 

Jag söker fortfarande efter inspirerande konton att följa då de klassiska "influensers" kontona tar död på mig, på riktigt. Jag behöver ROLIGA människor, ej komiker, behöver människor som är jävla äkta och underbart VARDAGLIGA. Jag vill se snoriga barn, fula kläder, REAL LIFE liksom. INTE perfekta selfies i dagsljus eller Brows on fleeeeeek. 

Ska det va så svårt? 😩


(null)


I shoppingsvängen

Jag har varit på stan 3 gånger denna vecka och i en kontrollerad panik letat kläder till bröllopet som vi ska på i helg 🤗 (fatta att jag hittat ALLT på affärerna här i stan, jag har av nån anledning blivit lite anti att beställa kläder då jag tycker det är megasvårt)

Jag har ju insett att jag inte är någon klänningstjej (även om jag mina första 10 år i livet bodde i klänningar typ) så blir det för min del ett par stiliga brallor istället, man måste ju känna sig bekväm 👋🏼☺️ i ärlighetens namn så är jag och Kristoffer UR DÅLIGA på att klä upp oss 😳 jag kan lätt känna mig "utklädd" om jag kör på för hårt med örhängen och allt sånt där annat krimskrams. Och LÖSÖGONFRANSAR gör att jag känner mig som en jäkla diva 👀 det blir inga lösfransar för mig i helg ☝🏼

(null)


Sen blir jag lite dumsnål som inte vill slita på mina nya fina kläder så istället har jag inte på mig dem 😆 men det är skärpning med det nu☝🏼

I jakten på fancy pants, najsiga skor och en brun liten handväska (som jag köpt) så blev det även en ny blush (rouge?) vill ha en naturlig färg ju! Insåg när jag kom hem att den är typ likadan som min mest använda rouge 🤭 det måste ju betyda att this is the one!

(null)

Och tyvärr gör dem ju alltid sminket så jäkla fint att man knappt vill röra det 🤦🏼‍♀️

200 spänn

Våran tvättstuga är placerad i en korridor i huset, tidigare hade vi en dörr som alltid stod öppen till rummet men den var både ful och snodde plats. Så vi krokade av den och lade undan den. Men hur snyggt är det att bara plocka bort en dörr? Och hur snyggt är det att se rakt in i tvättstugan vars alla kalianer och strinkas hänger på törk?

Faktum är att vi verkligen inte ville stänga någon dörr till tvättis eftersom tvättstugefönstret bidrog med mest dagsljus till hela korridoren. Så jag köpte en billig gardinstång från Jysk, och en reagardin från hemtex (Som släpper igenom ljus, men som man inte ser igenom) och det blev en LYSANDE lösning. Ibland är det bara så najs att få in lite textil i vissa utrymmen, hela rummets känsla blev liksom behagligare. Och man kan fortfarande bara springa ut&in lika lätt som innan. 

Billigt och bra 👍🏼

(null)


Så ser en klassisk EM vecka ut

Det är just nu eftermiddagsvecka för min del och mina förmiddagar brukar då bestå av följande:

(Tro nu inte att det är super spännande) 👵🏼     
 

Uppstigning mellan 07.00-07.30 (beroende på när jag somnat på kvällen)

En lugn frukost framför NYHETSMORGON i typ en timme (älskar det) 🙏🏼 oftast blir det moothie med blåbär & banan och hårdbröd med ost & skinka.

Jag brukar även laga mat på morgonen (1 gång under denna vecka) så att det finns matbackar i kylen. Vi brukar laga mat 1 gång vardera under mina EM-veckor och oftast blir det Korvstroganoff med ris och Pasta med skinksås (detta sker var 5:e vecka) det är enkla maträtter som är perfekta att slänga ner i en matback 👍🏼 idag tillagade jag strogge (ris är ju sjukt gott).

Vill tipsa att min sjukt goda strogge görs på het tacosås, matlagningsgrädde, tärnad korv och lite chilikrydda & svartpeppar och stekt gullök 👌🏼gott och skit lätt.

(null)

Sedan brukar jag passa på att sminka mig läääänge (medans jag lyssnar på en podcast) när jag ändå inte har Kristoffer hemma att tjattra med. Jag älskar faktiskt att sminka mig om det finns gott om tid. Men jag vill bli bättre, jag vill lära mig mer 😱 ofta kan jag även experimentera med håret också.

(null)

Sedan brukar jag även städa huset och tvätta kläder. Jag älskar fan att städa när jag är ensam hemma, allt blir så fint och så tillrättalagt och så känner jag att jag har kontroll och att jag gjort någon nytta 👍🏼 älskare.

En del ärenden brukar jag också passa på att få uträttade, så som att handla mat eller att köpa grejer som vi har behov av till något pågående projekt. GILLAR att fara på ärenden med min inköpslista i handen 😁

Ett löppass ska ofta också kastas in under mina timmar innan jobbet 💪🏼

Sen äter jag lunch mellan 12-13 och passar på att dricka kaffe och bara känna lugnet innan jag ca 13.25 åker till jobbet 👏🏼☺️

Jag har med andra ord ganska så SKÖNA förmiddagar 🙏🏼

(null)


Klockan 22.30 är jag hemma igen, oftast är snubben fortfarande vaken när jag anländer. Så vi går och lägger oss tillsammans, han somnar och jag ligger och läser en stund 👐🏼

Trots ganska najsiga förmiddagar så är dessa veckor frustrerande jobbiga när jag & Kristoffer knappt hinner prata med varann på en HEL vecka 😧👎🏼 

Men vet ni vad?

Jag har dykt ner i min KRISLÅDA två gånger förra veckan (pga. Grundgrävningen) jag tror faktiskt det kommer bli jäkligt intressant att läsa min "dagbok" som ligger där i när jag sen är i ett bättre och stabilare tillstånd. Jag kommer nog upptäcka att mina krisbekymmer är väldigt små och att det ju faktiskt gick över väldigt fort. Kanske till och med att jag kan läsa högt för snubben min, så att han förstår mina kriser bättre 👌🏼

Hur som helst, detta är den bästa metoden för mig och mina PMS besvär. Alla borde ha en KRISLÅDA, kanske skulle fler förhållanden klara sig? Kanske skulle du undvika att impulsshoppa? Kanske skulle du undvika att oroa dig över vissa saker? Den kan ju rädda vem som helst från att ta dåliga impulsiva beslut.

En KRISLÅDA kan såklart se väldigt olika ut från person till person, kristoffers KRISLÅDA är tillexempel hans PS4. Till den rymmer han när han fått overload i huvudet, och det är absolut helt okej. Vi behöver alla en sak att "fly" till om så bara för en stund. 

(null)
Lätt VÄRT!

Vi har äntligen skaffat inlines, dessutom på 70% REA så istället för 2000pix/st betalade vi enbart 600kr/st. Lätt VÄRT! Har ju faktiskt velat återuppta min inlinesåkning i flera år och nu blev det av 💃🏼

Det här är ju så jäkla kul, och det är ju skit bra att hålla igång "skidåkningen" under barmarksperioderna också. Dessutom är det väldigt najs att kunna variera träningen med allt från cykling till inlines 👋🏼😍 den enda nackdelen är väl att vi har ganska dåliga gångbanor i Kiruna 🤭

(null)

(null)

Löpningen går fortfarande bra, jag har lyckats köra 3pass/vecka i 14 veckor nu 😧 vilket betyder för min del 40 pass idag!! 👏🏼 

Berg- & dalbana

OH      MY     GOD.

Det har varit en känslomässig berg- & dalbana den senaste veckan och vi är helt avvänjda från att känna känslan att vissa steg håller på att bli FÄRDIGA, men idag fick vi faktiskt den känslan och det var en märklig feeling. Saker blir KLART, vi tar små steg framåt i denna dränering och jag har tappat VIKT pga. dålig matlust pga. nervositet och megastress. Inte hälsosamt! 

Vi har fått massor av fysisk hjälp av pappa, Daniel & Örjan, underbart 🙏🏼 Och så har vi fått PEPP av många människor (tro mig, det är så uppskattat 🙏🏼) all pepp har verkligen gett kraften till fler spadtag, kraften att söka mer information och att få veta att man är påväg i rätt riktning. Jag tycker inte alls om att hålla på med saker som jag inte kan, och det här är inte ens kul att lära sig 😩 helst av allt hade vi velat leja bort allt jobb till en firma men tyvärr väljer till och med firmor att ej göra dessa skitjobb. 

(null)

Jag sover bättre nu åtminstone, och vi ska FIRA så REJÄLT när detta är färdigt!!

Oro

Fyyyy fan vad jag oroar mig för ALLT nu för tiden, jag har tappat matlusten och jag sover fruktansvärt dåligt på grund av denna husdränering med tusen frågor, inga svar, man bollas runt från telefonköer till olika avdelningar och är sedan tillbaks på ruta 1. Kunnig personal är på semester, byggaffärerna har slut på broschyrer på produkter som vi vill ha och vi har fortfarande inte fått vårat jäkla gironet till huset. Vi har varit utan internet över 1 år! Bara för att gironet hela tiden skjutit upp sitt färdigdatum med en månad åt gången.

Allt ska tänkas igenom, varenda ledig tid går åt till att söka information, tänka, söka information, lyckas handla mat, laga mat, äta och kämpa på och hjärnan har inte en chans till en paus. Fy fan. 

Mår skit just nu.

(null)


Vad är det viktigaste?

Det stora, kanske det största jobbet vi någonsin kommer ta på oss är igång nu. Grundgrävningen/dräneringen.

I fredags kom maskinförarna hit och grävde upp allt, bergvärmen, elkabeln, vatten & avlopp klarade sig. Men den gamla telefonledningen gick där emot av, men vem använder telefonjack? Värre saker hade kunnat brista trots att man vidtar all försiktighet.

Inför detta projekt ligger otaligt många timmar på att riva altanen, flytta lekstugan, kolla upp vars alla ledningar ligger, få alla ledningar utmarkerade på gården, kapa ner träd & buskar, hitta en firma som kan gräva, lyfta upp all berörd plattläggning på framsidan, ta ledigt från jobbet, åka till ÅVC och att mentalt ladda upp samtidigt som våra vanliga arbeten ska skötas.

Att köpa hus är lätt, men att ta hand om ett hus är något helt annat. Vi har verkligen inte ångrat oss, men det viktigaste är INTE ett perfekt hus, det VIKTIGASTE är HAN & JAG. Utan honom så vill jag ingenting av det här, så vi ska inte gå vilse från varann i all renovering.    

Det läskiga i det här är NOLL erfarenhet, allt ska vi ta reda på, alla val ska vi göra, allt ska bli helt rätt, vi har begränsat med tid och en jordhög på lånad kommunal mark. Pressen är enorm och kunskaperna växer enbart av att hela tiden göra research, vilket man gör på den tiden man oftast egentligen behöver vila. Jag vill bara få detta överstökat, och att vi går helskinnade vidare med en fet jäkla erfarenhet i bagaget, han & jag 💕

(null)

(null)

(null)


1 år i huset

Nu har vi bott 1 ÅR i huset, och det firade vi med smörgåstårta till middag och riktigt gott kaffe 😍 jag har skaffat en kaffekvarn eftersom jag tycker KOKkaffeutbudet på mataffären är så trist! (Pendlar mellan 2 olika sorter, Gevalia & Arvid Nordqvist)  Så nu har jag ett mycket större utbud att välja mellan när jag kan köpa hela bönor👍🏼 Sen erkänner jag att jag gillar ljudet från kvarnen. Jag älskar ju liksom proceduren att göra kaffe, det är så mysigt. Kaffe är inte bara kaffe, det är liksom mer än så.

(null)

Och extra najs blir det när jag upptäckt ISKAFFET 😍 det är otroligt gott, och jag rekommenderar alla att testa och kanske speciellt dem om inte annars dricker kaffe 👍🏼

(null)


Förutom att vi firat vårat första år i huset så har vi fortsatt med förberedelserna inför grundgrävningen som startar på fredag 😱 jag är skit nervös! (Jag går på 11 dagars ledighet om bara några timmar). Men jag hoppas att allt kommer att gå smidigt och att vi sen kan PUSTA UT och satsa pengarna på roligare projekt 🤗

(null)

Och jag hittade nå typ av lökar djupt ner i backen, de ska sparas och jag hoppas man kan locka fram något liv i dem 👏🏼


Mer PMS-snack ✌🏼

Ibland blir jag lite ångerfylld av det jag skriver här, det känns i vissa fall som att jag öppnar upp mig FÖR MYCKET. Kanske beror det på att behovet av att sätta ord på mina tankar liksom har pyst ut. Jag har släppt trycket på ballongen helt enkelt. Men jag kommer nog förhoppningsvis inte att sluta, DET BÄSTA JAG VET ÄR ATT LÄSA/HÖRA OM ÄKTA LIVSTJORV, (kallar det nu för livstjorv) och jag älskar det inte för att "jag själv ska känna mig bättre" jag bara älskar det för att vi människor behöver höra mer om vad som händer backstage i livet för vi är så jävla bortkomna som bara visar upp det "fina" hela jäkla tiden! (Och jag går inte på det) Älskar när människor delar med sig av misslyckanden och pinsamheter också! Men framgångar är givetvis inte uteslutna för det!

Åter till mitt livstjorv (PMS:en) 👋🏼

Att locka fram tårar är otroligt lätt under PMS:en, och jag kände verkligen hur dem hela tiden kom smygande under VINTER OS, mina ögon vattnades rejält åt alla OS resultat och otroliga historier på Tvn. Jag blev väldans rörd av Anja Pärssons uppleverlser under sin karriär till exempel, liksom FÖR berörd (jag har alltid varit känslig som en sockerbit ute i regnet). Jag blir aldrig arg under min pms (något man alltid trott ska betyda PMS, en fullkomligt rasande kvinna som kastar saker efter sig) jag blir otroligt känslig och jag analyserar varenda nyans av allt i några dagar. Jag försvinner in i en värld och är helt ensam där, och utan min humördagbok hade jag nog suttit där igen och trott att jag var ensammast i världen och inte fattat nåt. Kanske klandrat mig själv för något jag gjort eller inte gjort för 10 år sedan, det är alltså sånt jag kan komma in på mitt i natten när jag verkligen borde sova - men som jag verkligen inte kan.

Jag har hittat en lista på vanliga psymtom som Vårdguiden 1177 publicerat, jag har bockat i mina främsta psymtom, och kanske har fler tjejer dessa problem utan att koppla ihop det med menscykeln?

Obs! PMS:en yttrar sig några dagar INNAN mensen! Så det gamla uttrycket "har du mens eller?" Är fan en myt.

(null)

Jag tycker det är förjävla bra att upplysa om detta, och försöka få mer förståelse. För tro mig, jag med PMS blir lika förvirrad av det som min älskade sambo blir. Men det är underbart lättande att jag identifierat orsaken till mitt konstiga mående som uppstår en kort period ungefär en gång varje månad 🙏🏼

(null)

Skådespel & ÄKTA vänskap

Jag är så himla glad över våran lilla walk-in-closet, den är perfekt och rymmer allt som vi behöver. Den är prydlig och välgjord, och den visar upp min organiserade sida väldigt bra. Jag blir stolt när jag går in där. MEN..

Jag tänker alltid på Pernilla Wahlgren där inne, med en liten känsla av ångest. Jag lyssnar nämligen alltid på Skäringer och Mannheimers podcast (jag vet att jag har nämnt det flera gånger förr), de kommer med nya avsnitt varje måndag och jag ser alltid till att lyssna på dem under tillfällen då jag verkligen kan koncentrera mig på vad de säger. Men när jag höll på att renovera garderoben så ägnade jag otaligt många timmar i det lilla utrymmet att Skäringer och Mannheimers podavsnitt inte räckte till. Jag klickade då igång Pernilla Wahlgren och Sofia Wistams podcast, jag tänkte att det skulle vara intressant att höra ytterligare två äldre kvinnor prata om livet. Avsnitten löpte på efter varann medans jag rev tapet och målade taket, och jag kan lättast förklara mitt mående efteråt som en riktig pms depression men också som en liten kris.

(null)

Pernilla Wahlgren verkar ha ofantligt många människor omkring sig som ÄLSKAR henne, eller kanske "älskar" henne. Sofia hade lyckats knåpa ihop nästan ett helt pod-avsnitt med bara grattis hälsningar till Pernilla på hennes 50 års dag från människor som bara överöste henne med komplimanger och kärlek. Människor som använde de tre orden och bara öste på med fina ord och beröm. Det har aldrig hänt mig. Men skillnaden ligger nog i statusen. Jag ger inte status, men andra människor ger det, vissa människor ger det. Jag märker det så tydligt på socialamedier, att en del främst kommenterar andras bilder för att synas i en annan människas flöde, känd som okänd. Och jag SER det hela tiden. Det är ett sånt ytligt skådespel jag bevittnar hela tiden. Är det bara jag som ser detta? 

Det finns till exempel INGEN som i djupet av sitt hjärta kan välja 12 brudtärnor till sitt bröllop. För mig spelar DJUPA relationer endast någon roll, jag vill inte ha det där ytliga tråkiga "doppa jordgubbar i choklad med prosecco" relationerna. Jag vill ha torkatårarnaitröjärmen-skrattatillsjagstupar relationer. Jag vill ha TILLIT, jag vill ha genuina livsråd, äkta "jag är glad för din skull" känslor. En vän som ringer när det krisar, en vän jag kan ringa när det krisar. SÅDANA relationer vill jag ha.

Inget jävla svammel.

(null)
Försöker hitta något jag är bra på

Jag är en sån där person som verkligen måste göra allt direkt jag kommer på det, det finns liksom ingen hejd för nåt! För ett tag sedan beställde jag fin fina tuschpennor som man kan måla med på nästan alla underlag, jag ska liksom börja pimpa typ galgar, stenar och min KRISLÅDA som jag visat er tidigare ☝🏼 jag ska helt enkelt personifiera lite saker. Låta min "skapar"sida bli rastad.

Jag har testat en hel del olika kreativa grejer de senaste åren faktiskt, och jag försöker verkligen hitta något som jag är bra på men många saker har bara blivit liggande när jag insett att jag inte haft någon naturlig talang. Jag hade en period då jag ville börja teckna mode, jag köpte pennor och böcker för att lära mig. Men jag var ingen hejare på det. Jag har testat måla med akvarellfärger, oljefärger, kol och vanlig blyerts vilket icket heller gav något önskvärt resultat. Jag har testat måla tavlor. Jag har hållt på med schabloner, stämplar och även testat skvätta på färgen (blev dåligt även det). Sedan ville jag lära mig spela gitarr men det var alldeles för svårt att lära sig själv så den blev liggande. Nu där emot har jag skaffat munspel och jag hoppas att jag kan lära mig via youtube, hur svårt kan de va? 🙈

Men åter till mina tuschpennor, jag tror det kommer bli skit kul. Jag kan rita på ALLT, krukor, glas, trä, metall, tyg, plast, ja allt. Det kommer bli roligt, äntligen. Dessvärre blir jag ganska så FEG med att snudda med pennan på den tilltänkta ytan, DET KANSKE BLIR FULT 👀

Det är liksom så här jag håller på, konstant söker jag efter "min grej". Jag vill fan vara expert på något! Jag kan iallafall erkänna för mig själv att jag är väldigt bra med både roller och målafärgspensel, men jag vill kunna MER! Och jag känner att jag är född till vara bra på något, annars hade jag väl inte haft en sådan TÖRST efter att få skapa 😩

(null)

Jag lyckades iallafall här om dagen för första gången i livet kunna ha en HÅRMUNK 😍 

Det är dags IGEN

Jaha och vips så försvann den kämparglada, pigga och spralliga sidan av mig. Jag bläddrade fram månaden Juli i min humördagbok eftersom jag misstänkte att något hormonellt låg bakom detta, och ja, 1-6 juli hade jag pms. Nu är det 3 Augusti. Det är alltså dags för pms - IGEN! Det känns som att den kommer så ofta och jag upplever samma fenomen med mina nattveckor också, och dem upprepar sig var 5:e vecka. Så.. allt man icket gillar har en tendens att upplevas dyka upp väldigt ofta.

Nu handlar det bara om att rida mig igenom detta, tänka positivt, tänka på roliga saker, göra det jag tycker om, rannsaka mina känslor, kanske borde jag börja skriva en dagbok? Fixa min KRISLÅDA så den är redo 👍🏼 Jag har även beställt två fotoalbum så det borde jag kunna pyssla med, vi tänkte göra ett fotoalbum med bara bilder på stugbygget, och ett album med alla fantastiska upplevelser 🙌🏼

Den här veckan har vi sågat ner vårat favvoträd inför grundgrävningen 👇🏼 och det var inte så BARA, en vända till ÅVC med fullproppat släp med alla kvistar, såga stammarna i mindre bitar, kratta upp allt, packa släpet igen med alla trädstammar och spänna fast. Flera timmars jobb för att ta bort ett träd.

Om jag ska ta fram den positiva fördelen med denna trädkapning så blev både toaletten och sovrummet ljusare då trädkronan blockerat lite ljusinsläpp. Men fler fördelar än så fanns det icket. Nu har vi dessvärre mer insyn till sovrummet och trädet som varit våran "väderindikator" med blick från sängen saknas.

(null)

(null)

(null)

(null)


Göra en gest

En lady 2 meter bort på samma bänk som mig och min kollega ställde sig upp demonstrativt och sade högt till sin kollega "här går det ju inte att sitta, det luktar så mycket parfym!" - Detta var kort efter att vi hade satt oss ner på samma bänk. Något som min kollega varken märkte av eller hörde, men som jag snappade upp direkt och kunde därför icket fortsätta att fokusera på vad arbetskamraten berättade om. Mina tankar flög iväg på denna demonstrativa lady. 

Jag tog inte åt mig av denna gest, men jag visste ju att jag hade rena kläder på mig med en smaskig doft av sköljmedel (älskar lenors bruna flarra, gold orchid googlade jag fram att den hette), samt att jag hade ett litet sprut utav min najsiga parfym på bröstkorgen och deo i armhålorna. Så här års är det VARMT på jobbet så man vill baske mig lukta gott så inte svetten dominerar över en.

Jag tål inte heller starka parfymdofter (skallebank) så jag doserar väldigt väldigt försiktigt, jag suger heller inte i mig alldeles för mycket luft när en rökare drar sina bloss nära intill mig. Men jag skulle aldrig i livet göra en "grej" av att någon inte luktar, är eller ser ut som jag behagar. Jag tycker det är otroligt otrevligt och elakt 👎🏼 och denna lady är dessutom 50+, mer hyfs än så förväntar iallafall jag mig från någon i den åldern.

(null)Inge mer intryck nu

Härregud vilken overload det varit de senaste dagarna, vi har haft det hur bra som helst men som vanligt blir jag utmattad och behöver LUGNA stunder vars jag kan bearbeta alla intryck som jag sugit åt mig från 3 hundar, 10 fjärilar, 1 katt, 2 små barn och 5 vuxna. Jag kan lova att Enzo (kristoffers hund) också behöver återhämtningstid efter den forna helgen. 

När det blir för mycket för mig så drar jag mig försiktigt undan och sitter tyst någonstans en bit bort. Det låter ju skit konstigt, men plötsligt stänger skallen bara av och säger STOPP, inge mer intryck nu. Och plötsligt hör jag ingenting från omgivningen och skallen skriker efter en promme i skogen. 

Men skoj har vi haft, det blev cirkus 10 kubb omgångar, rabarber paj, god mat, vin, bastu och massa annat. Vi hann även förbi stugan för att isolera och det var ett rent helvete att hantera den där rockwool:en i 30+.

Sen kom morsan till stan och stannade en natt 👏🏼 SYND att vi jobbade så vi inte fick maximalt med tid för en sån kort visit! Men vi ses i Oktober igen ☺️ 

(null)

(null)

(null)RSS 2.0