Regniga vecka

Det har regnat i en hel vecka nu, men imorgon vänder det äntligen 👏🏼

Igår firade vi midsommaren med att tapetsera färdigt pysselrummet, äta suuupergod middag hos pappa & Cristin och kvällen avslutades med att inreda rummet och att kolla film - Oceans Eleven. Det var en riktigt bra midsommar trots oönskat regn. 

Pysselrummet är nästan klart, det enda vi ska göra är att måla en dörr, byta taklampa, köpa nya skrivbordsstolar och skruva upp en spegel ovanför mitt sminkbord 👍🏼☺️ det känns såååå skönt att det är klart, nu ska resten av krutet satsas på stugan och på utsidan av huset. Men vi fick mycket gjort under denna regniga vecka, och det är vi glada för.

👇🏼 Färdigt resultat

(null)

Pågående rivning 👇🏼

(null)

Före & efter 👇🏼

(null)

Mer före- och efterbilder kommer senare 👋🏼


En mycket najsigare mig själv

Jag har klarat av 15 löppass, JAG, i denna utmaning 😀 Jag har aldrig varit en löpare, inte heller någon som läser böcker. Det känns som att jag bytt hud som en orm och fått en helt annan skrud efteråt. Blivit nån annan, fast mig själv, men en mycket najsigare mig själv. Böcker är mitt liv nu och att springa hör också till. Jag är nog kanske ganska snärtig ändå? 😝

Idag har jag träffat min vän, lagom innan semestrarna krockar med varann. Sen hittade jag finaste regnjackan (har alltid velat ha en regnjacka), kläder efter väder liksom. Regnar det hela semestern så ska jag fasiken göra det bästa utav det ändå 💪🏼 här ska inte regnet få stoppa oss. Och så mina favvostövlar, älskar stövlar 👇🏼

(null)Kalabalik

Nä, nu är det dags att snacka renovering igen tycker jag. Vi kämpar vidare i pysselrummet och det går sakta framåt. Jag vill ju ha det så bra det bara kan bli. Det ska bli såå kul att sätta i möbler, matta, växter, lampor och gardiner hit in. Jag längtar verkligen 😍👌🏼

Se här nu, vilken mild och behaglig grå tapet vi sätter upp. Nymålat tak och snart en vit & fräsch dörr. Moget på något vis känns det, och tidlöst.

(null)

Före bild 👇🏼 kalabaliktapet, och ful svart dörr.

(null)

Frågan är ju sen bara vars jag ska ha min sminkhörna, tidigare var den ganska dåligt placerad då man satt med ryggen mot dagsljuset ☝🏼 vi ska klura vidare. 

Bara FATTA

Igår kväll läste jag ut min ena bok och började läsa den här 👇🏼 som jag sett fram emot att få börja på. Och jag ska kalla mig sensitivt begåvad, det lät ju himla fint. Jag har en unik förmåga som 20% av alla människor och djur har, men som 80% förmodligen inte förstår sig på.

Jag har så många gånger fått höra "va inte så känslig" under min uppväxt, men det är ingenting jag kan rå för. Där emot kan jag i dagens läge använda mig av det på ett bättre sätt istället för att tex. börja gråta eller dra mig undan. Nu ska jag lära mig hantera detta.

Och det verkar nästan som att högkänslighet och socialfobi lätt går hand i hand, man blir väl en mycket mer försiktig individ när man hela tiden scannar av människors kroppsspråk.

När jag går in i ett rum med människor så läser  jag av alla känslostämningar, hur alla mår och vilka spänningar som finns medans andra kanske bara ser "oj vad mörkt det var här inne". Och jag måste förstå att alla inte är födda så uppmärksamma som jag är, och jag måste förstå att det faktiskt kan vara en otroligt bra egenskap. Även om det gör mig väldigt utmattad. Och det här kan ha gjort att jag känt mig ganska missuppfattad många gånger, det har gjort att jag inte förstått varför vissa människor gör som dem gör, och nu ska jag bara FATTA varför vi är så olika! Och göra det bästa utav det.

Jag har förut varit en öppen människa, med både med - och motgångar. Något som i vissa fall sedan har vänts emot mig. Av det har jag lärt mig, att bara för att en del inte pratar om sina motgångar så betyder det inte att de inte har några. Jag har även lärt mig att det bara är trasiga människor som attackerar en annan människas svagaste punkt. Jag ska aldrig attackera någons svaga punkt, jag ska aldrig attackera någon. 

Jag har blivit mer sluten, mer privat. De människor jag öppnar upp mig för har blivit mycket färre men det i sin tur kanske skapar djupare och bättre relationer.

Men nu ska jag läsa den här boken och bara FATTA hur jag kan hantera mig själv och alla känslor som bubblar omkring mig. 

Och det här är verkligen inte sista gången jag kommer skriva om det här.

(null)Rensar!

Den här gången rensar jag inte i en låda eller ett förråd, jag rensar bort sånt som får mig att må dåligt på sociala medier. Idag var det droppen för mig, Nelly.com som jag har följt länge för att se vilka nyheter i klädväg de har, har helt tappat sin förmåga att inspirera mig.

Säljer dem ens kläder nå mer eller visar dem bara stjärtar och snippor? 

Och för att tillägga så lider jag inte av något allvarligare kroppskomplex, jag är faktiskt ganska nöjd med min kropp. Det enda jag kan klaga på är väl att allt som på typ 👇🏼 dessa bilder har redigeras bort, syns i verkligheten på mig.

Jag tycker bara att det här är helt fel väg att gå. Se bara på den sista bilden vad mycket man ser av dem bikinisarna.

(null)

(null)Grapponia

Igår fick jag hem mitt bästa porslinsfynd någonsin, av en slump hittade jag dessa blåa assietter på instagram på en sida som sålde gamla prylar. Och jag skickade ett meddelande direkt att JAG MÅSTE HA DEM 😍  Det är nämligen så att min farmor har exakt dessa assietter i en fruktansvärt fin gul färg, och jag har varit såld på dem i hela mitt liv. Nu har jag mina egna i blått 🙌🏼 Jag fick 6 st för 70kr/st, vilket typ är superbilligt med tanke på att jag velat ha dessa i 25 år.

Märket på dessa vackra assietter är Grapponia, inte alls så annorlunda från Iittala 👇🏼 storleken skiljer sig och grapponia har lite högre kanter. 

(null)
 
I morse lyxade jag till det med rostbröd när vi hade lite paprika över från middagen igår, jag älskar rostbröd med ost & skinka och gul paprika 👌🏼 Men jag äter det nästan aldrig nå mer, jag har hittat många andra bättre frukostalternativ.

(null)

Och så testade jag att fota allt med min kamera istället för telefonen. Blogg.se och Bloglovin har presenterat en gräslig kvalité på alla bilder sen ungefär ett halvår tillbaka 👎🏼 så nu testar jag mig fram.

(null)


Fulladdad termos

Oj! Jag har två timmar kvar innan jag går på semester. Vad hastigt den kom denna gång, men ändå inte en sekund för tidigt! 

Idag när jag kommer hem ska vi kolla den nya solsidanfilmen, dricka lite vin och bara vara. Jag har vart ensam hemma i helg så det ska bli väldigt fint att få vara med Kristoffer igen.

Till veckan ska vi försöka hinna med att tapetsera, vi har måndag-onsdag på oss att göra det och det skulle vara så roligt och skönt om vi hann klart. För jag är väldigt ivrig att få möblera rummet och få det färdigt innan vi drar.

I år har vi bestämt att vi verkligen ska ta oss tid att stanna på flera loppisar och olika rastplatser, vi ska undvika att planera vilken tid vi ska komma fram och bara göra allt vi stöter på. En fulladdad termos med kaffe ska vi ha med oss och lite kontanter i bakfickan.

(null)


Inte oro och ångest

Jag hade så svårt att somna igår kväll, denna gång var det inte oro och ångest som höll mig vaken. Det var snarare min feeling jag fick, jag blev super glad av att tänka på semestern och allt roligt vi ska göra. Så jag började drömma mig bort i vaket läge helt enkelt, jag har bara 2 arbetsdagar kvar 🤗 På söndag kl 18.00 vinkar jag hejdå och är borta i några veckor och jag är så taggad, så laddad och sååå glad. Jag ska bara vänta in Kristoffer som tar semester på Torsdag och sen är vi helt fria från att passa tider 👌🏼

Igår var jag ledig från jobbet för att fira kusinen & hans tjej som tog studenten, sen åkte vi hem och monterade vårat nya Thule takräcke och cykelfäste! Vi ska nämligen ta med cyklarna hela semestern 👏🏼 fatta hur najs det kommer bli att kunna cykla överallt, efter stigar och ensliga vägar. Med cykel kan man verkligen ta sig långt och se många fina platser. Men framförallt är det ju väldigt roligt att ta sig fram efter slingriga stigar.

(null)

(null)

Sen lagade vi tacos, och jag fattar aldrig varför man ska krångla till det med flera olika skålar när man bara kan slänga in alla grönsaker i en 👌🏼 man sparar ju både tid och massa disk!

(null)


Papier mache

Måste man tycka så himla mycket hela tiden? Jag har slutat med det. Förut, i mina yngre dagar, skulle man tycka saker hela tiden om andra för att ha en identitet. How about att bara uppmärksamma saker istället? Människor är olika och det är spännande tycker jag.

Vi är alla i olika "faser" hela tiden, och jag finner det väldigt tråkigt att vissa kontakter glider längre ifrån varandra bara för att man inte är på samma stadie i livet. För mig är det okej att båda inte sitter med exempelvis en bebis i famnen. Jag gillar livs skillnaden som två vänner kan ha, och när kontakten kan hållas intakt iallafall. Men jag ser det hela tiden, man glider ifrån varann. Vad är det för fel på att ta en snabb oplanerad kaffe med varann? Varför ska tjejvärlden vara så fyrkantig. Varför kan man inte snickra en fågelholk tillsammans i stället för att ta en Rocky road på ett café varje gång? Ni får gärna komma hem till mig och göra papier mache. Förbannat.

Eller varför inte baka en Rocky road tillsammans? Man var så jäkla mycket mer "aktiv" förut när man umgicks med vänner, nu snackar jag om när man var 10 bast. Man spelade in egna nyheter med en filmkamera, cyklade runt hela stan, sjöng Singstar, byggde snökojor och annat. 

Killar gör fortfarande saker med varann, dem mekar i en bil, gräver en grop, spelar pingis, hjälper varann och det verkar så mycket bättre i deras värld. 

Ps. Jag har tapetlim och tidningspapper hemma. 

(null)
Fjärde veckan

Vi är inne på fjärde veckan i våran utmaning, jag och tjejerna (att springa 3ggr/vecka) Idag har jag utfört utfört mitt 11:e pass och det går bra nu 👏🏼 det börjar bli härligt och totalt ångestfritt. Och det är precis dit jag vill komma.

Jag är verkligen nöjd med mig själv, jag har aldrig tidigare haft detta driv att klara av något så långsiktigt. Och det är faktiskt enkelt att bestämma sig för tre pass varje vecka, jag börjar alltid med att planera vilka dagar jag ska springa på och så anpassar jag sedan livet efter det. För att inte kunna hitta bortförklaringar som jag alltid gjort förut.

Och det går bra för dem andra tjejerna också, vilket såklart gör en lite tävlingsinriktad 💪🏼😎

(null)


Vardagstjorv

Äntligen tog vi hem en VVS:are att byta köksblandare åt oss! Och samtidigt fick han montera kulventiler så att vi själva kan stänga av vattnet och byta blandare i framtiden. Den gamla var ett åbäke som dessutom satt för lågt för att kunna skölja grytor och andra större föremål. 

Jag är skit nöjd, jag älskar när vardagstjorv försvinner 👍🏼

(null)

Och kolla in solikonfogen mellan kakel och bänkskiva ☝🏼 det var det första jag såg på husvisningen (vilket betyder att detaljer är extremt viktigt!) och är det fetaste och fulaste jag sett nån göra. Men den ska vi också fixa snart 👍🏼

Se som den blänker

Jag hade planerat att köpa ett nytt handtag till handduksgarderoben, men jag kom på att jag faktiskt kunde testa putsa upp knoppen med metallputs innan jag drog iväg med börsen på affären. Och den blev skit fin! Nu är det snarare garderoben som skulle behövt ny färg. 

Se som den blänker, vilken fräschör 👌🏼

(null)


En liten sorg för mig

Som jag nämnt tidigare så läser jag en del böcker, böcker som kan hjälpa mig att tänka rätt så att jag blir en sån bra version av mig själv som möjligt 🙏🏼

Och jag har insett några viktiga saker:

Att andras åsikter inte är ett påhopp på min person. Jag tar inte längre illa vid mig. Man kan till exempel tycka att inredning är svammel utan att jag förminskar mig själv av det.

Att ingen kan såra mig utan mitt medgivande. Jag tar inte längre åt mig ifall att någon är ute efter att såra mig. 

Att jag har ansvar för mina tankar. Tänker jag negativt om mig själv, så får jag dem känslorna också.

Och att om någon är otrevlig eller hoppar på mig, så är det dem som har ett problem. Och inte jag. Och det är sååååå otroligt skönt att jag kommit till den insikten 🙏🏼 

Jag minns faktiskt inte varför jag började läsa självhjälpsböcker, och kanske är det ett facit på att dem verkligen fått mig att tänka annorlunda. Främst har min självkänsla förbättrats och den är ju roten till allt i ens liv, mår man bra i sig själv så syns det i allt man väljer att göra. Jag mår bra i mig själv, jag har stärkt min självkänsla och mitt självförtroende och jag påverkas inte lika mycket av andra människor. 

Jag har fattat att jag är en högkänslig person och även insett att min sociala fobi har varit helt extrem under alla mina skolår. Det är en sorg för mig, jag hade gjort så mycket mer om inte det hade hämmat mig så mycket som det gjort. Jag hade säkert gått ett annat program på gymnasiet och jag hade mått betydligt mycket bättre, jag hade gått gymnastik när jag var liten som jag alltid velat göra. Men nu blev det inte så, och det har väl ändå i slutändan lett till något bra trots allt. Jag har blivit hård med att verkligen göra det JAG vill, för livet är ju inget man bara ska gå igenom. Man ska ju leva och njuta. Det finns inte längre utrymme till att kringgå det jag önskar, och jag ska banne mig stå upp för mig själv och min vilja.

Och varför ska jag vara den som alltid är rädd för pinsam tystnad till exempel, det är väl för fan någon annans ansvar också att hålla snacket igång. Från och med nu får det bli hur tyst som helst och jag ska inte forcera ut ett enda ljud före den andre gjort det. Jag ska inte ta det som mitt ansvar längre.

Och ni behöver inte undvika mig ifall ni tror att jag inte vill prata. Jag vill visst prata, men jag tar kanske inte alltid initiativet till det.

(null)

Ni får ju gärna visa om ni gillar dessa självutlämnande inlägg annars kanske jag fortsätter låta dem ligga i "utkast" och lyfter istället fram inlägg när jag slipar lister och målar väggar.

Finns det INGEN som känner som jag?Stensäker

Jag är så glad att vi kommit igång med renoveringen av pysselrummet igen 👏🏼 Det är så skönt att det får vara dåligt väder, för då har jag ro till att fixa saker på insidan av huset istället. Så här vill jag alltid ha det, ett projekt på insidan & ett på utsidan. Så att man kan välja beroende på vädret, vädret som man ju ändå inte kan påverka.

Idag ska jag beställa tapeten till rummet och köpa grundfärg👇🏼 Vi är stensäker på den här tapeten, jag är lika förtjust i den än, som när jag hittade den då kollektionen med Stig Lindbergs mönster kom ut 🤗 Och det är ju väldigt lovande! 

(null)

(null)

(null)

(null)

Så här blir det ju ungefär 👇🏼

(null)


Två säckar senare

Jag har lyssnat på Rickard Wolffs och Miriam Bryants sommarprat i P1 medans jag rivit ner tapeter som fyllt två sopsäckar till. Det är så otroligt intressant att lyssna på andra människors liv, visserligen väljer dem ju själv vilka bitar dem vill prata om, men man får ju faktiskt sällan höra en oavbruten story om någon annans liv. I ett sommarprat på P1 pratar man bara på och alla andra lyssnar. Jag har nästan hört mer om Miriams liv på 45 minuter än om många andras. 

Jag kan inte undvika att tänka på vad jag skulle valt att prata om, ifall jag skulle gjort ett sommarprat. Jag hade kanske pratat om hur okapabel jag var att gå i en lagsport, om min högkänsliga personlighet, min sociala fobi, om hur mycket jag hatade att åka skidor och hur mycket jag tycker om att göra det nu, jag hade läst ur mina gamla dagböcker om jag nu inte för ett år sedan rivit dem i småbitar, jag skulle pratat om Ozzy, om min nattliga ångest och om min förbannade pms. Det lät ju ganska tragiskt, men jag lovar att det inte är det 👏🏼

(null)
Vaken

Ännu en natt då jag vaknar mitt i natten av mig själv efter mina nattveckor. Det har börjat tjorva för mig det senaste 6 månaderna, kanske till och med längre. Mina vakna nattliga timmar skapar hundratals tankar och oftast söker dem upp saker jag har ångest för, bara för att göra allt ännu jobbigare.

Den här gången lät jag mig inte förstöras och slås ner av saker som hänt för 7 år sedan. Istället tog jag upp min bok "Att välja glädje", passande nog så skulle man i detta kapitel skriva upp 5-10 saker man är väldigt bra på, det började trögt men jag slutade på 11 punkter. Jag är faktiskt inte omöjlig, jag vet att jag har många egenskaper som jag gillar med mig själv. 

En av mina goda egenskaper är att jag är snabb i det jag gör och ska göra. Men efter att ha läst "Omgiven av idioter" så har jag insett att den egenskapen också hör till min personlighetstyp. Jag vill att allt ska hända på en gång, åter igen en iakttagning från verkligheten skedde igår när vi skulle packa upp våran nya robotdammsugare. Mitt sätt: packa upp allt snabbt som bara den, slå på apparaten och testa alla knappar, läsa instruktionerna lite eftersom. Ifall det behövs.
Hans sätt: Ta fram instruktionsboken och läsa igenom allt högt så att jag hör, sedan trycka på knapparna lite eftersom, låta den ladda i 12 timmar som instruktionerna rekommenderar, fundera ut noggrant vars den ska placeras
Jag igen: Skalla armstödet i soffan medans han läser instruktionerna högt för mig, rusa iväg och börja riva tapet och längta till 7 på morgonen då apparaten är färdigladdad och jag kan kolla på Ivar (våran dammsugare) när han tar sin första tur i vårat hus.
Han igen: Fortsätta fundera vars Ivar ska placeras. Och det kan ta ganska länge.

Det är så roligt när det här händer, jag är så otålig och han är så himla grundlig. Igår fick vi åter igen skratta åt min otåliga sida som nästan börjar bita i soffkanten för att det inte går så snabbt som jag önskar och åt hans lugna pedagogiska sida när han läser "tryck på knappen clean, den ska pipa 2 gånger" - trycker på knappen clean. Att vara grundlig och pedagogisk hör till Kristoffers personlighetstyp och jag älskar det med honom. Jag tror att våran dynamik är perfekt i både sälta och sötma, att allt löser sig på ett väldigt bra sätt.

Snart är iallafall Ivar färdigladdad och snart kan jag stiga upp och äta frukost.

(null)


Samma ideal

Jag har mått otroligt bra under en lång tid nu, hormonerna är väl i balans och solen har väl också påverkat på sitt sätt 🤗 det är bara att njuta och komma ihåg denna fantastiska tid sen när pms:en smäller till en i några dagar.

Jag har så mycket funderingar på våra beteenden på sociala medier. Vi eftersträvar samma ideal, allesammans. Vi ska ha likadana bilder på instagram, en bild då vi håller i en vattenmelon, poserar med våra silvriga ballonger eller när vi står med ryggen mot kameran uppe på ett fjäll och kanske till och med en bild på våran nocco eller celsius. Ur trist! Inte nog med det, sen ska en välanvänd liten mening dessutom rivas av "här kan man va", "nu mår man", "livet på en pinne", "fint i fjällen", "ut på tur aldrig sur" 😴 

Nä, som jag diskuterat med min kusin en gång. Urtrist instaflöde, urtrist. 

Jag vet att det är mitt eget fel, det är dags för mig att hitta bättre inspiratörer. Jag vill inspireras, inte känna mig dålig, somna av tristess eller se hur likadana bilder upprepar sig. Jag tycker att instagram ska vara personligt, VEM ÄR DU? Visa det istället. Det är väl ändå nutidens CV. 

Och jag veeeeet att mitt flöde inte heller är så megainspirerande men jag jobbar på det. 

(null)

Och så lite fakta ☝🏼 Detta är ingen snigel, det är en snäcka. En snigel har inget skal och heter därför snigel. 

En dag i solen

Mitt tredje och sista löppass för den här veckan är nu avklarat, det är så otroligt skönt att starta direkt från huset och att bara lägga sig på gräsmattan och flåsa när man tagit sig hem igen 👏🏼😁 det går baske mig inte lättare efter 6 löppass, men där emot blir jag snabbare och snabbare. Dock känns målet att klara 1 mil långt borta just nu. Men jag har väl ca 12 veckor kvar att träna tills det verkligen gäller.

Kolla vilka fin fina blommor som växer på gården 😍

(null)

Idag har vi kapat ner alla gamla rönnstubbar (detta är en "före"-bild) 👇🏼 de var så väldigt gräsliga, rötter och hela faderullan ska också bort under sommaren när grävmaskinen kommer hit och gräver upp hela gården. Vi ska dränera grunden och ändra lutning på gräsmattan så att vattnet rinner bort från huset. Även det stora rönnträdet (som vi gillar väldigt mycket) ska sågas ner för att grävmaskinen ska komma åt allting. Det känns lite jobbigt faktiskt att allt på gården ska vara upp & ner, men i slutändan kommer det bli riktigt bra 🙏🏼 nu har vi ju chansen att göra det precis som vi vill ha det.

(null)

Kanske fixar vi till en rak och fin mur vid tomtgränsen ☝🏼

RSS 2.0