Ännu en natt då jag vaknar mitt i natten av mig själv efter mina nattveckor. Det har börjat tjorva för mig det senaste 6 månaderna, kanske till och med längre. Mina vakna nattliga timmar skapar hundratals tankar och oftast söker dem upp saker jag har ångest för, bara för att göra allt ännu jobbigare.

Den här gången lät jag mig inte förstöras och slås ner av saker som hänt för 7 år sedan. Istället tog jag upp min bok "Att välja glädje", passande nog så skulle man i detta kapitel skriva upp 5-10 saker man är väldigt bra på, det började trögt men jag slutade på 11 punkter. Jag är faktiskt inte omöjlig, jag vet att jag har många egenskaper som jag gillar med mig själv. 

En av mina goda egenskaper är att jag är snabb i det jag gör och ska göra. Men efter att ha läst "Omgiven av idioter" så har jag insett att den egenskapen också hör till min personlighetstyp. Jag vill att allt ska hända på en gång, åter igen en iakttagning från verkligheten skedde igår när vi skulle packa upp våran nya robotdammsugare. Mitt sätt: packa upp allt snabbt som bara den, slå på apparaten och testa alla knappar, läsa instruktionerna lite eftersom. Ifall det behövs.
Hans sätt: Ta fram instruktionsboken och läsa igenom allt högt så att jag hör, sedan trycka på knapparna lite eftersom, låta den ladda i 12 timmar som instruktionerna rekommenderar, fundera ut noggrant vars den ska placeras
Jag igen: Skalla armstödet i soffan medans han läser instruktionerna högt för mig, rusa iväg och börja riva tapet och längta till 7 på morgonen då apparaten är färdigladdad och jag kan kolla på Ivar (våran dammsugare) när han tar sin första tur i vårat hus.
Han igen: Fortsätta fundera vars Ivar ska placeras. Och det kan ta ganska länge.

Det är så roligt när det här händer, jag är så otålig och han är så himla grundlig. Igår fick vi åter igen skratta åt min otåliga sida som nästan börjar bita i soffkanten för att det inte går så snabbt som jag önskar och åt hans lugna pedagogiska sida när han läser "tryck på knappen clean, den ska pipa 2 gånger" - trycker på knappen clean. Att vara grundlig och pedagogisk hör till Kristoffers personlighetstyp och jag älskar det med honom. Jag tror att våran dynamik är perfekt i både sälta och sötma, att allt löser sig på ett väldigt bra sätt.

Snart är iallafall Ivar färdigladdad och snart kan jag stiga upp och äta frukost.

(null)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress