Han är bäst

Igår morse var det helt underbart att få lägga mig i sängen efter nattskiftet, kvar låg kärleken under täcket alldeles varm och mysig. Där lade jag mig och höll om honom och värmde mina fötter på hans. Det värsta med nattskiften är att inte få sova med Kristoffer. Andetagen man hör och värmen, man somnar så skönt av det 🤗 och att man bara kan omfamna honom om man vaknar mitt i natten. Det är så mysigt. Han är bäst ❤️

(null)

Idag har jag inhandlat massa vin, vi måste fylla upp vinkylen med rött och vitt av alla dess slag. Till fisk, grillat, vilt, ost och vin som man bara kan dricka utan tillbehör. Jag har aldrig tidigare haft ett stort lager med viner hemma som man kan välja mellan, tänk er att kunna välja det vin som passar bäst för tillfället. Vilket lyx😍

Sen kom jag på mig själv när jag svängde förbi spegeln imorse, det här är alltså min ultimata hemma outfit 👇🏼 Mysiga byxor, sport-bh och en lös kofta 😂 sen är jag beroende av att ha håret i en boll, det är bara så luftigt och skönt i alla situationer. Finns det ens nån som går med jeans hemma? 🤨

Jag har ett klädsel dilemma, jag gillar att klä mig fint. MEN vi lagar ju mat varje dag, jag tycker man lätt börjar lukta matos och då vill jag verkligen inte ta på nyaste tröjan. Och det resulterar alltid i att jag står där i min lediga t-shirt och de sköna byxorna 🤔 och sen swishar man omkring i det hela dagen, om man inte ska hälsa på någon såklart. Hur gör folk?

(null)
Är billigt billigast?

Jag har ju gått och blivit väldigt petig när det kommer till att tapetsera i vårat hus, jag vill ha fina skarvar så att vi enkelt kan slänga på en ny tapet om vi tröttnar. Men tro inte att jag alltid har varit så petig, nej nej, i min lägenhet dög det gott och väl att bara spackla, slipa och grundmåla innan tapeten åkte upp. Men i huset är det en helt annan grej, nu är det riktig lokalvård vi håller på med och riktig kärlek till hemmet 🏡

Så här ser det ut i pysselrummet, varje liten skarv syns och det finns ett flertal bubblor också. Det svåraste man kan tapetsera är ju en helvit tapet utan nåt mönster, då gäller det att alla skavanker är överspacklade och att man lägger varje våd i en brutal precision.

(null)

Och billiga tapeter är garanterat väldigt tunna så de förlåter verkligen ingen defekt. Priset blir billigt men resultatet uselt, helt enkelt blir det mycket jobb för en billig peng och med ett dåligt resultat. Frågan är ju om billiga tapeter är billigast?

(null)

Jag längtar som vanligt tills det här rummet är färdigt, jag vill kunna sy här direkt när lusten faller in 🙈 

Utan att visa något alls

Jag verkligen älskar att slänga in lite gamla grejer i hemmet, det ger liksom lite liv i rummen. Men det är såklart väldigt fint med bara nya saker också, eller bara gamla. Men hos oss blir en blandning allra bäst.

Jag tänkte typ att instastories ska bli nåt jag kan börja med, det är kravlöst och kräver ingen genomtänkt text. Varenda gång jag ska instagramma så tar det stopp på grund av texten. Jag vill säga nåt bra, inte bara kommentera med typ en jordgubbe. Det är speciellt svårt med text till inredningsrelaterade bilder, och inredning är ju egentligen det jag vill visa mest 🤔 eller mest vill jag väl egentligen skildra en sann sida av livet, man borde instagramma mer bilder på vad man gör in action liksom. Eller så lever man bara och njuter utan att visa något alls. 

Nu har jag putsat upp denna gröna skönhet till lampa, den har varit i ett garage tidigare så den var nästan mer svart än grön innan. Jag älskar färgen och skavankerna och tycker den passar ypperligt i kontoret.

(null)

Jag har nu börjat uppmärksamma att det börjar bli en hel del gröna grejer hemma, både väggar och prylar. Idag kom till och med våra gröna handdukar och den gröna bladskålen med posten. Nu får nog den färgen en paus ett tag, det är lätt att det går överstyr 🙈

Nu är det dags

Nu har vi tömt pysselrummet på möbler och härdanefter kan vi riva tapet i vår egen takt. Vi tänker att det ska vara helt utan press och stress detta projekt, dvs vi ska icket kämpa där inne när vädret där ute är soligt och skönt.

Det enda som ska göras är att vi ska riva all tapet, spackla, grundmåla, tapetsera, slipa och måla ena dörren och måla dörrfodrena, byta sönsterfoder och sätta golvlister. Sedan är det bara att bära in alla möbler, för vi har nämligen köpt färdigt allt möblemang.

(null)

Den svarta dörren är riktigt knottrigt målad, så den ska slipas ordentligt för att sedan kanske målas i griffelfärg? Jag tänker att det kan vara bra att kunna skriva upp en del mått där när man håller på att sy. Vi får se hur det blir med den saken 🤗 Jag längtar bara tills den svartvita tapeten är borta, den gör mig alldeles yr.

(null)

(null)

Det var i detta rum vi sov i under de första månaderna i huset, innan sovrummet blev klart.

För dålig på att njuta

I helg har vi skottat snö, från både tak och mark. Jag har även skottat fram våran (nu så kallade) afterski! Altanen är framme och utemöblerna är på plats, där ska vi sitta och andas ut efter en tur på längdskidorna. Vi är redo för vårsol och kaffe med irish smak, redo för en filt under arslet och för sol i ansiktet☀️

Man är alldeles för dålig på att njuta ordentligt på hemmaplan, man vill alltid iväg för att känna sig ledig och avslappnad. Det måste vi människor faktiskt ändra på. Vi måste njuta mer på arbetsveckorna, njuta mer av våran hemstad och framförallt GÖRA MER på hemmaplan. Sluta med alla rutiner för en stund, låt disken ligga kvar på diskbänken. Sätt er i solen och låt tvättkorgen bli full! Man behöver inte alltid åka bort för att maximera sin lediga tid. Vi är alldeles för upptagna i våra ekorrhjul att våran spontanitet endast kommer fram när vi åkt bort. Det är ju galet.

(null)

Taket var inget att leka med, det var tur att vi tog en paus på lördagen och promenerade bort till luossabacken för att vara på Våryran. Vi har kollat på skoterhopp (heter det så?) och druckit varm choklad. Jag blir impad av vad dem kan, men jag får samtidigt lite ont i magen ifall dem skulle landa olyckligt 😳

(null)

Fasen vad najs det är med hus alltså 💙

(null)


Help me

Jag har frukostproblem! 

I och med att jag jobbar både förmiddagar, eftermiddagar, nätter och har ledigveckor så har jag verkligen lyxen att ofta få äta frukost hemma. Jag ääälskar frukost, jag älskar liksom den lugna morgonstunden! Men det har blivit lite för mycket bröd, och jag behöver verkligen hitta ett annat substitut. 

Jag har provat göra chiapudding på cocosmjölk och mandelmjölk med blåbär till (det var gott så det funkar som ett alternativ) jag har gjort havregrynsgröt med både äppelmos och lingonsylt, även ätit kokta ägg... och där tar liksom inspirationen slut. 😖

Jag vill liksom att det ska vara lättillgängligt, jag vill inte behöva hämta hem 10 sorters bär och frukter hela tiden. Det ska kunna förvaras i skafferiet, frysen och kylen. Och det ska såklart vara gott, man ska liksom längta till frukosten. 

Jag behöver hjälp 😩

(null)

Förrästen så var denna maldeldryck inte alls god.

Lampa till ”loftet”

Vi har liksom inte aktivt letat efter en perfekt lampa till "loftet" här hemma, utan snarare tänkt att när den rätta dyker upp så slår vi till direkt - vilket vi nu faktiskt gjort 🤗
För vi visste att vi inte ville ha en hängande lampa på denna yta då en del människor kan vara ganska långa och där med lätt slå i huvudet. Vi ville även ha bra ljus och att den skulle se lite speciell ut eftersom den kommer att synas från väldigt många vinklar. Och då blev det denna 👇🏼 (man kunde liksom vrida armarna och lamphuvudena efter egen smak)

(null)

Dock blev det lite väl bra belysning nu, faktiskt nästan korridorsbelysning. Det kan säkert vara ypperligt när man städar (skulle haft denna lampa när jag målade väggarna här för nån vecka sedan 🤔)

(null)

Man kan ju såklart byta ut ljuskällorna till lite svagare ljus, vi får nog känna efter ett tag innan vi tar ett beslut om det.

(null)

Allt som allt - skit nöjd 👏🏼 jag älskar belysning, det kan ändra ett helt rum.

Gamla dörrfoder osv

Jag är otroligt nöjd över att vi valde att behålla alla de smala dörrfodrena i alla rum som vi renoverat, de behåller liksom husets karaktär och passar absolut bäst (min första tanke var att riva ut dem). För vi vill verkligen inte råka renovera upp huset alldeles för modernt. Vi vill att man fortfarande ska se att det är byggt på 60-talet, och jag hoppas att vi på ett så naturligt sätt som möjligt "får fram" det.

(null)

I garderoben har vi hängt upp gardiner som ett draperi upp till våran väskförvaring som ser väldans stökig ut (och kommer förbli stökig). 

(null)

(null)

Så här såg det ut från början 👇🏼😬

(null)

Hittills har vi bara satt upp Boråstapeter i alla rum vi tapetserat 🤗 och det kommer det även att bli i pysselrummet (som är vårat nästa projekt 👏🏼). Jag tycker boråstapeter helt enkelt är THE ONE, jag faller automatiskt alltid för deras mönster. 

(null)

Nu är garderoben verkligen klar, jag saknar endast en fin skål att förvara armbanden i. Kanske blir det den här gröna som jag precis beställt från jotex 🙏🏼 vi får se.

(null)Klassisk stil

I helg har vi åkt skidor (klassisk stil), i djup snö, när det snöat. Under de 3 senaste dagarna har vi fått ihop 23 kilometer, och mer ska det troligast bli. Nu har vi börjat köra lite mer seriöst, pressat oss för att få fram en bra medelhastighet. Med saftpauser såklart 🤗 Vi kör vanligtvis inte alls mycket klassiskt, våran favorit är ju skate. Men tyvärr går det ju inte att skata överallt, som typ efter Ahlströmsspåret som vi åkte efter igår. Det är nämligen ganska najs med lite variation, man tränar ju dessutom olika muskler.

Dessvärre började pjäxan gnaga fram ett skavsår i höger fot, så jag måste nog köpa ett par nya i veckan. Med lite eftertanke är nog mina pjäxor extremt gamla, kanske över 12 år 😳 men de har funkat otroligt bra fram tills nu. Som sagt, jag försöker att inte vara den där prylkåta människan som jag varit förut. Nu ska det köpas nytt när grejorna ej längre fungerar 👏🏼 

(null)

Tyngst i djupsnön hade nog Buster, som ni sett så har ju corgis väldigt korta ben och en ändå väldigt tung kropp. Han släpade nog ett och annat i backen i helg 🙈 men han var trots detta väldigt glad att få hänga med.

(null)


Min gula överstrykningspenna

Nu är den utläst, boken jag fått av mamma. Den har vart helt underbar att ha bredvid sängen, jag har plockat fram den varenda kväll jag inte kunnat somna och när tankarna inte gått att greppa. Där har jag legat med min gula överstrykningspenna och markerat allt det viktiga. Och efter varje eftermiddagsskift har jag läst en stund, vilket gjort att jag kunnat somna på en gång efteråt (man blir så himla skönt trött av att läsa 🤔).

Jag har lärt mig att förstå dem som inte går att förstå, jag har förstått varför Kristoffer vill fundera så länge och varför jag kan vara så "pang på" i alla projekt vi håller på med, men även att vi faktiskt kompletterar varandra väldigt bra 🤗 Jag har lärt mig att ha tålamod med människor som är min raka motsats, att en del människor bara måste ha rätt hela tiden. Att vissa människors personlighetstyper inte har någon självinsikt. Jag har fattat att en del människor är väldigt "rakt på sak" medans andra vänder allt inåt. Det här är otroligt bra verktyg att ha, både på jobbet och på fritiden.

(null)

Kolla in mitt bokmärke som jag gjort för säkert 18-20 år sedan 🤭 jag valde inte precis de vackraste bladen att pressa.

(null)


Kärlek åt prylarna

En kär ägodel i vårat hem är bordet som tillhört mormor & morfar, jag ÄLSKAR färgen. Och kvalitén på skivan är otrolig, dock har den blivit väldigt ranglig men det ska vi faktiskt fixa på något sätt. Faktum är att alla fyra köksstolar är köpta på fyndtorget för läääänge sen för knappt 400kr. När jag tänker efter så har jag nog aldrig köpt en helt ny köksstol 🤔 och ändå älskar jag stolar. Jag antar att jag är väldigt obrydd av att ha sprillansnya möbler (dock är alla stolar också väldigt rangliga och lever nog inte så länge till 😬). Där emot skulle skulle jag nog inte överväga att köpa mjuka möbler beggat 🤔 

Åter till det här med att leva minimalistiskt, vi tänker oerhört mycket på det vi köper till huset. Att vi verkligen ska behöva det vi köper och att det kommer att användas -inte bara en gång. Målet är att inte ha ett förråd fyllt med onödiga prylar som man nog kan säga att de flesta har. Och att vi inte ska ha fulla skåp och lådor som man inte hittar nåt i.

Jag ska liksom inte göra dem där onödiga inköpen "bara för att jag vill ha något", för då flyger det pengar kors & tvärs. Jag tycker snarare att det är riktigt roligt att efter en tids fundering, köpa det man märker att man verkligen saknar istället. Det ger mer kärlek åt prylarna.

(null)

Marmorbrickan är en julklapp från jobbet, och den gröna krukan med en blomma i är min 24års present. På brickan skymtar man en liten mässingsljusstake som jag och Kristoffer köpt i Finland i somras i väntan på att vi skulle få flytta in i huset 😇 jag minns ännu dem där veckorna i väntan på huset, det var så pirrigt 😍

175 riksdaler

Härregud vilket flyt att jag hittade en storleksmässigt och utseendemässigt helt perfekt matta till garderoben, 70x160cm och dessutom till kampanjpris 175 riksdaler fyndad på Jysk när jag skulle köpa nya galgar 👍🏼 jag kände att vi var tvungna att byta ut alla plastgalgar och köpa sådana med vändbar "båge" då man alltid råkar sätta plagget åt fel håll och så bli jag lite förfärad av att en del kläder inte hänger med framsidan åt samma håll 🙄 iallafall, lätt värt att ha nåt mysigt att stå på på mornarna.

(null)

(null)

Här har vi min första garderobsidé 👇🏼 jag tycker ändå att det blev ungefär så här, om inte ännu bättre. Det är bara nån korg som fattas.
(null)


Idag kom mamma med flyget och ska stanna här i 9 hela dagar, om jag minns rätt. Det ska bli kul med lite sälle faktiskt. Speciellt nästa vecka när jag är ledig, det är bara hålla tummarna för milda temperaturer och för möjligheten att åka massa skidor 🤗  Det är helt underbart när det är ljust så långt in på dagarna nu, den enda nackdelen är väl att jag nyser helt sjukt mycket av dagsljuset varje gång jag kör bil. Det känns nästan lite farligt. 

(null)

☝🏼 bild från sandstensberget, helt underbart att kunna ta skidorna direkt från huset 🙌🏼


RSS 2.0