I ett helt år har jag nu antecknat i min "humördagbok" som jag kallar den. På blanka dagar mår jag normalt och känner att jag är mig själv - jag är glad helt enkelt. De andra dagarna kan bestå av anteckningar så som nedstämd, känslosam, tuttvärk och pms(frågetecken)- frågetecknet finns där då man först efteråt fattar att man haft pms. 

Och vet ni, oftast efter dessa anteckningar kommer mensen och kort där efter mår jag prima ballerina igen. Detta system har hjälpt mig väldigt mycket att härda ut under mina sämre dagar, för efter varje dålig period så kommer faktiskt en bra period tillbaka även om det känns omöjligt under den korta perioden när man är emotionellt nedslagen.

Och jag vågar nog säga att våra hormoner påverkar oss otroligt mycket, jag tror faktiskt inte att man vet så mycket om kvinnans hormoner. Och man kan ju göra som mig och försöka leta fram ett litet facit som kan hjälpa en på vägen. För det kan ju hjälpa en förstå varför man har svårt att sova vissa nätter, det kan få en att acceptera ens otroligt jobbiga tankar och det kan hjälpa oss att förstå varför man reagerar så emotionellt i vissa situationer. Det är inte lätt, men vi måste ju våga prata om det. Börja iallafall att anteckna hur ni mår, så hittar ni kanske ett mönster.

Det var bara det jag ville ventilera, annars denna vecka har jag äntligen lyckats måla väggarna i trappuppgången.

(null)


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress