Nu har två villor i Kiruna brunnit ner inom loppet av 6 dagar, jag har fått en otrolig respekt för eld och är speciellt försiktig när vi själv äger ett hus som vi fixar väldigt mycket på. För vad gör man när man inte har något hem längre?

Inte nog med att mormor & morfars hus brann år 2001 på lompis då blixten slog ner, min andrakusins hus brann också ner för 5 år sedan och tog livet av Sanna..  nu idag har Kristoffers kusins hus förstörts av branden i Jukkasjärvi. Det är otroligt läskigt vilken fart elden har när den tar fäste, man måste ha respekt och förstå hur snabbt det faktiskt kan gå. Som tur var så dog ingen i de 2 senaste bränderna, men det hade kunnat hända.

Jag tänker verkligen på dem drabbade och jag får en stor klump i magen. Självklart är saker bara saker, men vissa prylar bär på minnen och i sitt hem ska man kunna känna trygghet och kunna vila upp sig. Så tanken på att inte längre ha ett eget hem med sina egna saker känns otroligt hemsk.

(null)

Så tänk på det, utrusta er med brandsläckare och bra brandlarm. Det är verkligen en billig peng med tanke på att man faktiskt kan förlora sin familj när det väl händer. Och ha stor respekt för alla varma ting som man själv kan påverka. 


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress