Jag lyssnade på P4plus här om dagen, och då gästade två podd-tjejer programmet. Dem hade nämligen en podd som hette barnfrihet, en podd för barnfria (för det behöver inte heta barnlös som ger en negativ klang). En del människor VÄLJER att aldrig skaffa barn.

Men människor verkar ha väldigt svårt att förstå dem som inte hänger med i "majoritetens val" 🤦🏼‍♀️

(null)

En sak de nämnde i avsnitt 2 var att man ifrågasätter dem som valt att inte skaffa barn genom att säga "tänk om du ångrar dig", och det är ju verkligen inget man hade sagt till en gravid "tänk om du ångrar dig". Ibland måste man vända på frågorna, VAD FAN SÄGER VI EGENTLIGEN?

Jag har inget att säga om varken barnfria eller barnskaffare, man gör ju precis som man själv vill såklart 🙏🏼 Och jag har för många år sedan uttalat högt att JAG HATAR BARN. Faktum är att jag nog aldrig hatade barn, kanske hatade jag en del föräldrar? JAG VET INTE. Jag kände bara ilska angående det ämnet förut, jag kunde liksom inte förstå hur någon kunde vara så generös och föda fram någon annans barn (pappans) och sedan bli påpiskad att komma i form och där efter bli bedragen av någon yngre snärta. När man liksom "hade gjort sitt".

Men OBS!! ☝🏼☝🏼☝🏼☝🏼 detta var mina åsikter förut.

(null)

Som sagt, jag har jobbat en del med mig själv och jag skulle aldrig bli nedslagen av någon annan människa för mina egna sparkar uppåt är hårdare än så. JAG HATAR INTE BARN, DEM ÄR SVINGULLIGA OCH ROLIGA. Men idag så VILL jag ha en egen familj, jag VILL natta mina egna barn, jag VILL uppfostra och jag VILL ha familjesemester och allt slit & svett som hör till. Okej? Men vi vill inte förhasta oss dit 🙉

Men det var inte mig och mina önskningar som skulle komma fram i detta inlägg, men jag skulle ändå rekommendera denna podd, den kan väcka många tankar kring hur man ska förhålla sig till barnfria människor. Barnfrihet ska respekteras precis lika mycket som barnskaffande, och det är FEL att dem med barn ska ha större befogenheter att tex få ledigt från arbetsplatsen, alla gör sina val och bådas ledighet ska fan värderas lika. MAN HAR JU GJORT ETT EGET VAL OAVSETT.

Ja.. jag ville bara upplysa om detta. Och kanske kan jag skaffa en kategori som heter KÄNSLIGA ÄMNET? För det kan vara så mycket hysch hysch kring vissa ämnen, man tassar liksom på en glödbädd kring dem. Men vi måste ju fan ha lite korsdrag i snacket 🕺🏼

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress