Jag tycker det är viktigt att inte slänga mat, en del tänker inte alls på att många av deras varor ruttnar bort i skafferi eller kyl & frys. Men hemma hos oss så försöker vi verkligen att inte få något svinn alls.

Oftast (för oss) blir det panik med små mejerivaror så som vispgrädde och creme fraiche. Men det kan man lätt veva ner i nån maträtt även fast man inte hade tänkt det från början. Frukter köper vi oftast i ett noggrannt antal, för att inte behöva slänga iväg.

Kan ni tänka er all energi som går åt till att framställa creme fraiche som sen hamnar i soporna? Kan ni tänka er hur långt bananerna fraktats för att sen hamna i den svenska soptunnan? Kan ni tänka er att ett djur dött för den köttbit som ni lät bli grå i kylen? 

Det spelar liksom ingen roll om ni klappar er på axeln över era ekologiska morötter, när ni samtidigt slänger mat och konsumerar en massa prylar.

Vi måste handla hållbart, vi måste köpa saker som kan användas till flera syften. Och om vi nu måste köpa en viss grej så se till så att du INTE behöver slänga ut den när "modet är över". 

Och ☝🏼 istället för att slänga det vi vill bli av med så ska vi sälja det. FÖR MILJÖNSSKULL.

Det här är viktigt! 

👇🏼 18 procent av soporna de gick igenom i Malmö ansågs vara fullt funktionsdugliga. 
18 PROCENT!

(null)Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress