En fyrvägskorsning

Den här veckan jobbar jag bara 5 skift då jag tagit ledigt hela helgen för en fest 😦

Ja, i vanliga fall tar jag inte ledigt för fest, men denna fest var lite extra speciell eftersom vi är ett gäng som inte träffats på ca 7 år (om jag räknat rätt). Och jag finner det extremt intressant att få veta lite MER om allas liv och diverse annat som pågår just nu. För vi är just nu i en otroligt händelserik ålder (25-26) vars många gör väldigt olika livsval (barn, hus, studier, flytt, giftermål, separationer, stugbygge, husdjur osv). Det är liksom en fyrvägskorsning och många svänger åt olika håll, men det betyder verkligen inget dåligt. Jag tycker snarare att det är otroligt spännande 🙋🏼‍♀️ 😍

Med det sagt så är jag otroligt lycklig med min väg som jag valt, livet med Kristoffer, huset, stugan, och livet ute i naturen. Det kan inte bli mer rätt än så FÖR MIG. Och KIRUNA förstås, det är ju också ett val.

Vad har du valt? 🙏🏼

(null)Kastat mig ut dit

Jag har i några år nu kämpat med min socialafobi, mitt dåliga självförtroende, min skygghet mot människor och mitt kroppsspråk. Och jag har gjort otroliga framsteg helt SJÄLV. Jag har läst böcker, jag har lyssnat på ljudböcker, jag har letat information på nätet, jag har ÖVAT i verkligheten, jag har kastat mig ut i situationer jag verkligen velat undvika, jag har coachat mig själv i form av att jag haft en inre röst som ropat "kämpa för fan". Jag har helt enkelt varit min egen bästa tränare. 

Jag har under onsdag och torsdag varit på en 2 dagar lång kurs i Leda utan chefskap. Vi har fått spela så jäkla mycket teater inför varann, vi har fått stå framför alla och prata om något vi motiveras av, vi har fått öva på kroppsspråk, vi har fått "mingla" (att mingla kan vara det värsta jag vet), vi har fått ge var och en feedback, vi har övat på tammetusan allt som man skäms och är obekväm med. Men vi var 13 stycken på kursen och tillslut blev man bekväm i det obekväma. Jag menar, alla fick ju göra detta och alla var lika obekväma 😄 

Det jag ville säga var att DET HÄR ÄR PRECIS VAD JAG BEHÖVER (för jag är sjukt intresserad av kroppsspråk och beteenden). I verkligheten så flyr vi från det obekväma men på en kurs blir man verkligen tvungen att kasta sig ut på blådjupet utan simpuffar. Och tack vare det så utvecklas man 🤷🏼‍♀️

Och jag är sjukt tacksam över att LKAB gett mig möjligheten att gå en sådan här kurs, för jag kommer att ha användning av det i både jobb och i livet generellt 👏🏼 

(null)


Dynamiken

Jag hade tänkt skriva om att vi firat mormor på hennes 77års dag och att min familj har åkt hem efter en veckas besök 👋🏼 och att min älskling kommit hem från byn och hur mycket jag ser fram emot min ledigvecka och att få mer tid med min snubbe 😍

MEN SÅ SLOG DET MIG ☠️ (detta handlar inte om min familj)

Är det bara jag som märker hur beteenden hastigt kan förändras bland människor beroende på vilken människa som träder in i ett rum? 

Jag märker detta HELA tiden. Och oftast blir det extra markant när det får en negativ påverkan, och jag får väldigt svårt att hantera detta fenomen. VAD FAN TOG DET ÅT DIG LIKSOM.

Människor som annars är lagomtrevliga kan snabbt få en "stöddigare", "obryddare" och "coolare" attityd än den annars brukar ha.

Och allra vanligast (enligt mig) så sker detta mest märkbart bland det manliga könet. Fråga mig inte vad det handlar om, men jag märker det klart och tydligt.

En annan liten iakttagelse jag gjort är att en lite "tjorvigare" sida av en person ofta kan träda fram om deras mamma är i samma rum 🤔 

(null)

Det är inte så att jag håller på att störa mig på folk, för det gör jag typ aldrig. Men där emot intresserar beteenden mig väldigt väldigt mycket. Även mitt eget beteende intresserar mig, jag forskar typ på mina egna underliga beteenden och känslosvallningar varje dag 😄 jag kan exempelvis få små mikroskakningar när jag pratar om något viktigt och känslosamt, min röst kan förändras när det blir riktigt seriöst och jag blir muntorr ibland när nervositeten kickar till 🤷🏼‍♀️ kroppen är verkligen komplex. 

Omänskliga människan

Livet är inte en boomerang bild och livet är inte perfekt. Vi mår inte as bra hela tiden, vi är inte alltid super pigga, vi har inte alltid lust att göra något roligt. Vi är inte alltid supersociala. Men så är livet.

Jag älskar att ta fina bilder och att visa upp dem, men jag försöker verkligen inte att skapa en viss "yta" på grund av det. Jag vill visa missär OCH glädje, i en naturlig mix. Jag vill vara ÄKTA, jag vill få vara både ful och snygg. Jag vill inte att ni ska tro att jag är sminkad hela tiden, eller att mina kläder alltid är tipp topp (för det är dem inte). För jag orkar fan inte va den där omänskliga människan. Jag orkar inte med människor som alltid ska visa en yta, kom igen liksom 🤷🏼‍♀️ blir världen bra av det? Oh yes, du och ditt hem ser alltid prefekt ut..  I don’t believe it.

Ja, jag har puder på min jackkrage, jag har en sliten T-shirt på mig hemma, jag kan ha hål i socken och dricka ur en odiskad kaffekopp, jag kan ha smulor på matbordet och fläckar på badrumsspegeln. So What 🤦🏼‍♀️ 

Vem lever man för, och vem ska man egentligen pleasea? Jo, sig själv. 

(null)

Nu blev det luddigt igen, men kanske fattar nån, kanske fattar ingen. Äh skit i det.

Det vill jag dela på

Eftersom våran (vi kusiners) naturliga "mötesplats" (alltså hemma hos mormor & morfar) har gått förlorad, i och med att morfar olyckligt nog gick bort 2014 och mormor fick flytta in på ett väldigt bra ålderdomshem i december förra året - så ordnade vi idag en "kusinträff", fast det lät ju lite torrt. Vi ordnade en fredagsmiddag med alla kusiner för att TRÄFFAS. Jag vägrar låta släkten skingra sig på grund av jobb, ålderdom och dödsfall. Man måste värna om dem man vuxit upp med. Det är VIKTIGT.

För hur många härliga, tokiga och galna minnen bär inte var och en av oss på? Och dem minnena vill iallafall jag dela på. Men jag vill även skapa nya.

(null)

Vi gjorde ett gäng med pizzor iallafall och det övriga gänget drack lite öl, cider & vin medans jag fick nöja mig med en 2.2:a pga nattjobb 😣

(null)

Jag finner det väldigt uppfriskande att hålla varann uppdaterade. Jag menar, nästan alla kusiner (på mammas sida) bor i samma stad, bortsett från 3st 🤷🏼‍♀️ och jag tycker att det är lyxigt.


En ångest

Ja, att hitta anledningar till ångest brukar inte vara något problem för mig. Jag behöver inte ens gräva för att åter igen älta vissa saker.

För snart 2 år sedan omplacerade jag Einar, min 2 år gamla pinscherhane pga. ändrad livssituation.

Det kommer alltid att kännas som ett misslyckande. Jag har varit en sådan oeftertänksam människa i skedet då han skaffades. Jag önskar att han aldrig köptes, för det fanns ingen plan på hur hans liv skulle lösas vid en eventuellt ändrad livssituation. Och det är SÅ DUMT att inte ha en plan.

Han hittade ett hem tillslut, vilket inte var lätt pga. hans speciella behov. Och ja, det är klart att han saknades och att jag grät för mig själv när vi bilade hemåt från Verdal som ligger långt ner i Norge. Men FY FAN vad jag känner mig som en dålig människa över detta ännu, och för alltid.

Har jag ens rätt att skaffa en hund i framtiden? För jag vill ha en, samtidigt som jag verkligen inte vill ha en. För jag vill inte behöva se en till hund somna in, och jag vill inte se en till hund i backspegeln. Jag vet inte.

(null)


Tid att sniffa på min kille

Nu är det fullt hus hela veckan, syrran & Jakob är på besök och morsan kommer imorgon. Jag själv jobbar natt så det är ganska fullt schema just nu 🤷🏼‍♀️ och sen måste jag ju ha tid att sniffa på min kille också ❤️

Jag har gjort en KRISLÅDA till syrran, för vi är ju ganska lika hon & jag. ALLA behöver en KRISLÅDA, dock kan den vara fylld med lite olika.

Denna KRISLÅDA är fylld med ett superfint nagellack, två olika ansiktsmasker, en najsig penna, ett rosa unicornskrivblock, en choklad, en as fin scrunchie och en minipåse med chips 💁🏼‍♀️ sedan får hon fylla på själv med det som saknas. TYVÄRR är världens bästa bok "att välja glädje" slut överallt, annars hade jag slängt in en sådan i lådan också. Jag vill tyvärr inte ge bort mitt eget exemplar då boken är så jävla givande.

(null)


Uppriktigt ledsen och GUDbrallor

Alltså VARFÖR kan inte jag ha den där energin till att vara sprudlande, babblig och underhållande en hel kväll som annat folk?Varför pallar inte jag att hänga med i allas samtalsämnen en hel kväll? Och varför ska jag bli helt utmattad av att höra två parallella samtal samtidigt?

Och ibland vill jag verkligen säga vissa saker men jag orkar liksom bara inte, för att jag vet att orken möjligtvis tar slut innan samtalet i sig. Och det händer ändå rätt ofta. FAN vad det är mycket som blir osagt.

Men i många fall så blir jag faktiskt uppriktigt lite ledsen över att jag inte pallar så länge som jag vill. Och det har ingenting med någon utbrändhet att göra, det har fasiken med min högkänslighet att göra. Jag tar in för mycket intryck. Det blir helt enkelt fööööör mycket.

(null)

Förrästen så måste jag visa mina GUDbrallor. Alltså LÄTT mitt livs bästa byxköp, stretchiga, sköna, perfekt passform, passar alla tillfällen, sitter som ett smäck med dold dragkedja på sidan. Mina GUDbrallor är ett par peakbyxor i kostymstil. Helt magiska 👍🏼❤️


Papiljotter!

Nu har jag köpt ett gäng med papiljotter för att testa locka håret utan värme och slitage! SÅ JÄKLA GÖTT. Sen tror jag att lockarna kan bli riktigt fluffiga, så jag testade idag efter duschen👇🏼 Jag tänkte liksom variera håret lite mer utan att utmana det för mycket 🤭

(null)

Och det blev ett riktigt FLUFF, dock måste jag lära mig bemästra hårrullarna lite bättre så att jag får ut så mycket lock utav dem som möjligt 👏🏼

Jag har den senaste tiden verkligen börjat testa nya produkter av olika slag, och det är ju skit kul. Jag menar, en ny inpackning livar upp vilken dusch som helst. Och en ny primer kan verkligen TAGGA en till att sminka sig. A, men så är det. 🤷🏼‍♀️

Fast nu är det ju viktigt för mig at poängtera att man icket skall överköpa sig ☝🏼 jag menar liksom inget lyxfällan och inget extrema samlare. Jag menar lagom, en in, en ut 🤹‍♀️

Man missar inget

Helgens jakt har varit UNDERBAR trots att vi inte fått någon fångst, men ack så nära vi var både en älg och en orre ☝🏼det var så mycket fågelsång i skogen att det var helt förtrollande, vi hörde också en älg som lockade. Bland trädtopparna låg en tjock dimma som gjorde allting extra mysigt, det kändes liksom ännu tystare.

I skogen sprids så många goda dofter, där får man liksom hela paketet. Och det är verkligen något speciellt med att knalla omkring helt tyst. Man missar inget. Till och med korparnas vingslag hördes, när fjädrarna drogs genom luften så snabbt.

(null)

I helg var temperaturen verkligen i min smak, i genomsnitt +10 och jag behövde inte ens handskar och JAG frös inte ens om fötterna, (jag fryser ju alltid om fötterna) och det gör ju en ännu mer närvarande.

(null)

Fåglarna spelade för fullt i skogen och vi hittade två myggor som lurats fram av den milda temperaturen.

(null)

Alla växter var iklädda små vattendroppar.

(null)
 
Enzo 12år, helt blöt från alla myrar och buskar.

Ljugare

Alltså jag tror verkligen att påståendet "sjunga i duschen" är ett ljug, ett riktigt mega ljug. Jag har förut velat vara en såndär skön människa som sjunger i duschen och bara är sig själv och härlig -människa. Ni vet en sån som killar vill ha. Ni vet, man vill säga att man sjunger i duschen för att snubben ska börja tänka på en naken i duschen. MEN jag har provat, och det gör bara ont i öronen. Är det NÅGONSTANS man sjunger så är det ju för fan I BILEN!!

JAG HAR ALDRIG HÖRT NÅGON SJUNGA I DUSCHEN!

Och till tjejen som var med/är med i Idol detta år, som påstod att hon innan idol BARA  sjungit i duschen vill jag säga att du ljuger jätte dåligt 👎🏼

(null)Favvo färg

Jag fixar pappas födelsedagspresent just nu, han har varit så otroligt snäll som hjälpt oss så mycket med husdräneringen och att hitta information & kontakter. Vi kan ärligt säga att han verkligen lättat tyngden på våra axlar under den jobbiga perioden, så han förtjänar en riktigt fin födelsedagspresent när hans dag kommer. Och grön ska den va ☝🏼 för det är hans favvo färg (och min, och kristoffers).

(null)

I helg åker vi & filmkameran till Sattajärvi och det lovas flera plusgrader! Så skönt! Jag frös som fasen förra helgen (måste nog köpa tjocka jaktkläder till nästa säsong), så i helg kanske fingrarna klarar av att både fota och filma 🙏🏼 Kul! Tycker jag.

Något fantastiskt som hänt denna vecka är att vi ÄNTLIGEN fått internet, vi har inte haft internet på hela den tid vi bott i huset på grund av att gironet hela tiden skjutit upp färdigdatumet med en månad. Så.. vi har levt på 4G i telefonerna i över 1 år. Och vi har dessutom skaffat oss en surfplatta som jag verkligen får vara uppmärksam på att inte börja missbruka ☝🏼 har ju nämligen redan hittat sjukt många bra saker att använda den till. Och speciellt recept! Och kanske går vi till och med en såskurs med hjälp av den 😍 vi får se! Sjukt bra köp var det iallafall 👏🏼

Hela mänskligheten

När man lyssnar på sommar & vinter i P1 så tycker jag att många nämner att de speciellt under yngre ålder velat bli omtyckta av alla och att passa in. Den som varit väldigt lång vill istället vara kort, den som varit ute efter uppmärksamhet har anpassat sig efter sällskapet och den som varit homosexuell har istället försökt bli kär i det motsatta könet.

Över lag så verkar det som att hela mänskligheten bara vill passa in, bli accepterad och bli omtyckt. Men hela mänskligheten är ju också juryn som bestämmer vilka som får vara med.

Jag har ju, som jag tidigare skrivit, aldrig hållt på med någon lagsport. Det har liksom aldrig passat mig, för jag har aldrig velat stå i centrum eller att varken få eller att ta speciellt mycket uppmärksamhet. Så till skillnad från mig, så konkurrerade resterande tjejer av att få uppmärksamhet i en grupp med tjejer, medans jag hamnade längre och längre ut i kanten vilket i sin tur gjorde mig utanför och obekväm. Nej, lagsport passade aldrig mig. Och att hänga i en stor grupp med tjejer har heller inte varit ett speciellt trivsamt klimat för mig (i yngre ålder). För jag pallade fan inte att "spela nån" för att få inkluderas. 

Så vad vill jag få sagt?

Det känns bara så irriterande att jag som barn kände såååå många KÄNSLOR, och jag hade ingen kunskap att varken sätta ord på dem eller att förstå dem. Jag vet inte hur många AHA-tillfällen jag fått i min nu mer vuxna ålder. "Det var ju därför jag kände så", "Det var ju därför jag aldrig gjorde så"

Det sades alltid att jag var BLYG, men jag var inte blyg. Jag var bara inte överdrivet framåt, jag var rädd för att säga fel för att en tjej i klassen alltid himlade med ögonen när jag väl öppnade munnen, jag granskade alla så noggrannt att jag inte kunde slappna av i vissa människors närvaro, jag kunde inte acceptera "kameleonter", oärliga människor eller låtsas gilla människor jag inte gillade. Och det kan jag fortfarande inte. 

Jag tänker på alla barn som växer upp idag, som blir kallade för blyga eller känsliga. Precis som att det är något fel med det? Det är inte fel. En del människor låter sig bara inte dras med i vågen av att spela någon. En del människor ÄR inte babbliga, en del människor VILL INTE umgås i stora grupper, en del människor tycker inte att det är najs att prata med främmande människor! Och det är helt normalt! Det är helt OKEJ! 

Så sluta använda blyg & känslig som ett dåligt attribut, vi är faktiskt människor som känner efter innan vi slänger upp våra inre liv på bordet.

(null)


MARDRÖM

Alltså skitnödighet pratar ju nästan bara killar om, för tjejer "skiter ju inte" en tröttsam hävd jag också haft i livet förut 💁🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

MEN sjukt konstigt nog så blev jag helt otroligt jäkla nödig ute på älgjakten i helg, alltså så nödig att jag fick stanna var 10:e meter för att överleva. Mina ögon var uppspärrade som pingisbollar och jag kallsvettades och skakade. MARDRÖM. Inget papper hade vi heller med oss så tillslut efter 2,5 timmes total panik så började min älskling att skära mina vantar i fyra bitar och sade citat "If you gotta do it, you gotta do it" 🤷🏼‍♀️ 

Men just när han hade gjort denna superfina gest och precis innan jag blev "tjejen som torkade sig i vanten" så gick det över 🙏🏼 THANK YOU LORD! Alltså vad fan var det för någon pissig tajming att förstöra 2,5 timmes jakt för mig?! Visserligen lyckades jag hålla det för mig själv de två första timmarna innan jag tillslut var tvungen att dela med mig av min inre fight. Och när det väl gick över så kunde jag tillslut hänga med i jakten utan att tänka på ett potentiellt mardrömsscenario 🙉

Men han är fan för underbar min kille, alltså sååååå jäkla underbar ❤️

Förlåt för skitsnack men jag tror faktiskt att alla nån gång blivit nödig vid helt fel tillfälle 🤦🏼‍♀️

(null)

(null)

(null)

(null)


OCH min fin fina nya filmkamera har hängt med i skogen i helg och jag är MEGA nöjd med den! Synd att det var så kallt för fingrarna att fota så det blev inte många bilder (blev dock inte helt utan vantar efter att han skar dem i bitar)

Hörs bajj! 👋🏼Nu blev det så här

Ibland, liksom när en finne uppstår och blir sådär vit och äcklig så kan det vara svårt att motstå att klämma den jäveln.

Samma sak blev det idag, i städskrubben.
Jag skulle liksom bara ta ut allt rengöringsmedel för att få bort den starka lukten från det lilla utrymmet. Sen ledde det ena till det andra och sen var hela skrubben tom och så höll jag plötsligt på att riva tapet 🤭

Jag vill liksom göra om städskrubben till förvaring för jackor och säsongskläder, nära till hands men ändå undanstuvade ☝🏼☺️ 

Det är ju skit bra annars att ha en städskrubb, men när man har en tvättstuga precis bredvid så hamnar ändå alla rengöringsmedel och städverktyg i tvättstugan, så detta utrymme är ganska onödigt för enbart städprylar 🤷🏼‍♀️

(null)

Tänk er, målade väggar i ljusgrått, en klädhängare rakt in, en hylla ovanför. Kanske en vägghängd skohylla under kläderna 👍🏼 och ny belysning som tänds när man öppnar dörren 👏🏼 

(null)

Kul ska det bli!

Skjuta upp

Här om dagen så testade jag något nytt som jag ganska länge funderat på att göra 🙋🏼‍♀️ Vi har nämligen långa bubblor i tapeten i vardagsrummet, som är målad sedan tidigare, i en färg som vi inte vill ha - vit.

Alternativet är att riva tapet i flera dagar och damma ner hela huset och sedan tapetsera en ny i vårat 35 kvm stora vardagsrum. ELLER☝🏼 att prova skära upp bubblorna och limma igen dem med tapetlim och sedan måla hela vardagsrummet för att "skjuta upp" en eventuell omtapetsering med något år.

Och vi har bestämt oss, vi ska måla om hela vardagsrummet i en ganska ljus grågrön färg.

Här nedan ser ni skillnaden, innan jag skar upp bubblan och efter 👇🏼 jag tror verkligen inte att det kommer synas så mycket när vi sedan målar över detta. Åtminstone syns det minde än en lång bubbla 🤭

(null)

Färgen vi är ute efter i vardagsrummet är något i stilen nedan 👇🏼 grågrön helt enkelt

(null)

(null)

Lånade bilder ☝🏼

Bomerangen

Igår var jag faktiskt förbi Bomerangen, det är en butik som säljer gamla prylar som tidigare människor velat bli av med. Och jag hade verkligen förväntat mig att hitta något, men jag kom bara ut där ifrån med 4st småfat (20kr) som jag ska ha till mina krukor med hål i botten. 

(null)

Jag har inte varit på bomerangen på över 5 år, och den gången hittade jag två golvlampor (150kr/st) som jag gjorde en make-over på. Och en av dem har jag fortfarande kvar 👇🏼 nu placerad på "loftet"

(null)

När jag söker efter prylar till hemmet eller stugan så försöker jag verkligen fantisera om man kan göra om saken helt, om den är fin i en annan miljö, om man kan använda den till något annat än dens utsprungliga syfte eller om man bara kan förstöra den helt och använda den när man pysslar exempelvis 🤷🏼‍♀️  möjligheterna är liksom oändliga. Kanske vill man testa måla med en porslinspenna? Ja, då kan man köpa övningsmaterialet på en loppis eller på exempelvis bomerangen. Eller så sprayar man den där fula porslinssvanen kolsvart och lägger en liten blomma i den? Det är ju liksom bara fantasin som kan begränsa er 👏🏼


Sovrumsfundering

Jag måste ju visa sovrummet igen, för nu börjar det faktiskt bli färdigt även på detaljnivå 🙌🏼 Alla rummen i huset var nämligen i HELT olika stilar när vi flyttade in. Det var blommigt och sött, en tegeltapet, en zebratapet, en retrotapet och ännu en svartvit tapet i gästrummet. Ingenting följdes liksom åt, och vi föredrar att låta hela huset få en röd tråd 🤷🏼‍♀️ och allra mest gillar vi att tapetsera hela rummet med en mönstrad tapet 😍

(null)

(null)

(null)

Någonting som jag faktiskt ännu tänker fixa i sovrummet är sängborden och fönsterlampan. Och jag har hittat en fantastisk marksköjd lampa och en annan typ av steghylla på ellos 😍 kanske måste köpa?

(null)

Ellos , Lampan ,  Hyllan

RSS 2.0