När man lyssnar på sommar & vinter i P1 så tycker jag att många nämner att de speciellt under yngre ålder velat bli omtyckta av alla och att passa in. Den som varit väldigt lång vill istället vara kort, den som varit ute efter uppmärksamhet har anpassat sig efter sällskapet och den som varit homosexuell har istället försökt bli kär i det motsatta könet.

Över lag så verkar det som att hela mänskligheten bara vill passa in, bli accepterad och bli omtyckt. Men hela mänskligheten är ju också juryn som bestämmer vilka som får vara med.

Jag har ju, som jag tidigare skrivit, aldrig hållt på med någon lagsport. Det har liksom aldrig passat mig, för jag har aldrig velat stå i centrum eller att varken få eller att ta speciellt mycket uppmärksamhet. Så till skillnad från mig, så konkurrerade resterande tjejer av att få uppmärksamhet i en grupp med tjejer, medans jag hamnade längre och längre ut i kanten vilket i sin tur gjorde mig utanför och obekväm. Nej, lagsport passade aldrig mig. Och att hänga i en stor grupp med tjejer har heller inte varit ett speciellt trivsamt klimat för mig (i yngre ålder). För jag pallade fan inte att "spela nån" för att få inkluderas. 

Så vad vill jag få sagt?

Det känns bara så irriterande att jag som barn kände såååå många KÄNSLOR, och jag hade ingen kunskap att varken sätta ord på dem eller att förstå dem. Jag vet inte hur många AHA-tillfällen jag fått i min nu mer vuxna ålder. "Det var ju därför jag kände så", "Det var ju därför jag aldrig gjorde så"

Det sades alltid att jag var BLYG, men jag var inte blyg. Jag var bara inte överdrivet framåt, jag var rädd för att säga fel för att en tjej i klassen alltid himlade med ögonen när jag väl öppnade munnen, jag granskade alla så noggrannt att jag inte kunde slappna av i vissa människors närvaro, jag kunde inte acceptera "kameleonter", oärliga människor eller låtsas gilla människor jag inte gillade. Och det kan jag fortfarande inte. 

Jag tänker på alla barn som växer upp idag, som blir kallade för blyga eller känsliga. Precis som att det är något fel med det? Det är inte fel. En del människor låter sig bara inte dras med i vågen av att spela någon. En del människor ÄR inte babbliga, en del människor VILL INTE umgås i stora grupper, en del människor tycker inte att det är najs att prata med främmande människor! Och det är helt normalt! Det är helt OKEJ! 

Så sluta använda blyg & känslig som ett dåligt attribut, vi är faktiskt människor som känner efter innan vi slänger upp våra inre liv på bordet.

(null)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress