En uppenbarelse

Idag fick jag en uppenbarelse av att lyssna på Skäringer & Mannheimers avsnitt "Twisten!"

För det är fan så att snubbar & gubbars intressen ska vara så mycket viktigare att BEVARA, VÄRNA OM och FÖRVERKLIGA än tjejer och kvinnors! Lyssna på avsnittet så förstår ni vad jag menar.

Killar kan hela livet glida omkring på sin skateboard från punkt A till punkt B, för att det är hans grej medans kvinnorna får hämta barnen från dagis i familjens minibil, ha med sig väskor med extrakläder, och samtidigt pussla ihop dagarna för att få tid till att dessutom kunna träna bort sina gravidkilon för att samhället säger det. Men snubbens fotbollsträning börjar klockan 19 oavsett om taket har rasat in.

Nu gäller detta INTE i mitt eget förhållande, men jag får ändå en igenkänning då jag sett detta i så många fall. Och det irriterar mig. Hur jävla många kvinnors drömmar är åtsidosatta för att hon inte ska dull his boyfriends sparkle?

Åter till min uppenbarelse, till en grej som jag såååå länge velat prova och ägna lite tid åt. Jag låg igår kväll och googlade fram vilken filmkamera som skulle passa till det som jag faktiskt skulle vilja filma (har alltid fantiserat om att göra filmer av olika slag) tro nu inte att jag vill göra en Titanic film eller bli en successfull youtuber. NEJ. Jag vill bara filma och bevara upplevelser för min egen skull, för ett annat intresse som fångat mig är ljudsättning till filmklipp. Det låter kanske konstigt, men jag tror att det kan vara något för mig. Så jag MÅSTE verkligen prova för att upptäcka om det är min grej eller inte. Jag har mycket att lära 😳

För åter igen, hur JÄVLA många snubbar är det inte som filmar sig själv när de lyfter sina vikter på gymmet? De filmar när de brappar med skotern i pudersnön och de filmar sina backflips. Jag ska fan filma MIG och MITT också. För att det är så jävla tråkigt att se gymfilmer all over the place!

Jag ska helt enkelt köpa en filmkamera 👍🏼 tack Skäringer & Mannheimer för att ni gav mig ett tecken 🙏🏼 nu ska jag fan våga lite här i livet.

(null)


72% av livet

Men vad är nu detta, jag har blivit såååå trött den senaste veckan! Mina tidiga mornar har jag dragit ut på ända till 08.30-09.00 nån gång. Är det redan mörkret som börjat påverka mig? Eller är det bara en liten utmattning efter en hektisk höst 😳

Ärligt talat så ska vi göra allt för att göra vintern så smärtfri som möjligt, i år ska vi köpa turskidor så att vi även under de allra kallaste dagarna kan sticka ut och tura på ospårade marker direkt från huset (för hur jäkla vackert är det inte ute i -25? De bara glittrar ju). Att hålla igång och ta sig ut är viktigt för mig hela året runt, att hålla mig sysselsatt och uppleva saker hela tiden gör vardagarna så mycket bättre. Det är allt för många som BARA LEVER på helgerna, men vardagarna är ju 72% av livet! Det är ju vardagarna man ska göra extra glammiga, laga extra god mat, göra roliga saker efter jobbet, ta sig ut, lyxa med en bastu.. ja ni förstår vad jag menar. Släng lite glitter på era måndagar! Jag och Kristoffer försöker iallafall leva så, man måste ju LEVA livet hela tiden. Även om LEVA kan innebära olika saker från person till person, men rannsaka er själva. Vad vill ni? Och GÖR DET. Inget är ju fel.

För att ge er extra mycket klarhet så är helgerna BARA 28% av livet.

Men.. ha en bra helg!

(null)


Trampa runt & gulla upp

Jag anser mig själv nästan vara bäst på att skriva när jag gar PMS, jag har gjort min PMS till en superkraft och att skriva under den perioden är typ TERAPI. Och denna månad har jag varit helt PMS befriad, jäkligt najs men wtf? 🤷🏼‍♀️ Men glad är jag för det.

I lördags led jag iallafall av en sån TRISTESS, vi var på några affärer på förmiddagen (det blev ingen älgjakt i satta pga vädret), kokade långkok i 4 timmar och monterade en taklampa. Men sen började trampandet, det bara regnade hela kvällen och vi var inne resten av dagen och väntade på att snuten i Hollywood 2 skulle börja klockan 21.00. Jag fick verkligen myror i brallan 😳

Att kolla film ska ju vara SKÖNT man ska ha sett fram emot soffan och avkopplingen efter att ha varit fullt sysselsatt och varit utomhus i flera timmar. Men inte denna lördag, det var första gången på länge som soffan kändes helt olockande 😒

Sen blir jag fårvånad av mig själv över hur rastlös jag kan bli, hurdant begär jag har av att göra något roligt/meningsfullt/vettigt/fysiskt och kreativt stimulerande hela tiden. Och jag rymmer inte från något, jag bara ÄR sån. Uppenbarligen.

(null)

Den här veckan har jag iallafall ägnat mig åt att kämpa med pappa ute på gården med husdräneringen, i blåsten och i blötsnön som fallit de senaste dagarna.

Och idag böt vi till vinterdäck på min bil och jag vet nog inget som kan få mig ur balans så lätt som däckbyten 😪 det ska tjorvas, man blir smutsig, man fryser om fingrarna, det är tungt och domkraften är läskig att hantera. Idag tappade jag humöret och det var tur att Kristoffer kvar där och kunde gulla upp mig 🤗 

Dött hörn

Detta är en före och efterbild på vårat tidigare ganska så "döda hörn" och det är en bit av "loftet" som vi kallar det. Via spaljén ser man till vardagsrummet som ligger 7 trappsteg ner. 

Jag har klurat länge på hur vi ska få till det, förra året målade jag väggarna vitare då de hade en nikotinvit färg innan (typ lite gulvit), men det botade ju verkligen inte det TRÅKIGA så värst mycket.

Men nu har jag rotat fram tre av mina underbara 50X70 ramar (från granit) och köpt tre stycken posters med naturtema för att det skall passa resterande rum och jag måste säga att det blev jäkligt bra. Jag menar, nu ser man ju att väggen inte bara är tråkig vit. Och det går liksom inte att sätta massa krimskrams vid spaljén för då ser det bara stökigt ut från vardagsrummet 🤷🏼‍♀️ så vi nöjer oss gladeligen så här. Kanske att en lampa av något slag kan få ta plats lite senare 👇🏼

(null)

Här, för övrigt sitter jag och borstar tänderna på kvällen och tittar på tvn genom spaljén och har det riktigt gött 👍🏼

(null)


DET BLIR AV

Jag har sett någonstans på någon finurlig sida att man kan göra sin egen tvättbräda för sminkborstar, så jag var tvingen att testa. Och jag ska säga er att den funkade NÅ SJUKT BRA! Det gick liksom lekande lätt, och sånt gillar man ju. Lekandelätt betyder att DET BLIR AV. För tjorv och tidskrävande uppgifter slingrar man ju sig sig lätt ifrån. 🤭

(null)

Jag tog ett ett gammalt bordsunderlägg och kletade på med limpistolen, volá klart liksom ☝🏼

Håret exploderade

Åter till inpackningen som jag håller på att testa, bara för att bevisa att dyra produkter är en liten blåsning. Visst är det lätt att tro att det expensiva ska förändra livet, men så är det ju ej 👋🏼

Iallafall så kom jag på att min egen kille faktiskt har riktigt långt hår, så varför inte fråga honom snällt om jag får prova i hans hår? Han som typ slet i håret när det skulle borstas när vi träffades eftersom han inte hade förstått vad balsam var till för. På honom testade jag nu denna lilla inpackning som jag skrev om tidigare, när vi ändå tog en bastu (jag tänker att en inpackning i bastu åtminstone kan förändra livet)

Håret totalt exploderade. Vilka lockar han fick när det hade torkat, har aldrig sett nåt liknande. Han brukar liksom bara ha nån fin lock nere i topparna, men nu var det helt annat 🤷🏼‍♀️

(null)


Det är ju klart att alla med långt hår behöver återfukta det på något vis, men skönhetsbranschen satsar inte alls på inpackning och balsam för män? Burkarna och flaskorna är ofta rosa och luktar som tjejparfymer, och ändå finns det många män med långt hår. Och så vitt jag vet så är mäns hår samma hår som kvinnors? 🤔
Eller är vi kvinnor lättare att smiska upp när det gäller produkter? Förmodligen. Vad vet jag 🤷🏼‍♀️

(null)


Trosryck

Jag har mått oförskämt bra under en lång tid nu, det är precis som att PMS:en är väck. Finns den längre? Kommer den någonsin dyka upp igen? JO, för varje gång man glömt bort den lilla rackaren så kommer den och gör ett riktigt jäkla trosryck på en. Men jag är beredd, jag ska ta den jäkeln direkt den kommer runt hörnet.

I söndags var vi i stugan och gjorde vinter, att stugan skulle vara det bästa lingonstället hade vi inte ens tänkt på. Vi plockade 3L på en kort stund så nu ska det kokas sylt kan jag lova er.

Det känns både skönt och vemodigt att lämna stugan i flera månader, vi har ju verkligen haft det så jäkla bra där trots att vi inte kunnat sova i annat än tältet och enbart kunnat tvätta oss i älven. Men sånt är inget problem för mig, vi har haft det så mysigt där på alla sätt. 

Men nästa sommar sover vi inne i stugan, och eldar i en ny & fin kamin. Som vi ser fram emot det 😍

(null)

(null)

(null)


Tänk på detaljerna

Men vad hände med min ledigvecka? Den gick SÅ JÄKLA FORT, vissa av dagarna minns jag knappt eftersom jag liksom bara sprungit omkring och puffat kuddar och flyttat på blommor nån centimeter hit & dit. Jag har iallafall haft det SÅ SKÖNT! Det har nog varit bästa ledigveckan på länge, kanske är det därför den passerade så snabbt? Mina senaste ledigveckor har ju faktiskt mestadels bestått av skittråkiga uppgifter ute på gården. 

Jag har iallafall ÄNTLIGEN kortat gardinerna i sovrummet och det blev SÅ FINT! Alltså, mitt bästa tips är att jobba på DETALJERNA, för det är dem som ger helhetsintrycket och den färdiga känslan. 

Nu känns sovrummet mer städat och lite luftigare till och med 👍🏼

(null)

Sedan böt vi badrumslampa i ett av våra badrum (vi ska sätta en likadan i det andra badrummet också)

En enkel takplafond med bra ljus 👍🏼 även det är en liten detalj som ger ett mer finslipat uttryck.

(null)

Ja, det var en liten del av min ledigvecka.

Torka nyllet

Men se här vilket jäkla megafynd jag gjort, Jysk säljer 10-pack med små ansiktshanddukar för 30kr. Vilket ju är AS bra att ha både hemma och med sig på resan 👍🏼 jag är supernoga med att torka nyllet i en egen handduk när jag tvättat det. Och dessa billiga saker kan man ju fast slänga när missfärgningen tagit över eller när resväskan blivit för liten pga. en shoppingresa som spårat ur. Vad vet jag? Jag tycker iallafall det här var suveränt.

(null)


Blaskiga produkter

Det blir väldigt mixat här på bloggen, det handlar om allt från smink till kofötter och allt möjligt. Jag har ju några kategorier som jag försöker dela in allting i 🤷🏼‍♀️ 

Men angående hårinpackningen som jag skrev om tidigare så har jag testat den en gång, och jääääklar vilket mjukt hår och vilka mjuka toppar jag fick 🙏🏼 och så luktar det gott 👍🏼Tänk vad VÄRT om en inpackning för 57.50kr duger?! Vore ju toppen, då kan man lägga resten av pengarna på ett dyrare schampo och ett najsigt läppstift liksom. För det är ju så, att ett högt pris, utesluter något annat. Och sparar man lite kosing så kan man ju antingen slänga in det på sparkontot eller köpa något annat najsigt 👏🏼💄

Men ett nytt schampo blev det igår eftersom mitt Davines schampo tog slut, den här shampot var så dryg att den skulle räcka till hela kvarteret under en längre tid sa hon på salongen. Så varför inte? Då är 250kr (som den kostar) klart godkänt. Jag hatar blaskiga produkter som man måste överdosera med.

(null)

Och kolla in mitt hår från igår, megamjukt och lockarna höll faktiskt längre än en kvart 🤷🏼‍♀️

(null)
Ett 4-timmars projekt

Det regnar väldigt mycket just nu, och jag ska säga att vi har följt väderprognosen maniskt de senaste 6 veckorna ända sedan vi grävde upp runt huset. Det var en konstant oro ifall ett skyfall skulle komma och skölja över oss så att våra jordmassor skulle börja rasa ner. Men nu har vi ju återställt allt och vi behöver inte längre oroa oss över det 🙏🏼 dessutom har vi ju nu dräneringsrör runt huset som leder till två brunnar och så har vi grävt en stooooor stenkista. Men vi har haft sån TUR med vädret under den här dräneringen, och det är vi verkligen tacksamma över.

Igår kväll tog vi tag i en sak som vi tänkt göra i EVIGHETER, vilket var att sätta droppskydd under kyl & frys och justera dem rakare. Men man upptäcker alltid något när man börjar gräva bakom saker, förutom smuts och damm så var en vattenbehållare PROPP FULL bakom kylen. Så det var verkligen tur att vi drog ut vitvarorna igår. Anledningen till vattnet var en otät kylskåpsdörr, vilket skapar massor med kondens. Som i sin tur gjort att kondensen inte hunnit avdunsta i vattenbehållaren (som det i normalfall skall göra). Så våran lilla insats blev ett 4 timmars projekt, med grovdammsugare, pannlampa, kofot, hammare och massa mejslar för att få ordning på vårat skeva skåp.

Nu är iallafall droppskydden på plats och glipan är minimal jämfört med tidigare 👍🏼 men kvällen hade verkligen kunnat vara roligare 😆

(null)Men inte igen!

Jag har det senaste året haft TJORV med att vända dygnet efter mina nattveckor, det slutar oftast med att jag vaknar två på natten (precis som inatt, vaknade 01.20 🙄) och ligger sedan vaken ända till 04.00-06.00 ungefär (somnade 05.00 denna gång) Tänk er, klarvaken ligger jag i sängen i ungefär 4 timmar. Man hinner tänka på allt ifrån hårinpackningar till hur man ska möblera ett vardagsrum på bästa sätt. 

Sen (om jag hinner somna innan Kristoffer åker på jobbet) så vaknar jag upp, och är dåsig som bara fan resten av dagen..

Iallafall så kom jag inatt fram till att soffan i vardagsrummet får stå vars den står, det är allra bäst så och snart ska vi köpa en ny dessutom. Och så kom jag på att jag ska prova lågpris inpackningar 👏🏼 och jag hittade en liten jäkel för 57.50kr (endast så billig på Coop) som jag tror kan uppfylla mina förväntningar.

Jag, om jag får dela med mig av min otroliga intelligens, tror att den viktigaste hårprodukten i våran tvättrutin är SHAMPOT. Eftersom att shampot ska lösa upp diverse fett som hårbotten utsöndrar, så kan nog ett för starkt schampo torka ut, medans mildare schampon kan mjuka upp och "spara" på håret. Men där emot så vet jag att balsam och inpackningar enbart har en återfuktande uppgift vilket jag verkligen inte tror kan skilja dem åt så värst mycket. Iallafall inte så mycket att en 400kroners inpackning kan REVOLUTIONERA. Håret är nog inte mottaglig för mer än det kan suga åt sig, så allt dyrt glider bara vidare ner i avloppet 💁🏼‍♀️

(null)

Återkommer huruvida denna rackare fungerar senare! 👋🏼


Nine to five

Men att det är svårt för mig att höra av mig och hälsa på människor regelbundet. Jag jobbar 5-skift vilket innebär att jag i många fall jobbar när andra är lediga, är ledig när andra jobbar, sover när andra är vakna, är vaken när andra sover.

Sen ska jag ju tillägga att jag får mycket tid utan Kristoffer när jag jobbar helg och eftermiddagsveckor, vilket gör att jag prioriterar han först och värnar nåt extremt över våran tid tillsammans.

I vanliga nine to five- jobb så träffas man varje dag efter jobbet, sover med varann varje natt, har möjlighet att vara med varann varje helg osv. Och då kan jag tänka mig att man har en annan syn på att göra saker på tu man hand. Vi där emot är ifrån varann mycket redan som det är 👀

Men nu har jag gått på ledigvecka 😍 och jag ser fram emot att laga makaronilåda för första gången, sy upp våra 6 gardiner i sovrummet, dricka en långsam kaffe framför nyhetsmorgon, dra ut och springa och att bara få ösa omkring som jag brukar göra 😆

(null)


Det har hänt nåt

Hur jäkla glad, lycklig och PMS:ig jag än kan vara så händer det saker inom mig hela tiden. Jag förändras, blir tryggare, blir gladare, säkrare, får bättre självkänsla och självförtroende för VARJE dag som går (givetvis med lite svackor ibland). Det är inte bara håret som blir längre och kondisen som blir bättre, det händer liksom mer än så.

Jag börjar hitta min plats, min röst, min vilja, MIN GREJ helt enkelt. Och kärleken till Kristoffer bara växer hela tiden, i samma fart. Och jag blir lite rörd av det, hurdan jäkla tur var det inte att han & jag träffades på den där balkongen för mer än 2 år sedan. 

Jag ville bara säga det 🙌🏼

(null)


Jag ska bara vara mig själv

Alltså man får tycka att jag är hur udda som helst, för jag ska bara vara mig själv - rakt av. Jag ska inte censurera eller filtrera mig, rätta mig efter ett led eller flyta med strömmen (om det inte är vad jag tycker)

Om jag inte kan hålla "normal" ögonkontakt med andra människor så är det väl skit samma. Huvudsaken är väl att jag inte blundar och pratar iallafall. Och om samtalsämnet dör ut så får det väl bli tyst en stund. Och om ingen skrattar åt mitt skämt så är det väl trist för dem. 

Nä, detta är JAG. Jag är jätte svamlig och konstig, och ibland får man säkert skämmas i mina vägnar men vad gör väl det? Jag är ju ingen elaking. 

Och jag har märkt att jag verkligen gillar dessa udda & annorlunda människor. Alltså snällt folk, men som är lite knasiga på ett jäkla härligt sätt. Jag älskar sånt. Meeer knasigt folk, inte trög & korkad, men knasig, ärlig, skön och avslappnad. Fy fan vad livet blir mer intressant med människor som bara är oförstörda. Och med det menar jag att FÖR många människor har tappat sig själv för att passa in och för att bli omtyckta av alla. DET FUNKAR INTE SÅ, det är därför så många människor mår dåligt. 

Fan relax liksom, bjud på er själv, skratta åt er själv, skratta med andra, ta ett glädjeskutt om känslan faller in eller sjung om rätt låt spelas på radion. 

Och nä, jag vill inte vara den där personen som alltid bara ska kleta på en massa jäkla visdomsord och sen icke leva som jag lär. Nu känner jag så här, punkt slut.
(null)


Nörda ner mig

Jag vill göra sååå mycket, skapa, fixa, rusta upp, måla, renovera, bygga om och bara få utlopp för all jäkla kreativitet. Det liksom bara bubblar i mig. 

Det bästa är att jag har ledigveckor, då kan jag verkligen nörda ner mig i små detaljer med gott samvete och utan stress. Det ska faktiskt bli skönt på ett sätt att bli insnöad om några månader, för då jäklar ska jag köra stenhårt på insidan av huset 💪🏼🖌

Jag har en sån längtan efter att få göra om tvättstugan. Tänk er klinker på golvet, tre rena betongväggar och en kaklad vägg vars bänkskivan med handfat och maskinerna står placerade 😍 det kommer bli ett roligt projekt.

(null)


Tapetfix

Jag har för ett tag sedan upptäckt två små ställen i tapeten i vårat senaste tapetserade rum (pysselrummet) vars kanten liksom "flärpat upp sig" pga en gnutta för lite lim. 

Istället för att låta det sticka i ögonen föralltid så kan man ta en smidig liten pensel och peta in lite tapetlim. Och sedan torka med en fuktig trasa över det området.

Och vips! Så har inget misstag begåtts!

(null)Husköpet

Nu har vi bott strax över 1 år i huset, 1 ÅR! Och jag är bara så LYCKLIG som köpt hus med Kristoffer. Vi är liksom rörande överens om hur vi vill ha det och hur snabbt vi ska göra om det som vi vill göra om och även hur mycket pengar vi vill satsa varje månad.

Jag tror att lika förväntningar är en otroligt viktig ingrediens för ett lyckat husförhållande. Det kan säkert bli många skavsår i relationen om man är på olika plan. Till exempel så kanske inredning inte är så viktigt för den ena, medans den andra verkligen behöver göra om det till sin smak för att kunna trivas. Det är väl det bästa tipset jag kan ge, PRATA med varann ordentligt. Var har ni för förväntningar, önskningar, budget, tidsplan, inredningsstil och ansvarsområden? (Läs "omgiven av idioter" så att ni kan lära er förstå varandras olika personlighetsdrag)

 
Fråga er själva varför ni vill köpa hus. Är det för utrymmet? Bara för att ta steget vidare i relationen? Vill ni ha ett gemensamt projekt? Bara slippa bo i lägenhet? Eller tycker ni bara att hushållssysslor känns jäkligt kul? För det är en belastning också, jag tror att problemlösning och en någorlunda kunskap är ganska så viktigt.

Men om ni är säker, KÖP 🙋🏼‍♀️

(null)Ekonomi ❤️ och tips ☝🏼

Jag har de senaste åren ÄLSKAT att vara ekonomisk, med det menar jag med klartext att inte slösa pengar på onödiga saker. Jag älskar noggrant genomtänkta inköp, älskar att efter en lång väntan tillslut få köpa det jag länge velat ha (vilket betyder att jag kommer älska saken lääänge, vilket betyder billigt i längden) Det är ren eufori att använda upp varenda droppe i cremefraiche burkarna som vi köper hem (HATAR att slänga mat, slänger typ aldrig mat, blir väldigt besviken på oss ifall det sker) Jag älskar att handla mat på tisdagar för då är det 5% rabatt på Coop vilket jag räknat ut att vi med våra storhandlingar totalt sparar 2400kr/år på att göra (alla pengar räknas 💪🏼)

(Ett spartips från mig är att jämföra alla inköp med timmar på jobbet, vi säger att du tjänar 100kr/h och köper en highlighter för 300kr, det är alltså 3 ARBETSTIMMAR för bara en highlighter) ☝🏼
 

Vi köper bara led-lampor, vi använder oss även av lampor med skymningsrelä utomhus och lampor med rörelsesensorer. MEN jag hatar nedsläckta hus så när vi är hemma ska fönsterlampor lysa i alla rum för det ska fan vara MYYS! 

Jag älskar att hitta billiga alternativ i inredningsvärlden, här om dagen hittade jag en superfin och bra vattenkanna på Jysk för 55kr till exempel👏🏼 men när det kommer till matprodukter så tar vi sällan hem det billiga alternativet (oftast är dessa produkter utfyllda med svammel för att kunna hålla lågt pris)

Jag älskar återbruk, älskar loppisar och att bara ta till vara på mycket av det jag får en bra känsla av helt enkelt. Men jag är ingen person som sparar eller samlar på skit för jag avskyr fullproppade förråd.

Jag färgar och noppar mina ögonbryn själv, vilket jag sparar 300kr/månad på (alltså 3600kr/år) FATTA va cash 😱

Och så pantar vi våra burkar, jag tycker det är vårat förbannade ansvar att lämna in våran pant för återvinning. Och det är enligt mig superlöjligt att tycka att det är pinsamt, det är inte pinsamt, vi måste ta DÖD på den åsikten och panta mera!

OBS! Ekonomisk betyder INTE snål! Jag snålar aldrig, jag SLÖSAR där emot inte.

(null)


Som klistrad

Alltså åååh vad jag tror att jag hade gillat att göra youtubefilmer, har typ alltid klippt ihop filmer i mitt eget huvud. Fastnar liksom framför Therese Lindgren hela tiden och det ser så jäkla kul ut! 

Det finns såå mycket som jag hade velat dela med mig av, massor med bra tips, visa typ när jag målar & tapetserar, pysslar och donar, städar och inreder hemma. Hade själv viljat följa nån som gör det jag gör till vardags 🤭

JO Helene torsgården är också megahärlig att se på, även de gånger hon bara filmar hennes dagar och när de projekterar i huset. Sitter som KLISTRAD i telefonen när jag ser detta, att det kan vara så kul att se hur nån lever liksom. SÅ INTRESSANT.

Och jag ska tillägga att jag dock inte gillar program som Laila land, familjen Wahlgren och liknande! Det är för tillgjort framför kameran för min smak och alla aktiviteter är för planerade 😷👎🏼

(null)


Social fobi, JAG SER ER

Jag får ju som sagt så lätt ÅNGEST. Och det kan bero på väldigt många olika anledningar, och ibland vet jag inte ens varför. Men ofta uppstår ångesten av rädslan av att ha missuppfattats, råkat bli sedd för något jag inte är, av att ha misslyckats med mitt intryck eller liknande. Mycket av detta beror på min sociala fobi. Jag kämpar ju dagligen med att pusha mina gränser och det går faktiskt JÄVLIGT bra ibland. Jag växer sakta ifrån min fobi.

För er som inte fattar vad social fobi är så ska jag räkna upp saker som jag förut INTE klarade av. För att ni lättare ska förstå hur jävligt det är, och kan vara, att vara rädd för att öppna käften, vara rädd för att inte öppna käften, vara rädd för tystnad, vara rädd för kallprat, vara rädd för ögonkontakt, vara rädd för att säga fel, vara rädd att se nån bekant när man är helt oförberedd (tex. På en affär). JA, ni ska få se vad som har begränsat mig NÅ SJUKT mycket förut. 

Jag har fått riktig prestationsångest och nervositet inför en enkel fika med en kompis.
Jag har ibland avbokat träffar med vänner för att jag känt mig för ointressant.
Jag hälsade sällan på hos farmor & farfar/mormor & morfar för att jag inte visste vad jag skulle prata om. (Har ju alltid varit tvungen att planera mina samtalsämnen för att kunna träffa folk)
Jag har haft panik ifall jag skulle träffat mina kusiner/kollegor/vänners vänner/gamla klasskompisar/lärare/chefer osv. oförberedd på en affär eller liknande. (Har varit expert på att gömma mig bakom hyllor och på att "inte se")
Jag har haft svårt att prata med vuxna.
Att äta i samma bord som någon okänd har varit mardröm (Ett problem som fortfarande kvarstår)
Hälsa på bekanta på stan (ska man hälsa eller ej? Hör dem mig eller blir jag missad?)
Hålla en konversation med kollega/bekant under en längre tid. (Personen vill ju säkert krypa ur sitt eget skinn)
Ha ögonkontakt (jäklar vad jag flängt med blicken åt alla håll)
Och så har jag knappt kunnat prata med NÅN när jag varit osminkad eller känt mig ful.
Människor har slutat höra av sig för att jag aldrig hört av mig till dem (Jag har tänkt att om dem inte träffar mig, kan dem heller inte fatta att jag är astråkig och inte har nåt att säga)

När jag rabblar upp alla dessa otroligt panikgivande situationer så fattar jag hur långt jag kommit - ifrån det. Jag kan visserligen fortfarande låtsas att jag inte ser folk jag känner i olika situationer men det är oftast pga. att jag varken har tid eller lust för småsnack just där & då. Och så har jag stora problem med att äta bland folk jag ej känner, men det kommer jag nog aldrig att bli kvitt med.

Förstår ni hur jobbigt det är att leva så här? Jag har levt så här i så många år, blivit utsatt för alla dessa svårigheter varje dag, flera gånger om dagen och jag har inte kunnat hantera dem. Jag har handlat mat så många gånger och träffat bekanta som jag inte kunnat undvika att småprata med och sen har jag kommit hem med fel mat från affären för att jag efter pratet har tappat skallen helt, eftersom jag bara funderat på "vad fan var det jag sa?" Och en gång har jag till och med gått till en annan mataffär när jag vid ingången såg en person som jag kände 😱 men den dagen insåg jag att jag hade PROBLEM på riktigt.

USCH!! Jävla fobi. Den har fan ställt till med för mycket elände och självplågeri. Jag har inte haft nån chans att visa vem jag verkligen är. Jag är så oerhört ledsen över detta, och jag VET att det finns så många där ute med samma problem. 

Och JAG SER ER, ni gömmer er precis som jag gjort. 

(null)En helg i det fria

Efter flera hemska veckors slit hemma på gården kunde vi ÄNTLIGEN åka iväg och jaga älg. Jag hade svårt att ta in det, där smög vi i skogen, helt ångestfria och helt lediga ifrån jobbet. Helt jäkla FRIA. Det enda vi behövde koncentrera oss på var hundskall, skogsfågel och älgar. 

Och vi har sett så mycket, jag älskar fan naturen. Ett gäng skogsripor flög förbi oss, en ripa snuddade med vingen i Kristoffers mössa. Och en annan ripa landade två meter framför oss helt oventandes om att vi också var där.

Man bara är. Det spelar fan ingen roll om man är ful, snygg, har socialfobi eller är superpoppis. Skogen bryr sig icket ❤️

Jag hade med bärplockaren hela helgen och det var verkligen inte mycket lingon i skogen efter denna varma & torra sommar. Men jag fick en liter iallafall som jag ska råröra med socker (älskar ju lingon till maten) 😍

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Kvällsdepp

Fick uppleva döden idag, en stackars fågel flög stenhårt in i vardagsrummets ena fönsterruta. Jag var säker på att den skulle kvickna till i min hand, tills kroppen började bulta i några sekunder och livet i den lilla krabaten bara försvann..

Det var sån likhet med den 15 mars 2017, när Ozzy fick somna in vid mina armar. Det var så jävla hemskt att se livet bara lösas upp och lämna en kropp så mjuk och orörlig efter sig. Jag blev så jävla ledsen idag, jag rycktes verkligen tillbaka till Ozzys sista andetag och det gjorde så ONT. 

Vi begravde iallafall fågeln i skogen, alla fjärdar som fastnade i rutan tog vi också bort. Jag är en känslomänniska, jag kan inte hjälpa att jag har lätt till gråten. Men varför vill man alltid gömma den?

(null)


Det är så mycket

Det är så mycket som jag reflekterar över, så konstiga beteenden vi människor gör utan att vi tänker på det.

Sociala medier till exempel, vi kan kommentera massor med bilder till folk vi ej på riktigt känner. Men icket till dem vi känner. Vi kan följa människor vi aldrig träffat, men icket dem vi träffat/sett men som vi ändå "snokar" in på.  Vi kan likea en bild med 80.000 likes men inte på den med 23. Jag fattar inget. Det är som att det vi "likear" och kommenterar är våran reklam.  Man ska tydligen inte gilla det man gillar, man ska gilla det som ANDRA gillar. 

Men vad betyder en like då? Egentligen ingenting. På pixbox skulle man ha flest besök i sina album, på instagram ska man ha likes, på Facebook skulle man ha många vänner. Alltid är det nåt som ska vara status.

I skolan skulle man ha dyra märkeskläder och våga tjuvröka, man skulle spela trög och kalla alla för störd. "Va störd du e". 

Nu ska man ha ögonbryn on fleek, massa likes, highlighter, va kul & ha snygg frukost.

Äsch det bubblar med tankar igen. Fattar inte vad människan håller på med.

(null)

PS. Jag vet fan inte vilket parti jag ska rösta på, tycker dock att kvinnofrågan är viktig. Så jävla leds på att all kvinnosjukvård är så sekundär, hade männen fött barn hade vi haft BB över hela jävla landet och en ordentlig jävla intimsjukvård. 

Sen är ju klimatfrågan jäkligt viktig också, men där ska vi inte bara rösta rätt, vi måste baske mig själva också GÖRA RÄTT.

Vilsen 🤦🏼‍♀️

DRÖMMEN

DRÖMMEN vore ju att hitta några härliga ärliga tjejer att hänga med ibland på förmiddagarna (det är liksom då jag har mest tid) och typ klottra med tusch på krukor och fläta varandras hår och dricka kaffe av olika slag och äta lite kex. Vara kreativ ihop liksom. Snacka avslappnat om allt och att dem ska gilla min kille så att man är som ett skönt gäng ✌🏼


Jag vill att min kille också ska få lära känna nån av mina vänner riktigt bra, jag saknar sådana relationer. Är det så svårt? Är mina drömmar ouppnåeliga? Jag vill bara VA MIG SJÄLV, och att andra ska VA SIG SJÄLV. Man behööööver inte tycka lika om allt, men man kan ju acceptera det också. 


Jag vill inte ha nån avundsjuk eller missunnsam människa i mitt liv. Jag vill ha nån som bryr sig om mig till max, och nån som jag bryr mig om. 


Jag tycker det är en jäkla brist på ÄKTA vänskap, vad fan spelar 10 vänner för någon roll om man inte litar på dem? 🚮


Sen vill jag fan att min familj också ska lära känna min polare, för min familj är fan så jäkla bra ♥️


En liten dröm från mig bara 💭


(null)


Varning för SKRYT

Men vet ni! Jag har ju såklart sprungit jägarmilen i torsdags, som jag tränat inför i ca 14 veckor lite halvt i smyg för att INTE ha större käft än mitt agerande. Men jag har bevisat för mig själv att min käft är lika stor som mina handlingar, om inte till och med lite mindre (brukar försöka att inte snacka så jäkla mycket pga. ÄR EN DOER) 

Hur som helst!! Den var SJUKT jäkla tung, med backar överallt. Grejen var ju som så, att det längsta jag sprungit inför jägarmilen har bara varit 6 km. Så att jag har iallafall bevisat för mig själv att jag tränat upp mitt klena pannben till en hyfsad fighter.

Tyvärr så blev jag förkyld på måndagen och var darrande orolig ifall jag ens skulle kunna ställa upp, men det ordnade upp sig hyfsat och jag kom i mål 💪🏼 en jäkla snuva ska baske mig inte få göra mig till en snackare som snackar 😤

Mitt mål var att komma över linjen på 59min 59sek, men slutresultatet blev 1h 1min och 23sek. Om jag inte är nöjd med det så kritiserar jag ju mig själv 🤷🏼‍♀️ 

(null)


Laga saker

Jag har nu bestämt mig för att verkligen börja LAGA saker, för vad är vi för nå människor som bara förväntar oss att allt går att köpa nytt?

Vi har inte obegränsat med resurser ☝🏼 dessutom impas iallafall jag av kreativa och händiga människor som hittar lösningar och sätt för att spara och bevara 💋
 

(null)


RSS 2.0