Nä tyvärr alltså, jag är nog ganska ointresserad av folks resor och vad man aktiverat sig med på sin utlandsvistelse. Det kan jämföras lite med att lyssna på människor som detaljerat pratar om sina drömmar. Det handlar ju liksom om saker som aldrig ens har hänt och när det gäller resor så handlar det oftast om platser man aldrig själv någonsin kommer att besöka 🤷🏼‍♀️ men där emot tittar jag gärna på nån bild, men bara nån bild.


Men ligger det något i våran enkelhet att "logga ut" från nuet när samtalsämnena som inte ligger i vårt intresse dyker upp? Jag märker speciellt på jobbet hur enkelt det är att plocka upp telefonen mitt i ett samtal när intresset har svalnat (dock enbart de gånger då flera andra lyssnar).

Vi bara väljer ON eller OFF och telefonen kan alltid vara till hands och istället fånga upp vårat intresse med något som kanske är mer intressant. Eller mer avkopplande då man inte behöver vara på alerten när man scrollar i flödet.

Jag ifrågasätter mig själv mer och mer när det kommer till att uppdatera instagram tillexempel, en kort text skall tilläggas som är helt intetsägande och sen skall man bekräftas med likes. NÄ, jag gillar att blogga mer. Hit hittar dem som faktiskt VILL läsa det jag skriver och jag kan skriva till punkt. 

Jag är glad över att min familj inte är någon telefonfamilj, där snackas det ända tills man säger hejdå vid ytterdörren och där av får vi ut mycket av att träffas. 

Men jag skall erkänna att min telefon är min avkoppling, jag stänger av mig själv och glottar på min skärm likt en rökare tar några minuter ute på trappen med sin nikotinpinne.

Enkelt är det. 

Det var en snubbe på gymnasiet som alltid låtsaspratade i sin mobil när han passerade rasthallen 🤷🏼‍♀️ han använde den förmodligen för att se upptagen ut eller för att slippa fundera på vars han skulle ha armarna när han fick förbi alla människor. 

Men det är på gott och ont, vi bollar uppmärksamheten mellan skärm och verklighet och insuper information från omgivningen och från sociala medier. Inte konstigt att skallen är helt mosig vissa dagar när man har information om hur Anna haft på sin påsksemester, vars Kissie köpt sina snygga sneakers, vad chefen just tog upp på mötet, vad en grön smoothie innehåller och vad alla samtal i bakgrunden handlar om. Allt detta inom loppet av några minuter.

(null)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress