12 februari 2019

Fina initiativ

Alla inlägg!

Jag hittade ett UF-företag med en FIN FIN idé, dem säljer paket med självförsvarsspray och ett pärlarmband tillämpat för kvinnor 👇🏼

"Syftet med våra kit är att öka kvinnors trygghetskänsla och vi vill samtidigt signalera ett budskap att det är dags för oss killar att kliva in i matchen. V idare doneras 20 kronor för varje sålt kit till föreningen Tjejjouren Väst som stöttar unga kvinnor i tuffa tider. När du handlar av oss, hjälper du inte bara dig själv, du hjälper även en syster. "

Och SJÄLVKLART köpte jag två av dessa (ska ge bort den andra) 😍 Jag kan inte fatta att jag och tjejkompisarna inte riktigt tog vara på våran chans att starta ett vettigt UF-företag på gymnasiet, vi hade en rejäl idétorka. Vi sydde några mössor med mönster utav en ripa alternativt en ren på och döpte företaget till LumiDesign 🙄 Jag minns att vi inte var allt för snabba på gasen med symaskinerna och att vi fick ett enormt överflöd av våra beställda märkesetiketter efter företagets undergång. SYND kan jag i efterhand tycka, men samtidigt kanske krafterna till ett helhjärtat engagemang inte riktigt fanns där just då 🤷🏼‍♀️ man hade ju en del annat att stå i under skolgången. Så jag klankar inte ner på oss, det är lätt att se allting med fräscha ögon nu när vi inte haft med skolan att göra på 8 år.

Men iallafall, när ett företag skänker pengar till välgörenhetsorganisationer, då lockar det mig att köpa.

(null)

Självförsvarsspray som färgar en eventuell angripare och svider i ögonen.

(null)

Och ett fint armband med välvalda ord.

(null)

Jag tyckte bara att det var ett fint litet kit att ha, och kanske får sprayen följa med i jackfickan dem gångerna jag går ensam ute på kvällen. För jag ska faktiskt erkänna att jag har känt mig otrygg vissa gånger, och speciellt när jag har mött eller passerat män i grupp.

Och det är INTE OKEJ att otryggheten har brett ut sig! Det är galet att man inte kan ta förgivet att man kan gå tryggt på sina gator. Hur kan en annan människa ta sig friheten att ge sig på en annan människas personliga space, och kanske till och med kropp? Det är ledsamt.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress