"Du kan inte kontrollera hur du känner. Men du kan alltid välja hur du ska handla."

Jag har hamnat i kläm några gånger (3 gånger) då jag gjort ett ingripande när jag sett någon annan fara illa. För två år sedan somnade en kvinna med byxorna nere mitt i sin fyllekiss på pajalamarknaden. Jag gick fram till kvinnan för att väcka henne och för att ingen annan skulle hitta henne i ett så genant tillstånd, men jag fick enbart skit av personen för detta "du fattar ju ingenting" skrek hon och gick efter mig, "du är ju helt blåst asså", "du är så dum så det finns inte" osv. hon eldade upp mig såpass mycket att det tillslut brast för mig i ilskans väg, jag sa några väl valda ord (insåg att kvinnan hade alkoholproblem när jag granskade hennes pissiga byxor och att hon nog var i detta tillstånd ganska ofta) och sen övergick det till att jag började gråta.

Ja, varför började jag att gråta? Det tog så jävla illa att bli utskälld av någon som man enbart försökt hjälpa. Det tog så hårt att få ris när man själv försökte ge utav sin hjälpsamma sida.

Min första tanke efter denna incident var att ALDRIG NÅGONSIN INGRIPA I NÅGOT. Men likt en inpräntad reaktion om att aldrig bromsa/väja för en hare på landsväg när man har en bil bakom sig (även om jag ÄLSKAR djur till oändlighet), så måste man pränta in att agera på sitt bästa sätt vid tillfällen då någon far illa på olika sätt. Vi är medmänniskor, vi måste hjälpa. Det är så jäkla smaklöst att stå på sidan om och tänka att det inte angår en, och ännu värre att ta fram telefonen för att filma. 

Jag ville bara säga det, bestäm er för att ingripa på det sätt ni kan. 

(null)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress