Jag vet inte om jag tycker att den här vintern gått snabbt och smärtfritt för att vi varit utomlands under årets mörkaste tid, eller om det är så att vintern faktiskt gått snabbt hittills 🤷🏼‍♀️ kanske kan det ha att göra med att min bil står i våran carport vilket gör att jag inte behöver sopa, skrapa och kämpa varje gång jag ska iväg någonstans, eller kan det ha att göra med att jag blivit äldre (har hört att tiden går fortare med åren), eller kan det vara så att jag är tillfreds med vintern? För jag har varit helt gnällfri. Kanske det sistnämnda alternativet ☝🏼 jag bara myser omkring, fixar sånt som fixas ska, njuter emellanåt, lever med Kristoffer, har dem rutiner som går att ha som skiftarbetare, har saker att se fram emot, har sysselsättning och helt enkelt accepterar mörker och väderomslag 👍🏼 NAJS, om det är vad som krävs för att bli gnällfri. BLI BARA KOMPIS MED VINTERN 🙌🏼

Skaffa er en UTOMHUSsysselsättning, köp snöskor eller turskidor (det har vi gjort) och dra iväg ospårat någonstans. Dessa aktiviteter funkar UTMÄRKT när det är som kallast och när snön glittrar som mest. Man klär bara på sig tjockt med kläder och sticker iväg, rör ihop en irishcoffe efteråt eller värm en bastu om ni har en. Detta gör också att tiden på soffan blir mer njutbar.

Andra INOMHUSalternativ är att antingen ägna sig åt hantverk (rita, måla, virka, sy, tälj), laga saker som behöver lagas, baka en kaka, laga mat, lär dig nya ord (utmärkt att använda vintertiden till att utbilda sig själv litegrann), lägg ett 1000-bitars pussel (det är inte tråkigt), köp lite ny belysning och lys upp hemmets mörka hörn (skapa trivsel), titta på en serie, starta upp en blogg eller framkalla bilder & gör ett fotoalbum.

Det finns massor att göra som kan kicka igång dig under vintertiden.

(null)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress