Idag tog vi en dagstur till Gällivare, en av oss vaknade visst kvart över sex i morse, medans jag tillslut vaknade strax efter sju. Något har uppenbarligen hänt när ingen av oss längre kan sova länge på helgerna. Kan det redan vara åldern?
 
Vi kom fram till Gällivare prick 10.00, sen gjorde vi ett besök på Eriksson Center, jag hittade bland annat ett par fina täckisar och en ny mössa. Sen stack vi mot parkeringen skyltat Toppstuga Dundret vars vi packade fram våra turskodor och ryggsäckar fyllda med kaffe, saft och smörgåsar.
 
Tydligen har Dundret en sån rolig grej som att alla dem som besöker toppstugan flest gånger under skidsäsongen blir tilldelade en Toppluva. Detta är ju en briljant idé för att göra hela äventyret till en uppmärksammad prestation. Hade jag varit Gällivarebo hade jag helt klart försökt satsa på luvan. Denna idé är så jäkla fin att vi borde knycka den till Kiruna också.
 
Denna tur innebär alltså att man tillslut kommer fram till ÅKE-PÅ-TOPPENSTUGAN, en stuga som dock ej var öppen på lördagar (som idag), och ej under den rådande covid-19 krisen, men som är belägen ca 500 höjdmeter från parkeringen, och sträckan är just över 5km. Och om man har på sig stabila turskidor så är hemvägen en fröjd då det enbart är nedförsbacke, och vem gillar inte när det kittlar i magen. Men man kan även promenera dit på de hårda pistade spåren, eller ta skotern förstås.
 
Ja, jag ville bara säga detta. Ha en bra helg!